Усі статті Планування і організація 5 організаційних справ, які лиш здаються складними

5 організаційних справ, які лиш здаються складними

Весільна підготовка може здаватися захоплюючим заняттям, від якого неможливо втомитися: вибирати ту саму сукню, продумувати декор і писати клятви – це все так романтично! Але коли справа доходить до серйозних і копітких пунктів, ентузіазм може згаснути. YesYes поспішає до тебе на допомогу: у цій статті ми зібрали поради, завдяки яким ти з легкістю впораєшся з найскладнішими весільними турботами.

Cкладання весільного бюджету

Фінансові питання – це завжди непросто, особливо коли це стосується такого важливого заходу. Адже організовуючи весілля, так хочеться втілити всі свої мрії та найсміливіші задуми! Щоб влаштувати весілля мрії і при цьому не стикатися з грошовими неприємностями, дуже важливо на старті грамотно спланувати весільний бюджет. Визначте суму, яку ви можете витратити на організацію урочистостей, а також способи розширити бюджет у разі непередбачених витрат і подорожчання: це може бути допомога батьків, позика у друзів, використання заощаджень або кредит у банку. Але будьте обережні! У пориві передвесільного шопоголізму тверезо зважуйте, наскільки вам потрібні додаткові витрати і чи зможете ви без проблем розрахуватися з боргами.

Важливим кроком у складанні весільного бюджету також буде визначення ваших пріоритетів. Необов'язково вибирати все найдорожче, адже далеко не всі пункти витрат насправді такі важливі для вас особисто. Наприклад, якщо ти все життя мріяла про весільну сукню від Віри Вонг і не уявляєш свій день Х без цього, то заради свого образу можна заощадити на менш значущих для тебе речах – наприклад, на весільній флористиці чи декорі.

Але найважливіше у грамотному веденні бюджету весілля – це можливість тримати всі витрати під контролем та наочно бачити, куди саме йдуть гроші. У цьому тобі допоможе Планувальник бюджету від YesYes! З його допомогою ти зможеш розділити витрати за категоріями, вносити в таблицю кожну оплату та швидко орієнтуватися, скільки вільних грошей у вас залишилося і кому з підрядників потрібно перерахувати гонорар.

Пошук весільної команди

Запорука розкішного весілля – це люди. Насамперед, звичайно, ми про вас із нареченим та ваших гостей. Але й не забувай про весільних підрядників, які допоможуть вам втілити мрію в життя :) Команда вам знадобиться немаленька: фотограф, відеограф, ведучий, декоратори та стилісти, технічний персонал, команда ресторану та багато інших фахівців. Як їх усіх знайти швидко та ефективно?

YesYes пропонує тобі два способи. Перший – пошук весільних спеціалістів у нашому каталозі. Вибери потрібну категорію та ваше місто та приступай до вибору: у профілі кожного фахівця ти знайдеш портфоліо з прикладами робіт, ціни на послуги та потрібну контактну інформацію. Вибирай тих, хто сподобався і зв'язуйся з ними для уточнення деталей.

Другий спосіб для тих, хто хоче заощадити свій час – Тендери від YesYes. Тут все набагато швидше: витратити 3 хвилини на заповнення заявки з датою весілля, зразковим бюджетом та побажаннями, а потім випий чашку кави, почитуючи наші корисні статті про весільну підготовку :) У цей час фахівці, яким підходить ваша дата та умови, самі відгукнуться на тендер і надішлють тобі свої пропозиції. Так ти заощадиш багато часу на уточненні деталей і спростиш собі пошуки.

Складання плану розсадки

Іноді складання плану розсаджування гостей на весільному бенкеті може нагадувати дитячу загадку, де потрібно перевести капусту, козу і вовка з одного берега на інший :) Завдання лише ускладнюється, якщо в сім'ї чи колі спілкування є старі конфлікти та інші складнощі, але при цьому не стає простіше з меншою кількістю гостей. Постався до цього як до захоплюючої головоломки і обов'язково скористайся допомогою нареченого: разом намалюйте або роздрукуйте схему розміщення столів у банкетному залі, озброїться Списком гостей і вперед! Дотриматися всіх тонкощів тобі допоможуть поради з нашої статті "Розсадка гостей: як створити ідеальну атмосферу" Головне – не завантажуй себе зайвим тягарем відповідальності за помилки: все одно через деякий час гості розбредуться по танцполу і в разі чого зможуть помінятися місцями.

Розрахунок весільного меню

Однією любов'ю ситий не будеш, на весіллі гостей доведеться гарненько погодувати :) Складання меню на весілля і розрахунок грамівок може поставити в глухий кут. З одного боку, маленькі порції та нестача їжі можуть виглядати скупо, але з іншого – купа залишків на банкеті може хвацько вдарити по бюджету. Щоб спростити тобі завдання, ми підготували добірку порад та детальну інструкцію з прикладами, як правильно скласти меню на весілля. Там же ти знайдеш і відповідь на не менш актуальне питання: як розрахувати кількість напоїв та алкоголю на весіллі? :)

Таймінг весільного дня

Грамотний розпорядок весільного дня – запорука спокою та зменшення кількості форс-мажорів :) Разом зі своєю весільною командою склади детальний розклад дня та не забудь про невеликі тимчасові зазори між пунктами. По-перше, такі "віконця" допоможуть не збитися з плану, навіть якщо раптом виникнуть якісь затримки. По-друге, пам'ятай, що все ж таки це свято, яким ви з нареченим повинні насолодитися, а не перетворювати його на гонку за щільним розкладом.

Щоб складати таймінг було зручніше, скористайся інструментом "План весільного дня" від YesYes та нашими порадами зі статті "Весільний день у подробицях".

НАСТУПНА СТАТТЯ Літнє весілля: 12 організаційних проблем і їхнє вирішення
Читайте також
Новый взгляд на старые традиции: современный выкуп невесты
Планування і організація
Новый взгляд на старые традиции: современный выкуп невесты
Як спланувати весільний бюджет: 5 простих кроків
Планування і організація
Як спланувати весільний бюджет: 5 простих кроків
5 ознак токсичних стосунків
Поради та ідеї від YesYes
5 ознак токсичних стосунків
Весенняя свадьба: палитра, стиль и идеи
Поради та ідеї від YesYes
Весенняя свадьба: палитра, стиль и идеи
Каталог весільних послуг

Усі весільні спеціалісти, ресторани та салони

Дивись увесь Каталог

Оберіть вашу роль на весіллі

Я готуюся до весілля Я весільний спеціаліст

Пишіть сюди всі Ваші запитання, ідеї,
зауваження і просто думки з приводу
роботи нашого порталу