Усі статті Планування і організація Літнє весілля: 12 організаційних проблем і їхнє вирішення

Літнє весілля: 12 організаційних проблем і їхнє вирішення

Літо – найбажаніший сезон для весілля серед наречених. Майже кожна мріє провести цей день, не переживаючи про холод та погану погоду, зробити радісні сонячні кадри та насолодитися теплом. Однак в організації літнього весілля є кілька проблем. YesYes розповість, з якими проблемами ти можеш зіткнутися на літньому весіллі та як їх вирішити. Нехай ваше весілля та підготовка до нього будуть безтурботними :)

Бронювання 

Літнє весілля – це мрія багатьох наречених, тому щороку ажіотаж піднімається серйозний :) Кращі локації та весільні фахівці розлітаються, як гарячі пиріжки. Щоб не вибирати найкраще із залишків, доведеться зайнятися підготовкою заздалегідь або приготуватися до компромісів у питаннях дати – наприклад, у будні дні та менш популярні дати є більша ймовірність забронювати хорошу локацію чи фахівця і навіть отримати непогану знижку.

Тверезо оцініть популярність бажаної локації та фахівців перед початком підготовки. Найзатребуваніших з них молодята бронюють навіть за рік до бажаної дати, тому рекомендуємо поспішити і розпочати підготовку завчасно. Коли ваша дрім-тім буде зібрана, а локація на потрібну дату – заброньована, можна буде зробити перепочинок в організації весілля та повернутися до питання за 3-4 місяці.

Якщо часу до дати весілля залишилося мало, то скористайся Тендерами від YesYes. Усього 3 хвилини на заповнення заявки: вкажи категорію спеціаліста, вашу дату, зразковий бюджет та побажання. Після цього ти отримаєш відповіді лише від фахівців, які готові на ваші умови та згодні з бюджетом – а це величезна економія часу :)

Спека

Найголовніша складність літнього весілля – це спекотна погода. У нестерпну спеку вже не хочеться ні розваг, ні смачної їжі, а туфлі на підборах і щільний макіяж стають тими ще випробовуваннями.

При виборі ресторану для весілля обов'язково звертай увагу на те, як якісно працює там система кондиціювання. У спеку +40 цей аспект стане набагато важливішим за зручне паркування і свіжість ремонту. Також важливо, щоб зал був розрахований на вашу кількість гостей – хоч би яким гарним був кондиціонер, він не допоможе, якщо в залі ви почуватиметеся оселедцями в бочці...

На літньому весіллі на природі кондиціонером питання спеки не вирішити, тому доведеться підлаштовуватися під погоду іншими способами. Про них розповімо нижче:)

Таймінг

Щоб уникнути розпеченого сонця, потрібно зрушити початок весілля на пізніший час. Починайте виїзну церемонію о 16:00-16:30, коли пройде пік сонячної активності – тоді вона пройде приємніше і для вас, і для гостей.

Фотосесію також рекомендуємо перенести на комфортніший час. По-перше, вам з нареченим буде простіше сконцентруватися на позуванні і один на одному, якщо не докучатиме погода. А по-друге, надто яскраве полуденне світло псує якість фото і змушує вас щуритися. Однозначно вийде не найщасливіший вираз обличчя :) 

Подумайте про те, щоб у день весілля провести невеликий фотосет буквально на 30-40 хвилин, а повноцінну зйомку перенести на другий день. Так ви зможете розслабитися та насолодитися процесом, не переживаючи через розклад та мільйон організаційних дрібниць. Крім того, можна буде з'їздити до кількох локацій, у тому числі й віддаленіших.

Дощ на весіллі

Форс-мажором на літньому весіллі може стати не лише нестерпна спека, а й непередбачуваний дощ. Ох скільки нервів витрачають наречені, перевіряючи прогноз погоди напередодні дня Х :) Щоб менше переживати через можливу погану погоду, варто детально продумати план Б. Разом з декоратором та менеджером майданчика обміркуйте, чи зможете ви оперативно перемістити зону церемонії та банкету, які альтернативні місця на локації будуть у вашому розпорядженні. Для літнього весілля на природі чудовим запасним планом буде намет. Він зможе захистити вас із гостями від негоди, а в сонячний день дасть потрібну тінь.

Від загрози невеликого дощу під час церемонії можуть врятувати гарні парасольки для вас та гостей. Головне – менше переживати через погоду та ґрунтовно до неї підготуватися. Повір, дощ може не тільки не зіпсувати всі плани, а й стати родзинкою вашого важливого дня, що запам'ятовується :)

Комахи

На літньому весіллі на природі комахи можуть сильно докучати, особливо ближче до вечора. На щастя, у цієї проблеми є відразу кілька рішень – вам потрібно вибрати те, що підходить конкретно для вашого весілля:

Обробка локації для весілля. Радикальний спосіб – звернутися до спеціальних служб, які перед початком урочистостей опрацюють вашу локацію засобами від комах. Перед таким рішенням дуже важливо порадитись з менеджером майданчика та консультантом від обраної служби: наскільки це безпечно для тварин (якщо вони плануються на весіллі), алергіків та дітей.

Індивідуальні засоби захисту. Можна підготувати засоби від комарів та мошок для гостей: спеціальні креми, спреї, браслети від комарів. Закупи засоби із запасом та попередь гостей, що вони можуть ними скористатися.

Літні вбрання наречених

Тугі корсети, важкі тканини, пишні спідниці та тісні туфлі на підборах – все це може стати нічним жахом на літньому весіллі у спеку. Щоб не страждати від перегріву, вибирай весільну сукню з легких тканин у більш вільному фасоні. Через спеку і багато пиття можуть з'явитися набряки, тому туга шнурівка і тісна сукня може завдавати дискомфорту під час свята.

Для нареченого можна вибрати образ з натуральних тканин у світліших відтінках і відповідне літнє взуття: наприклад, лофери або м'які мокасини будуть зручнішими, ніж жорсткі закриті оксфорди.

Взуття

Що може бути актуальнішим на літньому весіллі, ніж зручні відкриті босоніжки? Босоніжки врятують, якщо більшу частину дня ти проведеш на вулиці у спеку, а не в приміщенні з кондиціонером. Також на природі не обійтися без стійкого підбора: на шпильках по нерівних доріжках пересуватися буде некомфортно, і за кілька годин ноги зовсім втомляться. Що вже говорити про страх раптового падіння прямо на шляху до арки? Якщо ж на вашій локації планується рівний твердий настил або ви святкуватимете літнє весілля в ресторані, то з вибором каблука все стає простіше :)

Якщо ж ти трохи переживаєш через забобони про закрите взуття нареченої, можна вибрати балетки або закриті туфлі на стійкому підборі.

Літній макіяж нареченої

Макіяж нареченої для літнього весілля повинен бути легким і досить стійким, щоб витримати не тільки сльози, що підступають, а й спеку. Зверніть увагу, що занадто щільна тональна основа і сильний контуринг можуть серйозно закупорити пори в спекотний період і розтектися – не найприємніше поєднання в день, коли хочеться бути найкрасивішою. Разом з візажистом підберіть легкий матуючий BB-крем, який додасть обличчю свіжості і приховає невеликі недоліки, а не виглядатиме накладною маскою на твоєму обличчі.

Обов'язково поклади в свою сумочку серветки, що матують: з їх допомогою ти зможеш прибрати зайвий блиск з обличчя, не пошкодивши макіяж.

Літні весільні напої

На літньому весіллі дуже важливими є прохолодні напої для гостей. Хорошим рішенням стануть освіжаючі лимонади, соки, морси та велика кількість чистої мінеральної води.

А ось з алкоголем варто поводитися обережно. Міцні алкогольні напої та шампанське на спеку можуть зіграти злий жарт. Якщо виїзна весільна церемонія планується на вулиці в денний час, ми радимо подавати на welcome-фуршеті безалкогольні напої або коктейлі з невеликим вмістом алкоголю. Наприклад, замість шампанського можна запропонувати гостям апероль або Белліні – це коктейль на основі ігристого з додаванням персикового соку. І урочистість залишиться, і гості почуватимуться добре :) Для самого банкету, якщо планується літнє весілля на природі, добре підійде сангрія – холодне вино з цитрусовими та льодом.

Меню літнього весілля

Меню для літнього весілля вимагатиме від тебе почуття міри та балансу. З одного боку, важкі страви з великою кількістю м'яса і майонезні салати додавати не хочеться, але з іншого боку – одними овочами та фруктами ситий не будеш. Головне в гонитві за легким та свіжим меню не залишити гостей голодними :)

Головна страва на весільному бенкеті має бути ситною: добре підійде м'ясо чи риба на грилі з картопляним гарніром, проте краще відмовитися від небезпечних на спеку соусів на основі вершків чи яєць та підшукати альтернативу. Від ситних закусок теж відмовлятися не варто, міксуючи їх із овочами та сирами. Напевно, гостям сподобається класичне поєднання дині та хамону на шпажках, канапе "Капрезе" та, обов'язково, м'ясна тарілка. А ось паштети та карпаччо з сирого м'яса краще замінити на кілька видів хумусу з пити та овочами – корисно, ситно та безпечно в спеку :)

Десерти

Якщо ви плануєте окрему зону з солодощами, то поставитися до вибору десертів потрібно уважно. Крем і фігурки з шоколаду можуть розплавитися на сонці і виглядати неапетитно буквально за півгодини, так що оберіть з кондитером більш стійкі частування.

Також варто домовитися з рестораном або кейтерингом, щоб фрукти дорізали та докладали на стіл поступово – так вони не встигнуть завітритися та набути непривабливого вигляду.

Квіти для весілля влітку

Від спеки страждають також і квіти у твоєму букеті нареченої, в прикрасі весільної арки та композиціях на столах. Досвідчений флорист підкаже тобі, як зберегти квітам та зелені свіжий вигляд в умовах спекотної погоди. Крім того, можна подумати про екзотичні рослини, які звичні до посушливого клімату, або "сухі" варіанти флористики: наприклад, протея, антуріум, сукуленти, сухоцвіти.

А щоб нічого не забути під час підготовки до весілля, скористайся Списком справ нареченої від YesYes! Там ти знайдеш покроковий план самостійної організації весілля та безліч корисних порад – все, щоби твоя підготовка пройшла продуктивно і без стресів.

ПОПЕРЕДНЯ СТАТТЯ 5 організаційних справ, які лиш здаються складними
НАСТУПНА СТАТТЯ Як виспатися перед днем весілля? Головні поради від безсоння
Читайте також
Не все так гладко: форс-мажоры на королевских свадьбах
Планування і організація
Не все так гладко: форс-мажоры на королевских свадьбах
Перелёт со свадебным платьем: только не волнуйся
Планування і організація
Перелёт со свадебным платьем: только не волнуйся
Вредные советы: как превратить свадебную подготовку в кошмар?
Поради та ідеї від YesYes
Вредные советы: как превратить свадебную подготовку в кошмар?
8 речей, які має зробити кожна жінка перед одруженням
Поради та ідеї від YesYes
8 речей, які має зробити кожна жінка перед одруженням
Тут молодята шукають спеціалістів

Створено вже 4221 тендерів на YesYes

  1. Створюй оголошення (тендери)
  2. Отримуй пропозиції від спеціалістів
  3. Обирай кращих
Тендери допомагають заощадити безліч часу на пошуки.

Переглянути тендери Створити тендер

Оберіть вашу роль на весіллі

Я готуюся до весілля Я весільний спеціаліст

Пишіть сюди всі Ваші запитання, ідеї,
зауваження і просто думки з приводу
роботи нашого порталу