Все статьи Планирование и организация Як організувати весільну церемонію на заході сонця? Головні аспекти

Як організувати весільну церемонію на заході сонця? Головні аспекти

Що може бути чарівнішим, аніж романтична весільна церемонія під останніми сонячними промінчиками жовтогарячого неба? Проте недоліки організації можуть зруйнувати магію моменту. Аби цього не сталося на твоєму весіллі, YesYes розкаже про головні нюанси весільної церемонії на заході сонця. 

Продумай таймінг

Почнемо з головного – вибору правильного часу. В цьому ж і сенс, правда? :) Для початку перегляньте, в який час сонце зайде в день вашого весілля саме у регіоні запланованого святкування. З цим допоможуть сайти прогнозу погоди. 

Часом завершення церемонії і має бути час заходу сонця, тож відніми від прогнозованої години заплановану тривалість. Наприклад, твоє весілля заплановане на 9 вересня 2023 року в Чернівцях. За метеорологічними даними, в цю дату в Чернівецькій області сонце зайде о 19:45. Тож церемонія має розпочатися приблизно о 19-ій годині, залежно від тривалості. 

Якщо запланувати таймінг таким чином, світла вистачить на всю церемонію, на небі будуть найяскравіші відтінки, а переміщатися в іншу святкову зону ви з нареченим будете в романтичному мерехтінні сутінок. 

Вдала локація

Звісно ж, на обраній локації має бути видно захід сонця, тож краще, якщо це буде досить відкрита місцина. Також не забудьте врахувати розташування церемоніальної арки і посадкових місць для гостей. Якщо відносно гостей сонце буде розташоване прямо за вами та аркою, прямі промені можуть засліплювати запрошених і магія моменту зміниться на жахливий дискомфорт. Крім того, ваші з нареченим обличчя будуть занадто пересвіченими, що заважатиме і вам, і весільному фотографу. 

Попередь спеціалістів

Аби весільна церемонія на заході сонця пройшла казково, уся команда спеціалістів має бути до неї підготовлена.

Разом із церемоніймейстером або ведучим завчасно обговоріть сценарій майбутньої церемонії, зважаючи на поступову зміну освітлення та кольорів неба. Напевно, “найдраматичніший” і найяскравіший момент заходу сонця ви захочете використати для першого поцілунку в якості подружжя, тож все має бути прораховано похвилинно. Також сценарій треба зробити досить гнучким, аби ведучий церемонії міг по ходу скоротити його чи навпаки трохи розтягнути, аби найемоційніші моменти чітко збігалися з потрібним освітленням. 

З фотографом і відеографом також варто проговорити план дій. Чи хочете ви встигнути зробити додаткові портретні кадри, або ж присвятите це тло виключно церемонії? Крім того, цим фахівцям доведеться додатково підготуватися до такої зйомки з вибагливим освітленням. 

Не забудьте попередити декораторів та флористів щодо вашої задумки. Чим ближче до заходу сонця, тим сильніше промені “з’їдатимуть” кольори декору та самої весільної арки, тож спеціалісти мають врахувати ці особливості при створенні дизайн-концепту.  

Найкращих спеціалістів для свого весілля ти знайдеш в Каталозі YesYes!

Адаптуйте оформлення

Як ми зазначали в попередньому пункті, декор та загальний підхід до оформлення зони весільної церемонії на заході сонця має бути адаптований до таких особливих умов. 

Не варто перевантажувати оформлення занадто великою кількістю елементів – все ж, головною прикрасою має слугувати небо і сонце. Перебор декору може або відволікати увагу і робити зону аляпуватою, або ж просто губитися при такому освітленні, тож гроші будуть витрачені марно. 

Не забувайте про приємні дрібниці

В гонитві за красивою картинкою (хоча вона того дійсно варта!) не забудьте попіклуватися про комфорт гостей. Наприклад, якщо все ж не вдасться розмістити арку так, аби сонце не світило гостям в очі, варто повісити на стільчики сонцезахисні окуляри. Також враховуйте зміну температур: якщо ввечері швидко холоднішає, буде хорошою ідеєю завчасно підготувати пледи, аби гості не захололи за 30-40 хвилин церемонії. 

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Осінні тренди для образу нареченої 2023: ідеї для макіяжу та зачіски
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ 8 речей, які має зробити кожна жінка перед одруженням
Читайте также
5 причин, почему тебе нужен свадебный организатор, и 5 – почему нет
Планирование и организация
5 причин, почему тебе нужен свадебный организатор, и 5 – почему нет
Самые красивые даты для свадьбы в 2022 году
Планирование и организация
Самые красивые даты для свадьбы в 2022 году
Що подарувати на 14 лютого? Ідеї подарунків для Нього і для Неї
Советы и идеи от YesYes
Що подарувати на 14 лютого? Ідеї подарунків для Нього і для Неї
Рецепт классного хэштега для вашей свадьбы
Советы и идеи от YesYes
Рецепт классного хэштега для вашей свадьбы

100 шагов свадебной подготовки от YesYes.ua

Чтобы вы ничего не забыли во время подготовки к свадьбе и чтобы не пришлось “рыться” по всему интернету в поисках информации о подготовке, YesYes сделал для вас ОЧЕНЬ ПОЛЕЗНУЮ ШТУКУ - Список дел невесты.

Там уже собраны в одном месте все свадебные дела! Если хочется больше информации по каждому шагу, просто щелкните по пункту - раскроется статья. Выполненные пункты отмечайте галочками. Все очень просто :)

Перейти в Список дел

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала