Все статьи Советы и идеи от YesYes 8 речей, які має зробити кожна жінка перед одруженням

8 речей, які має зробити кожна жінка перед одруженням

Шлюб – це важливий етап в житті будь-якої особистості, але до нього варто підготуватися. І на цей раз ми не про вибір весільної сукні, декоратора чи смаку торту :) Для побудови щасливого сімейного життя знадобляться певні навички та досвід – про 8 головних пунктів YesYes розповість у цій статті. 

Отримати досвід стосунків

Очевидно, ніщо так не допоможе у побудові стосунків, як минулий досвід побудови стосунків :) І не просто досвід – а прожитий, відрефлексований і опрацьований. Саме завдяки ньому ми можемо зрозуміти фундаментальні речі: які наші потреби у близькості, що ми хочемо бачити в обранці, які сценарії для нас підходять, а які в перспективі призводять до завершення відносин. 

Звісно, історії унікальні, і зараз ти можеш готуватися до весілля зі своїм першим і єдиним коханням. Але навіть, якщо ти мала лише одні стосунки, напевно вони трансформувалися з часом, були злети і падіння, неприємні ситуації, де хтось жалкував про свою поведінку. Подібні інциденти варто переосмислювати з холодним розумом, аби розуміти свої кордони, принципи та вимоги до партнера і самої себе.  

Пожити окремо або з сусідами

З’їжджати з батьківського дому одразу до хлопця може здаватися логічним рішенням, проте так ти втрачаєш безцінний досвід самостійного життя. Варто здобути навички власноруч вирішувати побутові проблеми, а також навчитися бути на самоті і при цьому почуватися комфортно.

Стати фінансово незалежною

Ніщо так не додає впевненості, як приємна сума у графі “Доходи” :) Набуття фінансової незалежності – надважливий етап дорослішання кожної особистості, який відкриває багато можливостей. І справа не у брендовому одязі чи дорогих ресторанах (хоча чому б і ні!), а у відчутті безпеки. Йдеться не про конкретні суми, а про можливість нормально функціонувати без зовнішньої допомоги. 

Фінансова незалежність і внутрішнє відчуття “Я можу впоратися самотужки” надає нам свободу обирати партнера, виходячи виключно з нашого бажання бути з ним. Погодься: “Я з ним, бо мені нема куди йти” і “Я з ним, бо щиро цього хочу” – це дві зовсім різні позиції і два різних самопочуття.

Посваритися з майбутнім чоловіком

Ми не пропонуємо вам влаштовувати італійську драму з биттям посуду і галасом до сусідньої вулиці :) Але досвід вирішення конфліктів в парі безцінний, якщо ви плануєте розпочати своє “довго і щасливо”. Так чи інакше, сварки неминучі в сімейному житті, тож важливо навчитися справлятися з ними без образ, переходів на особистості та негативних наслідків. 

Більше про екологічні конфлікти читай в нашій статті “Як зберегти стосунки з коханим і родиною: поради проти конфліктів”.

Знайти для себе хобі

Але не парне, тільки для однієї тебе! :) Хобі – це не тільки розвага і можливість розслабитися, але й привід приділити собі час і побути на без другої половинки. Це може бути будь-що: танці, живопис, читання книжок, вивчення іноземних мов. Головне, що це допоможе не розчинитися у стосунках, скидати стрес і почуватися гармонійно.  

Відправитися у подорож

Подорожі розширюють наш кругозір, створюють незабутні емоції та допомагають зрозуміти себе як особистість завдяки зміні оточення і умов. Тому обов’язково скористайся можливістю помандрувати наодинці або з друзями перед тим, як вдягнеш обручку. Звісно, досліджувати світ разом буде теж цікаво і романтично, але до цього ти можеш приймати усі рішення в поїздці самостійно, не озираючись на компроміси з обранцем. А це чудова можливість дізнатися про себе багато цікавого :) 

Зміцнити дружні стосунки

Після весілля, скоріш за все, у тебе буде менше часу на посиденьки з подругами, а коло друзів почне звужчуватись. Аби не загубити цю частину свого життя, радимо взяти за звичку цілеспрямовано докладати зусиль для зміцнення стосунків. Періодично дзвони подружкам, як тільки це спаде на думку, заплановуй з ними періодичні зустрічі – наприклад, започаткуйте традицію раз на місяць в певний день зустрічатися і відвідувати новий ресторан.   

Навчитися вирішувати суперечки без сторонніх

Іноді так хочеться зустрітися з подружками і за келихом вина пожалітися на своїх половинок, смакуючи усі деталі. Проте в серйозних стосунках варто навчитися не виносити проблеми на загальний осуд, адже в плітках про ваш шлюб немає нічого хорошого. Більше того, рано чи пізно вони можуть дійти до твого обранця і хто знає, якими дурницями може доповнитися першочергова версія. 

Шукати підтримку чи погляд зі сторони варто у найближчої подруги або психотерапевта, а от прості знайомі навряд чи щиро допоможуть розібратися з проблемою. 

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Як організувати весільну церемонію на заході сонця? Головні аспекти
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Діджей на весіллі: як обирати і де шукати?
Читайте также
Ко дню свадьбы – в прекрасной форме без диет!
Советы и идеи от YesYes
Ко дню свадьбы – в прекрасной форме без диет!
8 вещей, которые нельзя делать после предложения руки и сердца
Советы и идеи от YesYes
8 вещей, которые нельзя делать после предложения руки и сердца
Свадебные платья в стиле минимализм: фотоподборка от YesYes
Образ жениха и невесты
Свадебные платья в стиле минимализм: фотоподборка от YesYes
До чого треба бути готовою під час весільної підготовки? 7 неочевидних речей, про які варто нагадати
Планирование и организация
До чого треба бути готовою під час весільної підготовки? 7 неочевидних речей, про які варто нагадати
Каталог свадебных услуг

Все свадебные специалисты, рестораны и салоны

Смотри весь Каталог

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала