Все статьи Планирование и организация Які бувають формати весілля? Обери свій!

Які бувають формати весілля? Обери свій!

Формат святкування весілля – чи не найперший вибір, який вам доведеться зробити у процесі організації. Але ж набагато простіше визначатися, коли знаєш про наявні варіанти, правда ж? :) У цій статті YesYes розкаже про популярні та цікаві формати весілля, аби ви змогли обрати той, що пасує саме вашій парі. 

Класика

Саме цей традиційний формат першим спадає на думку при слові “весілля”. Зазвичай, він складається з ранкових зборів наречених, фотосесії, самої церемонії та святкового банкету. Окремі компоненти можуть змінюватися, зовсім відкидатися чи додаватися нові, але загальна канва свята зберігається. 

Це класний і перевірений тисячами весіль формат, тому точно не радимо вважати його надто стандартним чи нудним :) Завдяки гнучкості та збалансованості, його можна масштабувати на різну кількість гостей та смаки закоханих. 

Весілля-вечірка

Чудовий варіант, аби були задоволені і гості різних поколінь, і самі молодята. Все починається класично: збори, церемонія та нетривалий банкет, де батьки та родичі можуть привітати пару, провести з ними час та виконати важливі традиції. А після цього настає час гучної афтепаті: дискотека з музичним гуртом, коктейлі, зручні фуршетні закуски та драйвові інтерактиви. Тут вже можна і переодягнутися в блискучу міні-сукню та більш зручне взуття для танців до ранку!

Важливий мінус такого формату – він потребує неабиякої фізичної витримки. Тому, аби не валитися з ніг ще тиждень після весілля, радимо попрацювати над таймінгом: якісь частини свята скоротити або посунути на пізніший час, а деякі (наприклад, фотосесію) і зовсім перенести на інший день. 

Родинна вечеря

Якщо ви хочете провести весілля у колі батьків, а не влаштовувати гучну подію, то радимо звернутися до формату родинної вечері. Обрати локацію буде простіше, адже на невелику компанію знайдеться місце майже у будь-якому закладі, а завдяки заощадженим коштам, можна буде влаштувати справжнє гастрономічне свято з делікатесним меню. Проте не забудьте сформувати бодай невеличку розважальну програму – ненав’язливі інтерактиви, розмовні конкурси чи жартівлива лотерея зроблять вечерю більш святковою.  

Весілля на двох

У погоні за бажанням догодити гостям, можна і забути, навіщо і для кого ви взагалі організовуєте це свято. Весілля на двох – кардинальне рішення, але як же воно вивільняє ваші справжні бажання та пріоритети! Це чудова можливість запитати себе: “А як саме ми хочемо провести цей особливий день?”

Влаштуйте фотосесію, забронюйте ресторан, зробіть пікнік чи взагалі поїдьте в інше місто на весільний вікенд – правил для весілля на двох не існує, тож робіть те, що зробить вас щасливими, без оглядки на думку інших. 

Весілля-втеча

Можна сказати, що це різновид попереднього формату весілля на двох. Просто у екстремальному виконанні :) Весілля-втеча (або ж “elopement” англійською) в класичному розумінні – це можливість втекти з коханим хоч на інший край землі, іноді навіть таємно, без попередження родичів та близьких. 

Головний фокус тримається на самій церемонії, яка може проходити у кінематографічних локаціях – на березі моря, у горах чи лісі. 

Це класний формат для спонтанних романтиків. Тим паче, ніхто не забороняє провести святкову вечерю чи приголомшливу вечірку з близькими після повернення, аби розділити радість і з ними. Проте найцінніший і найтендітніший момент залишиться тільки між вами.  

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Колір 2024 року – Персиковий! Оформлюємо весілля кольором Pantone
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ “Я надто зайнята для весільної підготовки”: топ порад для економії часу
Читайте также
День до весілля: список справ нареченої
Планирование и организация
День до весілля: список справ нареченої
Успеть все: пример тайминга свадьбы
Планирование и организация
Успеть все: пример тайминга свадьбы
Свадьба в пятницу: что нужно учесть?
Планирование и организация
Свадьба в пятницу: что нужно учесть?
Як зберегти стосунки з коханим і родиною: поради проти конфліктів
Советы и идеи от YesYes
Як зберегти стосунки з коханим і родиною: поради проти конфліктів

100 шагов свадебной подготовки от YesYes.ua

Чтобы вы ничего не забыли во время подготовки к свадьбе и чтобы не пришлось “рыться” по всему интернету в поисках информации о подготовке, YesYes сделал для вас ОЧЕНЬ ПОЛЕЗНУЮ ШТУКУ - Список дел невесты.

Там уже собраны в одном месте все свадебные дела! Если хочется больше информации по каждому шагу, просто щелкните по пункту - раскроется статья. Выполненные пункты отмечайте галочками. Все очень просто :)

Перейти в Список дел

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала