Усі статті Поради та ідеї від YesYes Сучасне весілля: від чого вже час відмовитися?

Сучасне весілля: від чого вже час відмовитися?

На початкових етапах планування весілля приходить паніка: чому все так дорого коштує, чому родичі намагаються нав'язати свої ідеї, чи мені потрібно стільки квітів для однієї церемонії? Не хвилюйся, кожна наречена проходить через цей хаос. Потрібно скласти список речей, які викликають сумніви. І запитати себе: «Може їм не місце на сучасному весіллі?» Ми зробили добірку того, від чого можна відмовитись.

Виключно пишна та біла весільна сукня

Минув час, коли у весільних салонах були тільки горезвісні сукні-торти з криноліном і корсетом :) Зараз є вибір з не менш красивих, але куди зручніших варіантів: тканини, що летять для романтичних образів, комфортний бохо, мінімалізм, який ти зможеш продовжити носити і після весілля. У таких сукнях набагато зручніше і запалювати на танцполі, і банально сідати на стілець.

Але якщо ти мрієш про пишну сукню справжньої принцеси – не відмовляйся від мрії! Просто підходь до вибору ретельно, щоб сукня не завдавала тобі зайвих незручностей на весіллі.

Грошові конкурси та викупи

Гості купують нові вбрання, витрачають весь день на свято, витрачаються на дорогу та подарунки. І навряд чи вони зрадіють, що потрібний ще й викуп нареченої, і збори на “хлопчик/дівчинка” теж за їхній рахунок. Найкраще обійтися без таких конкурсів, щоб нікого не образити.

Гості, бо треба запросити

Начальники, колеги, далекі родичі – чи всі вони вам потрібні в цей день? Запрошуй того, кого справді будеш рада бачити, а не просто щоб бути ввічливою.

Імпульсивна розкіш

Запускати голубів, підключати дим і квітомузику на танцполі, ставити фонтани з шампанським чи крижані скульптури – все це варто замовляти лише після того, як закрито основні весільні потреби. Спочатку переконайтеся, що вам вистачає бюджету на хорошого фотографа, якісний кейтеринг та ведучого. А після – гуляй душа на бюджет, що залишився :)

Однакові вбрання для подружок

Просто попроси дівчат знайти сукні в одній палітрі, щоб вони поєднувалися між собою на фото. Якщо просити всіх бути в однаковому, то подругам це може принести незручності. Хтось захоче вибрати плаття дешевше, комусь не підійде фасон, комусь не підходить за кольором. Навіщо ускладнювати?

Усі події в один день

Вінчання, фотосесія, розпис, ресторан. Потрібно прокинутися о 6-й ранку і до ночі мотатися містом. Чи встигнеш ти при цьому насолодитися власним весіллям? Нічого страшного не станеться, якщо, наприклад, розпишетесь і поїдете фотографуватися ви з нареченим в один день, а свято влаштуєте наступних вихідних.

Картинка важливіша за момент

Немає нічого поганого в тому, щоб прагнути зробити своє весілля красивим – але це не повинно бути головною метою. Пам'ятай, що на перше місце краще ставити комфорт вас із нареченим та гостей. Щоб ви відчули важливість моменту, а не хвилювалися лише про те, чи буде видно на знімках дорогу флористику.

На радість батькам

Не бачите сенсу вінчатися? Немає бажання дотримуватися народних традицій? У вас із батьками розходяться смаки на святкову їжу чи музику? Краще заздалегідь поговорити з близькими, і пояснити їм, що це ваше свято. Не варто робити свято для інших, забуваючи про себе.

Просто так заведено

Деякі застарілі елементи опиняються на весіллі не тому, що так захотіли батьки. А тому, що наречені самі починають думати про те, щоб зробити «все як у людей». Пам'ятай, що тільки ти і наречений вирішуєте, яким має бути ваше весілля. Будь-який із, здавалося б, обов'язкових пунктів, може опинитися під сумнівом.

Наприклад, запрошення на весілля – обов'язково розсилати їх у друкованому вигляді? Можна ж зробити крутий сайт, де гість може відразу відповісти, чи прийде він на свято, чи один буде, чи з парою. І друзі оцінять такий незвичайний підхід, і тобі простіше простежити за кількістю людей на весіллі.

І остання порада: не бійся просити про незручне, якщо тобі так зручно. Вважаєш, що на святкування краще не брати дітей? Так і напиши у запрошенні. Чи не хочеш, щоб гості витрачалися на квіти? Запропонуй їм замість квітів принести фрукти на солодкий стіл або пожертвувати суму букета на благодійність. Не треба соромитися говорити про свої бажання, адже це, зрештою, саме твоє весілля.

Сподіваємось, ці поради допоможуть тобі створити свято мрії. А щоб спланувати все до дрібниць, користуйся нашим Онлайн-планувальником: тут на тебе чекає Список справ нареченої, планер Бюджету, інтерактивний Список гостей, Таймінг весільного дня та багато інших корисних функцій. Все для тебе і твого ідеального весілля :)

ПОПЕРЕДНЯ СТАТТЯ Не як всі: як зробити образ нареченої оригінальним?
НАСТУПНА СТАТТЯ Обручки з діамантом: 12 найпопулярніших форм дорогоцінного каміння
Читайте також
Как подготовить и произнести тост на свадьбе: 10 советов
Поради та ідеї від YesYes
Как подготовить и произнести тост на свадьбе: 10 советов
Фильмы про свадьбу, которые стоит посмотреть: подборка от YesYes
Поради та ідеї від YesYes
Фильмы про свадьбу, которые стоит посмотреть: подборка от YesYes
Ідеї весняного манікюру: тренди на весілля і на кожен день
Образ наречених
Ідеї весняного манікюру: тренди на весілля і на кожен день
Образ невесты в стиле Урбан-шик: свадебные платья, прически и макияж
Образ наречених
Образ невесты в стиле Урбан-шик: свадебные платья, прически и макияж
Каталог весільних послуг

Усі весільні спеціалісти, ресторани та салони

Дивись увесь Каталог

Оберіть вашу роль на весіллі

Я готуюся до весілля Я весільний спеціаліст

Пишіть сюди всі Ваші запитання, ідеї,
зауваження і просто думки з приводу
роботи нашого порталу