Все статьи Советы и идеи от YesYes Шкідливі поради: як перетворити весільну підготовку у нічний жах?

Шкідливі поради: як перетворити весільну підготовку у нічний жах?

Підготовка до весілля – період хоч і приємний, але часом украй нервовий. YesYes часто розповідає, як його спланувати і навіть насолодитися, але сьогодні ми зібрали найгірші поради, як зробити весільну підготовку справжнім нічним кошмаром. Читай уважно і роби з точністю навпаки :)

Усе за тиждень

Якщо тобі зробили пропозицію, то не треба відкладати весільну підготовку в довгу скриньку. Навіщо сидіти в ролі нареченої, насолоджуватися новим етапом та романтизувати очікування весілля, якщо можна скоріше перестрибнути до важливішої місії та стати дружиною? Тим паче, що весільна підготовка – це просто! Якщо прискоритися і не затягувати зі справами, то за тиждень ти встигнеш: і плаття купити, і ресторан замовити, і призначити подружок нареченої, які допоможуть з першими двома пунктами:)

Гості також зрадіють таким несподіваним поворотам. Зрештою вони тільки й чекали на цю радісну подію, так що без зайвого напруження і в екстреному порядку поміняють свої плани на наступні вихідні заради весілля.

Запроси усіх

Розділити з вами цей щасливий день весілля має якнайбільше людей. Під час весільної підготовки згадайте своє генеалогічне дерево, прошерстіть друзів у соцмережах та колег у робочих чатах, не забудьте про однокласників, одногрупників та друзів з групи дитячого садка. Чим більше людей, тим веселіше! Навіть якщо ви давно не бачилися, перестали спілкуватися або негарно розійшлися, то весілля – чудова нагода помиритися чи похвалитися перед неприємними особами. Так, годувати доведеться набагато більше гостей, та й фальшиво посміхатися іноді доведеться, зате подумай, як багато подарунків ви отримаєте.

Не забудьте запросити ваших колишніх – вони мають бачити, кого втратили і як у вас тепер все чудово!

Змусь нареченого підключитися

Весільна підготовка – це командна робота, тож залучай нареченого якнайшвидше. Часу на вмовляння, компроміси та довгі розмови немає, тож прискорюй процес жорсткими ультиматумами. Він тебе і так любить, раз зробив пропозицію, так що кілька сварок через весільні дрібниці погоди не зроблять.

Якщо пручається, мовляв, у нього багато роботи і він нічого в цьому не розуміє і взагалі покладається на твій смак, то підключай маніпуляції. Напевно фрази на кшталт "Ти мене не кохаєш і тому тобі не важливий колір серветок на весіллі!" тут же наставлять його на правильний шлях і допоможуть досягти взаєморозуміння та гармонії у відносинах.

Не квапся з бронюванням

Ну скільки там тих пар одружується за рік, як вони зможуть зайняти всі ресторани та класних фахівців? Якщо влаштувати гарну церемонію в найкращій локації міста – твоя доля, то ресторан дочекається тебе, незважаючи на високий сезон і пар-конкурентів. Під час підготовки відтягуй бронювання місця для весілля та весільних профі довше, адже раптом ти передумаєш напередодні весілля?

Все й одразу

Ідей для декору мільйон, а весілля лише одне? Не біда, еклектика завжди у тренді! Доповни локацію у стилі “Великого Гетсбі” сільськими мотивами зі стилю Рустик та підсвічуй декорації неоном – на такому фоні українські традиції на кшталт миття ніг новоспеченої тещі виглядатимуть просто неймовірно. Не слухай заперечення декоратора, адже ти тут головна і краще знаєш, як має виглядати твоє весілля.

І, звичайно, для такої урочистості потрібна насичена програма: міксуй виступи фокусників та повітряних гімнастів з українськими обрядами, конкурсами з надувними кульками та зборами грошей на первістка. Стіл нехай ломиться від молекулярних експериментів, азіатської кухні, сала та солінь. Тож кожен знайде на вашому весіллі щось для себе, а гості не занудьгують і ще довго будуть під враженням від свята.

Розрахунки бюджету – зайва трата часу

Проводити вечори з калькулятором – це не для наречених! Напевно, у тебе знайдеться безліч справ цікавіше, ніж безглузді розрахунки та кошториси. Тим більше, все і так зрозуміло: насамперед купуємо сукню, потім бронюємо ресторан, а далі розберемося по ходу, адже все інше не таке вже й важливе.

До речі, коли вносиш передоплати та броні, запам'ятовувати суми, дати та умови необов'язково. Нехай цим займаються фахівці: вони краще пам'ятають, коли і за що конкретно ти заплатила, нехай потім і тобі нагадають.

Будь хорошою для всіх

Весільний бізнес – дуже стресовий, тому побережи нервову систему своєї команди помічників. Декоратор не хоче підписувати договір та просить оплату наперед? Без проблем. Ведучий затримує сценарій весілля та не виходить на зв'язок вже три тижні? Втомився напевно, не турбуй його зайвий раз. Фотограф використав обробку, яка вам не сподобалася, і не збирається переробляти? Змирись, він один, а таких клієнтів купа, звідки в нього час усім щось міняти та доопрацьовувати.

До речі, про гостей весілля теж не забудь подумати. Можна взагалі радитися з ними у кожному організаційному питанні. Впихни у весільний сценарій усі запропоновані традиції та заміни дизайн-проект вашого весілля, бо третій дружині маминого брата не подобається пастельна гама. Ти ж не хочеш, щоб хтось засмутився? Тоді потерпи, весілля ви ж не для себе організовуєте.

Друзі замість команди

Якщо не довіряєш такий важливий день чужим людям, то не біда! Найкраща подруга може зробити тобі макіяж, колишній одногрупник влаштує розваги для гостей – чи не дарма він прогулював пари задля участі в КВК? Декор можна зробити своїми руками і прикрасити весільну локацію до приходу гостей. Якщо не встигнеш, то нехай приєднуються до надування кульок, це буде перший інтерактив :)

З фотографіями ще простіше: по-перше, у когось із знайомих напевно знайдеться гарний фотоапарат і він з радістю сфотографує всіх. По-друге, надворі 21 століття, у всіх давно камери в телефонах, так що нестачі фото точно не буде! Економія бюджету буде неймовірною.

Щоби весільна підготовка перетворилася не на нічний кошмар, а на приємну пригоду, скористайся нашим Списком справ нареченої. Ми створили покроковий план, який допоможе тобі самостійно організувати весілля своєї мрії. Детальні інструкції, зручний інтерфейс та важливі поради від експертів – все, щоб зробити твою підготовку до весілля простіше :)

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Весільні традиції: як зробити їх сучаснішими?
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Святкове меню для весняного весілля: уникай цих пасток
Читайте также
Денежные конкурсы на свадьбе: нужно или нет
Советы и идеи от YesYes
Денежные конкурсы на свадьбе: нужно или нет
Коли варто робити пропозицію руки та серця? Головні ознаки, що ви готові до весілля
Советы и идеи от YesYes
Коли варто робити пропозицію руки та серця? Головні ознаки, що ви готові до весілля
Форс-мажорные ситуации на свадьбе
Планирование и организация
Форс-мажорные ситуации на свадьбе
Венчание: всё, что нужно знать молодожёнам
Свадебные традиции
Венчание: всё, что нужно знать молодожёнам

100 шагов свадебной подготовки от YesYes.ua

Чтобы вы ничего не забыли во время подготовки к свадьбе и чтобы не пришлось “рыться” по всему интернету в поисках информации о подготовке, YesYes сделал для вас ОЧЕНЬ ПОЛЕЗНУЮ ШТУКУ - Список дел невесты.

Там уже собраны в одном месте все свадебные дела! Если хочется больше информации по каждому шагу, просто щелкните по пункту - раскроется статья. Выполненные пункты отмечайте галочками. Все очень просто :)

Перейти в Список дел

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала