Весна – це, безперечно, одна з найромантичніших пір року. Квітучі дерева, свіжа зелень і довгоочікуване тепло спонукають закоханих влаштовувати весілля саме весною. Ми і самі обожнюємо цю надзвичайну атмосферу, але маємо попередити про певні особливості підготовки весняного весілля. У цій статті YesYes розкаже, як правильно скласти весільне меню для свята весною і уникнути неочевидних на перший погляд помилок.
Грог, глінтвейни та насичені коктейлі на основі віскі краще залишити для зимових святкувань. Навесні хочеться яскравих барв, легкості і свіжих смаків, тож радимо дотримуватися цього настрою при виборі алкоголю на ваше весілля. Проте не треба захоплюватися тропічними нотками і обирати лишень солодкі та фруктово-ягідні напої – баланс потрібен, аби задовольнити смаки усіх присутніх. Навряд чи, наприклад, твій тато буде радий вибору між суничним Космополітен і бузковою Маргаритою :)
Зелень, зелень, зелень! Після важких зимових застіль так хочеться свіжих натуральних смаків. При замовленні банкету в ресторані або у кейтерингової компанії обов’язково уточніть про наявні варіанти сезонних страв. Часто це можливість не тільки урізноманітнити меню цікавішими стравами з незвичними смаками, але й трохи заощадити бюджет через більшу доступність інгредієнтів.
Так, ми присвятили попередні пункти саме легкості, але хочемо наголосити: важливо все ж не залишити гостей голодними. Навряд чи вони зрадіють вимушеному детоксу попри те, що незабаром літо :) Експерименти з овочами і салатами – це чудово, особливо для весняного весілля, але в меню має залишатися і більш калорійна поживна їжа. Майонезні салати забуваємо до більш холодних часів, але головна страва повинна бути ситною: добре підійде м’ясо або риба на грилі з картопляним гарніром.
Шампанське і весілля – у нашій уяві це майже синоніми через стійкість асоціацій. Проте ми радимо не обмежувати вибір гостям і запропонувати не менш святкові і газовані, але все ж безалкогольні альтернативи. Різноманітні лимонади з цікавими фруктовими сиропами, цитрусова вода або ж безалкогольний коктейль на основі свіжих соків стануть чудовою опцією для урочистих моментів і тостів.
Величезні п’ятиповерхові торти – це, звісно, традиція, але потрошку молодята починають надавати перевагу меншим тортам, доповненим іншими десертами. І правда, догодити усім одним-двома смаками бісквітного велетня нелегко, та й ціни на них кусаються. На весняному весіллі ми радимо обирати більш легкі повітряні десерти, можливо навіть у форматі фуршету. Це порадує ласунів і додасть різноманіття.
А якщо все ж не хочеться відмовлятися від великого торту, то скористайтеся фальш-ярусами. Це такий прийом кондитерів, коли їстівним роблять або лише один ярус великого торту, або певний сектор, який і розрізають молодята перед усіма. Все інше – замаскований неїстівний матеріал, що значно економить кошти, але зберігає вау-ефект для присутніх :)
100 кроків весільної підготовки від YesYes.ua
Щоб ви нічого не забули під час підготовки до весілля та щоб не довелося “копирсатися” по всьому інтернету у пошуках інформації про підготовку, YesYes зробив для вас ДУЖЕ КОРИСНУ ШТУКУ - Список справ нареченої.
Там уже зібрані в одному місці всі весільні справи! Якщо хочеться більше інформації по кожному кроку, просто клацніть по пункту - розкриється стаття. Виконані пункти відмічайте галочками. Все дуже просто :)
Перейти до Списку справПишіть сюди всі Ваші запитання, ідеї,
зауваження і просто думки з приводу
роботи нашого порталу