Усі статті Декор і флористика Весілля без квітів: 16 ідей альтернативного декору

Весілля без квітів: 16 ідей альтернативного декору

Весільна флористика – це вагома стаття витрат під час підготовки до весілля. Арка, президія, столи гостей, фотозона не обходяться без живих квітів. Красиво, звичайно, але підсумкова сума може злякати :) YesYes пропонує тобі звернути увагу на альтернативні варіанти декору, які зроблять весільне оформлення оригінальнішим та заощадять ваш бюджет.

Важливе уточнення: ми не агітуємо повністю відмовлятися від живих квітів у весільному оформленні, хоча це було б цікавим експериментом :) Однак пропонуємо тобі розглянути інші варіанти, які зможуть вигідно доповнити флористику і частково її замінити.

Чому варто задуматися про декор весілля без живих квітів? Ось кілька причин:

Економія бюджету. Живі квіти стають великою статтею витрат при оформленні весілля, особливо коли ви використовуєте їх у великій кількості, вибираєте дорогі сорти або робите замовлення несезон. Альтернативні варіанти декору можуть не тільки зробити ваше весільне оформлення оригінальнішим, але й значно заощадити гроші.

Турбота про екологію. Зрізані квіти живуть недовго. Тільки уяви, скільки рослин знадобиться, щоб прикрасити пишну арку, президію, столи гостей та фотозону. Альтернативні елементи декору допоможуть вам подбати про екологію.

Алергія. Якщо ти чи наречений страждаєте на алергію, то прикраса арки або президії живими квітами – не найкраща ідея. Навряд чи ви хочете отримати фотографії з розчервонілим обличчям і очима, що сльозяться, та й страждати від пилку в такий важливий момент точно не захочеться :)

А тепер переходимо до ідей альтернативного весільного декору!

Свічки

Свічки в шикарних канделябрах та свічниках часто використовують при оформленні весільних столів та президії молодят. Ми пропонуємо зробити їх яскравим акцентом, пофарбувавши в палітру вашого весілля. Також можна використовувати ароматичні свічки у деяких зонах для надання особливої атмосфери. Але будь з цим обережна: дуже різкі запахи можуть важко переноситися, особливо в закритому приміщенні.

Лампочки та гірлянди

Незамінний елемент декору для вечірнього часу! Лампочки і гірлянди, що світяться, створюють атмосферу справжньої казки і шикарно виглядають як на фото, так і в житті. Це досить простий спосіб прикрасити всю потрібну зону і зробити її цілісною, не розпорошуючись на безліч дрібних елементів декору.

Також гарні лампочки можуть прикрасити арку або фон для президії та у світлу пору дня, особливо на Індустріальному весіллі чи урочистості у стилі Рустик.

Овочі та фрукти

Овочі, фрукти та ягоди знадобляться на святковому столі не тільки як частування :) Яскраві лимони та інші цитрусові, кавуни, гранати та гарбузи стануть чудовою прикрасою на весільному столі. Особливо такий варіант декору підійде осінньому весіллю чи святу із середземноморськими мотивами. Вибирай яскраві, великі овочі та фрукти для оформлення весілля.

Тропіки

Тропічні мотиви – це чудовий варіант оформлення літнього весілля. Але екзотичні квіти можуть коштувати дуже дорого в наших широтах, тому куди простіше обійтися тропічними фруктами, кокосами та листям пальми чи монстери. А щоб додати декору оригінальності, можна пофарбувати листя монстери у яскраві кислотні кольори – буде просто вау!

Зелень

Зелень відмінно додасть пишності оформленню столів та арки, а сукуленти зроблять декор оригінальнішим. Зважишся на експеримент із весільним букетом із зелені? :)

Найкращих весільних декораторів ти знайдеш у каталозі YesYes!

Фактури

Щоб урізноманітнити весільне оформлення, використовуй різні фактури тканин та поверхонь. Наприклад, поєднання темного дерева та оксамиту виглядає дуже розкішно, а газове полотно на грубому дерев'яному столі створить цікавий контраст.

Тканини та полотна можна використовувати не тільки в оформленні столів: вони також чудово прикрасять арку, фотозону або кенді-бар, зробивши локацію більш завершеною.

Сухоцвіти

Якщо не боїшся застарілих забобонів, то використовуй сухоцвіти в оформленні свого весілля. Особливо шикарно такий варіант флористики виглядатиме на весіллі у стилі Бохо чи стилістиці спекотних країн. Зараз представлений величезний вибір різноманітних сухоцвітів, так що можна створити різні композиції для столів, арки і навіть букета нареченої! Крім того, сухоцвіти набагато довше зберігають свій вигляд, не вимагають води і не зав'януть під спекотним сонцем – у цих “стійких солдатиків” суцільні плюси.

Дарунки моря

Мабуть, морська тема ніколи не застаріє в оформленні весіль! Адже як можна відмовитись від церемонії на березі моря та атмосфери казкового підводного світу? Якщо тобі пощастило вимовляти заповітне "Так!" під звуки прибою та крик чайок, то в оформленні ми радимо замінити квіти цікавішими та атмосфернішими деталями: черепашками, перлинами, імітацією коралів та морських зірок, “морським склом”. Такі елементи будуть виглядати оригінальніше і підтримають потрібну стилістику.

Деревина

Без дерев'яного декору не обійдеться жодне лісове весілля та урочистість у стилі Рустик! Пеньки стануть відмінними підставками для свічок та композицій із сухоцвітів, оброблені спилки замінять тарілки для закусок та кенді-бару, а з полін можна оформити незвичайну фотозону.

Поєднуй грубе дерево з легкими тканинами і мереживом для створення цікавого контрасту.

Пір'я

Розкішні композиції з пір'я на столах одразу переносять в атмосферу “Великого Гетсбі”. Саме те, якщо тобі подобається стилістика 20-х років минулого століття, підпільні вечірки доби сухого закону та розкішні прийоми.

А дрібніші пір'їнки відмінно впишуться в стиль Бохо-шик: їх можна використовувати не тільки в прикрасі столів, але навіть у зачісці та букеті :)

Стрічки

Яскраві стрічки, що майорять на вітрі, додадуть весільному оформленню яскравості, легкості і трохи наївної романтики. Їх можна використовувати на стільцях гостей у зоні весільної церемонії та банкету, оформити як фон для зони торта, президії або фотозони, а також як підвіс над столами. Головне прослідкуй, щоб довжина стрічок не була надто великою і не заважала гостям під час вечері.

Для весілля у стилі Бохо також підійдуть підвішені на дерева ловці снів, доповнені довгими стрічками.

Скло та прозорий пластик

Прозорі елементи зі скла та пластику все частіше використовують у весільному оформленні. Ми тільки підтримуємо такий тренд: це виглядає дуже сучасно та стильно! Прозорий стенд розсаджування, вази, посуд і навіть стільці додадуть локації легкості та лаконічності, не створюючи візуального шуму. Також це стане чудовою підмогою для яскравіших елементів весільного декору, адже скло і пластик не будуть перетягувати на себе увагу або "сперечатися" з яскравими акцентами.

Особливо радимо задуматися про такий декор нареченим, які планують весілля у стилі Мінімалізм, Модерн, Ботанік та Урбан-шик :)

Штучні декорації

Величний вигляд великих штучних декорацій перетягує всю увагу на себе і робить локацію більш завершеною та цілісною. Зараз у тренді геометричні форми, незвичайні підвісні прикраси та, звичайно, неон! Відмінний вибір, якщо тобі подобаються сучасніші “міські” весільні стилістики – наприклад, Індастріал, Урбан та Модерн.

Папір

Паперові віяла, ліхтарики та навіть орігамі можуть стати цікавим доповненням до весільного декору. Незвичайно виглядатимуть журавлики з кольорового паперу: їх можна використовувати замість карток розсадки, доповнити композиції на столах або навіть підвісити гірляндами до стелі, написавши на крильцях фрази, що надихають – така прикраса додасть локації флеру мрійливості та легкості.

Самодостатня весільна локація

Деякі весільні локації настільки красиві, що майже не потребують додаткового декору. Наприклад, берег моря, старовинна садиба чи сучасний лофт зі своїм декором. Вибір такого місця для весілля може допомогти тобі заощадити: навіть якщо сама оренда буде дорожчою за інші варіанти, через економію на декорі ця локація виявиться зрештою дешевшою. Пам'ятай про цей нюанс при виборі весільної локації:)

Посуд

На весільному столі посуд може стати частиною декору, якщо уважно поставитися до її вибору. Елегантне сервірування відразу додає вечері розкішності! Якщо хочеш, щоб посуд підтримував стилістику, варто обговорити з рестораном, які столові прилади, келихи та тарілки вони планують виставляти на банкеті. Якщо їх варіант тебе не влаштовує, то разом з декоратором орендуй відповідний посуд.

Весільна підготовка не обмежується вибором декору! Щоб не розгубитися в лавині передвесільних справ, заходь у наш Онлайн-планер: ми розписали для тебе всі найважливіші завдання та залишили підказки, які допоможуть з організацією.

НАСТУПНА СТАТТЯ Що дійсно важливе гостям на весіллі?
Читайте також
Что нужно знать об освещении свадебной локации? Разбираемся с YesYes
Декор і флористика
Что нужно знать об освещении свадебной локации? Разбираемся с YesYes
Тренди весільної флористики: що буде популярним у 2024 році?
Декор і флористика
Тренди весільної флористики: що буде популярним у 2024 році?
ТОП-6 ошибок в организации, которые не нравятся гостям на свадьбе
Гості, запрошення
ТОП-6 ошибок в организации, которые не нравятся гостям на свадьбе
Лимонная свадьба
Стиль і колір весілля
Лимонная свадьба
Каталог весільних послуг

Усі весільні спеціалісти, ресторани та салони

Дивись увесь Каталог

Оберіть вашу роль на весіллі

Я готуюся до весілля Я весільний спеціаліст

Пишіть сюди всі Ваші запитання, ідеї,
зауваження і просто думки з приводу
роботи нашого порталу