Усі статті Їжа, торти, кейтеринг Святкове меню для весняного весілля: уникай цих пасток

Святкове меню для весняного весілля: уникай цих пасток

Весна – це, безперечно, одна з найромантичніших пір року. Квітучі дерева, свіжа зелень і довгоочікуване тепло спонукають закоханих влаштовувати весілля саме весною. Ми і самі обожнюємо цю надзвичайну атмосферу, але маємо попередити про певні особливості підготовки весняного весілля. У цій статті YesYes розкаже, як правильно скласти весільне меню для свята весною і уникнути неочевидних на перший погляд помилок. 

Важкі коктейлі

Грог, глінтвейни та насичені коктейлі на основі віскі краще залишити для зимових святкувань. Навесні хочеться яскравих барв, легкості і свіжих смаків, тож радимо дотримуватися цього настрою при виборі алкоголю на ваше весілля. Проте не треба захоплюватися тропічними нотками і обирати лишень солодкі та фруктово-ягідні напої – баланс потрібен, аби задовольнити смаки усіх присутніх. Навряд чи, наприклад, твій тато буде радий вибору між суничним Космополітен і бузковою Маргаритою :)

Не скористатися сезонними перевагами

Зелень, зелень, зелень! Після важких зимових застіль так хочеться свіжих натуральних смаків. При замовленні банкету в ресторані або у кейтерингової компанії обов’язково уточніть про наявні варіанти сезонних страв. Часто це можливість не тільки урізноманітнити меню цікавішими стравами з незвичними смаками, але й трохи заощадити бюджет через більшу доступність інгредієнтів. 

Легка дієта

Так, ми присвятили попередні пункти саме легкості, але хочемо наголосити: важливо все ж не залишити гостей голодними. Навряд чи вони зрадіють вимушеному детоксу попри те, що незабаром літо :) Експерименти з овочами і салатами – це чудово, особливо для весняного весілля, але в меню має залишатися і більш калорійна поживна їжа. Майонезні салати забуваємо до більш холодних часів, але головна страва повинна бути ситною: добре підійде м’ясо або риба на грилі з картопляним гарніром. 

Усі ставки на ігристе

Шампанське і весілля – у нашій уяві це майже синоніми через стійкість асоціацій. Проте ми радимо не обмежувати вибір гостям і запропонувати не менш святкові і газовані, але все ж безалкогольні альтернативи. Різноманітні лимонади з цікавими фруктовими сиропами, цитрусова вода або ж безалкогольний коктейль на основі свіжих соків стануть чудовою опцією для урочистих моментів і тостів. 

Обмежуватися тортом

Величезні п’ятиповерхові торти – це, звісно, традиція, але потрошку молодята починають надавати перевагу меншим тортам, доповненим іншими десертами. І правда, догодити усім одним-двома смаками бісквітного велетня нелегко, та й ціни на них кусаються. На весняному весіллі ми радимо обирати більш легкі повітряні десерти, можливо навіть у форматі фуршету. Це порадує ласунів і додасть різноманіття. 

А якщо все ж не хочеться відмовлятися від великого торту, то скористайтеся фальш-ярусами. Це такий прийом кондитерів, коли їстівним роблять або лише один ярус великого торту, або певний сектор, який і розрізають молодята перед усіма. Все інше – замаскований неїстівний матеріал, що значно економить кошти, але зберігає вау-ефект для присутніх :) 

ПОПЕРЕДНЯ СТАТТЯ Шкідливі поради: як перетворити весільну підготовку у нічний жах?
НАСТУПНА СТАТТЯ Як ускладнити роботу весільному фотографу: ТОП-10 помилок весільних фото
Читайте також
Сладко жить не запретишь! Тренды свадебных тортов 2022
Їжа, торти, кейтеринг
Сладко жить не запретишь! Тренды свадебных тортов 2022
Осіннє меню на весілля: поради та ідеї від YesYes
Їжа, торти, кейтеринг
Осіннє меню на весілля: поради та ідеї від YesYes
Весільний бенто-торт: фотодобірка для ласунів
Їжа, торти, кейтеринг
Весільний бенто-торт: фотодобірка для ласунів
10 рецептов освежающих коктейлей для твоей летней свадьбы
Їжа, торти, кейтеринг
10 рецептов освежающих коктейлей для твоей летней свадьбы
Тут молодята шукають спеціалістів

Створено вже 4221 тендерів на YesYes

  1. Створюй оголошення (тендери)
  2. Отримуй пропозиції від спеціалістів
  3. Обирай кращих
Тендери допомагають заощадити безліч часу на пошуки.

Переглянути тендери Створити тендер

Оберіть вашу роль на весіллі

Я готуюся до весілля Я весільний спеціаліст

Пишіть сюди всі Ваші запитання, ідеї,
зауваження і просто думки з приводу
роботи нашого порталу