Все статьи Цвет и стиль свадьбы Колір 2024 року – Персиковий! Оформлюємо весілля кольором Pantone

Колір 2024 року – Персиковий! Оформлюємо весілля кольором Pantone

Інститут Pantone оголосив колір 2024-го року – і це Peach Fuzz, або ж Персиковий пух. Для наших з тобою справ весільних це чудовий вибір, тому не можемо втриматися і розповідаємо, як втілити цей ніжний відтінок у декорі, флористиці та образах наречених!

Трошки про Інститут кольору та Peach Fuzz

Хто взагалі такі ті Pantone і чому ми маємо до них дослухатися?

Інститут кольору Pantone – це консалтингова служба, яка щорічно аналізує тенденції у суспільстві, моді та культурі. На основі своїх досліджень у грудні вони об’являють головний колір наступного року та палітру, що буде популярною. 

На 2024-ий рік дослідники обрали колір Peach Fuzz, або ж Персиковий Пух. Пояснили вибір тим, що у складні часи кризи ми прагнемо людського тепла, спілкування та ближчих соціальних зв’язків. Персиковий Пух і його слоган “Обійми тепло” втілюють це прагнення ніжності та щирості. 

А ми і раді, бо ця концепція ідеально пасує весіллям, як і сам ніжний персиковий колір :)

Як використовувати колір року Pantone у весіллях 2024

Образ нареченої 

Розпочнемо з зірки весілля – тебе! :) Прикладів використання персикового безліч: від квітів у зачісці чи букета нареченої до самої весільної сукні у цьому кольорі. На щастя, це не рідкість для весільних салонів, тож знайти сукні з персиковим підтоном для тебе (чи подружок нареченої, якщо хочеш залишатися в білому) буде не такою складною задачею. 

Але будь уважна: відтінок Peach Fuzz має яскраво виражений теплий підтон, тому дівчатам з холодним кольоротипом краще тримати його подалі від обличчя або ж замінити близьким, але холоднішим відтінком. 

Макіяж

Як ми згадували вище, яскраво теплий персиковий пасує далеко не всім, а у макіяжі це буде ну дуже помітно. Аби не псувати свій мейк на втіху трендам, можна витримати образ у загальній стилістиці та задумі Peach Fuzz: невимушеність, щирість, яскравість та тендітність. Віддавай перевагу більш натуральному образу в макіяжі – м’який рум’янець, хайлайтер та ластовиння, персикові, бежеві або холодні рожеві тіні. Зауваж, що важкі графічні стрілки чорного кольору чи темна сувора помада навряд впишуться в цей вайб. 

Але кольору та експериментів боятися не треба: можна додати яскраві персикові стрілки, блискітки чи, наприклад, золотаве глітерне ластовиння. 

Образ нареченого

Для цілісності концепції образ нареченого теж радимо “пом’якшити” :) Peach Fuzz за своєю ідеєю не дуже пасує до суворих та офіціозних чорних смокінгів (хіба що ти хочеш зіграти на контрасті його серйозності та своєї легкості). Тому образ нареченого теж має бути більш розслабленим та не таким формальним. 

Сам колір року можна обрати як для костюму в цілому, так і для невеликих аксесуарів – бутон’єрки, хустинки, краватки чи метелика. До нього добре пасуватимуть бежевий, молочний, акцентний червоний та несерйозні квіткові принти для надання потрібної невимушеності. 

Декор

А тут вже можна розгулятися! Персиковий і раніше дуже широко використовувався в оформленні весіль і став одним з класичних виборів наречених, які хотіли додати кольору, але при цьому не сильно ризикувати. Тому зайвих зусиль не знадобиться, як це трапляється з важкими і “не дуже романтичними” палітрами :) 

Додати весільній локації персикового кольору можна за допомогою тканин – скатертин, серветок, драпувань. На щастя, весільного текстилю в цих відтінках в оренду предостатньо через популярність таких палітр. Але будь уважна, аби ви з нареченим не злилися з цією картинкою через єдність кольорів. 

З вибором флористики проблем також бути не має, адже є багато квітів натуральних персикових відтінків: півонії, альстромерії, троянди, еустоми стануть чудовим вибором для букету, композицій на столах та арки. 

Напої та смаколики

Так як колір цього року “їстівний”, гріх цим не скористатися при складанні меню :) Персик впишеться не тільки в десерти і фруктові тарілки, а й на закуски – наприклад, у складі салату з хамоном, на шпажках із сирами чи у спрінг-ролах з креветками. Також не забувай і про напої, адже персики смакуватимуть як в лимонадах, так і у складі алкогольних коктейлів. 

А ще персики самі по собі можуть стати чудовим свіжим декором на столах! 

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Найкращі дати для весілля у 2024 році
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Які бувають формати весілля? Обери свій!
Читайте также
Цвет свадьбы – классический Синий
Цвет и стиль свадьбы
Цвет свадьбы – классический Синий
Свадьба в стиле Прованс
Цвет и стиль свадьбы
Свадьба в стиле Прованс
Літнє весілля: як вирішити найпоширеніші проблеми
Планирование и организация
Літнє весілля: як вирішити найпоширеніші проблеми
День до весілля: список справ нареченої
Планирование и организация
День до весілля: список справ нареченої
Каталог свадебных услуг

Все свадебные специалисты, рестораны и салоны

Смотри весь Каталог

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала