Усі статті Весільні традиції Обручки з діамантом: 12 найпопулярніших форм дорогоцінного каміння

Обручки з діамантом: 12 найпопулярніших форм дорогоцінного каміння

В пошуках "тієї самої" обручки з твоїх мрій? YesYes розповість про 12 найпопулярніших форм діамантів у каблучках, аби ти підготувалася до візиту в ювелірні майстерні :)

Кругла огранка

Найпоширеніший вид огранки для поціновувачів класики. Кругла форма діамантів є не тільки витонченою і естетичною, а і дуже практичною: така форма виглядатиме гарно як самостійно у каблучках-солітерах, так і у складних геометричних композиціях.

Принцеса 

Відчуй себе королівською особою з діамантовою обручкою в огранці "Принцеса". Ще один класичний варіант, але більш строгий і геометричний за рахунок квадратних чи прямокутних форм. Блиску не менше, ніж у круглій огранці, але зазвичай бюджетніше. 

Кушон

Назва огранки походить від подушки, адже за формою каміння дійсно починає її нагадувати – така ж квадратна з заокругленими краєчками. Чудово підійде, якщо ти хочеш мати діамантову обручку у вінтажному стилі. Але зважай, що з такою огранкою блиск каміння трохи втрачається порівняно з іншими видами. 

Смарагд

Прямокутна огранка дорогоцінного каміння зі зрізаними кутами. Елегантно і дуже вимогливо: така огранка підкреслює чистоту каміння, тож якість діаманта має бути на висоті! Але така форма візуально видовжує пальці і виглядає дорого і стримано, адже не має крикливого блиску. 

Маркіз

Капризна, але яка ж яскрава і витончена! Огранка "маркіз" може повихвалятися своїм блиском і унікальною видовженою формою, проте будь обережна: така огранка має підвищений ризик сколів і поломок. Така краса варта обережностей, але для щоденного носіння така каблучка може бути надто вередливою. 

Овал

Такий само яскравий, як і круглий, діамант овальної огранки буде нестримно сяяти у тебе на пальчику! Але не без складностей: це доволі складна огранка, і будь-яка помилка ювеліра буде видна неозброєним оком, як і у огранці "маркіз". 

Радіант

Доволі рідкісна і складна форма огранки дорогоцінного каміння, проте надзвичайно красива. За рахунок глибоких граней, "радіант" додає діаманту сяйва. Але у цього є своя ціна: така огранка візуально зменшує розмір каміння, тож це не універсальний вибір. 

Груша

"Груша" (або ж "крапля") – дуже давній вид огранки, який є таким собі міксом "маркіза" та "овалу". Ідеально підійде для любительок вінтажного стилю та унікальних форм. Приємний бонус: грушевидна форма візуально збільшує діамант, хоча і трохи приглушує блиск. 

Ашер

Фанатки "Секс і місто" одразу ж впізнають форму "ашер" – саме така огранка була у діаманта в каблучці головної героїні серіалу Кері Бредшоу. "Ашер" має форму восьмикутника з 58-ма гранями і за рахунок своєї симетричності і дуже практичною огранкою, стійкою до сколів і пошкоджень. Проте сам діамант має бути дуже чистим, бо кожен недолік в такій огранці легко помітити.  

Серце 

Так, каміння у формі серця рідко використовують в обручках, але яке ж воно миле і романтичне :) "Серце" точно не про актуальність поза часом і перевірену століттями класику, але якщо ти не боїшся експериментів і любиш все ексклюзивне – чому б ні? Проте зважай на складність такої роботи, адже вона може значно підвищити кінцеву вартість каблучки.   

Багет 

І знову дух арт-деко. Багет – це огранка довгої прямокутної форми, що має 14 граней. Її часто використовують як у композиціях з трьох чи більше камінців, так і для "діамантової доріжки".

Трілліант

Діаманти огранки "трилліант" родом з Нідерландів і це справжня знахідка для тих, хто цінує унікальність і хоче відрізнятися від усіх. Це діаманти трикутної форми неглибокої огранки, яка змушує їх виглядати більшими, ніж є насправді.  

ПОПЕРЕДНЯ СТАТТЯ Сучасне весілля: від чого вже час відмовитися?
НАСТУПНА СТАТТЯ Як правильно скласти меню на весілля?
Читайте також
Кільця-обіцянки: що це за традиція і чому нам варто її перейняти?
Весільні традиції
Кільця-обіцянки: що це за традиція і чому нам варто її перейняти?
Свадебные клятвы: никаких шаблонов, только искренность и любовь
Весільні традиції
Свадебные клятвы: никаких шаблонов, только искренность и любовь
Мова кохання: українські вірші для весільних обітниць
Поради та ідеї від YesYes
Мова кохання: українські вірші для весільних обітниць
15 сладких идей, чем заменить свадебный торт
Їжа, торти, кейтеринг
15 сладких идей, чем заменить свадебный торт
Тут молодята шукають спеціалістів

Створено вже 4229 тендерів на YesYes

  1. Створюй оголошення (тендери)
  2. Отримуй пропозиції від спеціалістів
  3. Обирай кращих
Тендери допомагають заощадити безліч часу на пошуки.

Переглянути тендери Створити тендер

Оберіть вашу роль на весіллі

Я готуюся до весілля Я весільний спеціаліст

Пишіть сюди всі Ваші запитання, ідеї,
зауваження і просто думки з приводу
роботи нашого порталу