Все статьи Цвет и стиль свадьбы Обираєш кольорову палітру для свого весілля? Уникай цих помилок

Обираєш кольорову палітру для свого весілля? Уникай цих помилок

Правильно обрана кольорова палітра – це основа естетичного (і Інстаграмного!) оформлення весілля. Крім того, це один з перших кроків у весільній підготовці. Саме тому, аби ти розпочинала свою підготовку правильно та впевнено, YesYes поділиться списком помилок, яких варто уникати при виборі весільної кольорової палітри. 

Не відтягуй

Вибір кольорів на весілля – це точно не та справа, у якій можна прокрастинувати. Це один з перших і визначальних кроків, адже без уявлень про палітру з усіма наступними справами буде або легко помилитися, або і зовсім неможливо їх почати. Але хай на тебе на тисне засильна відповідальність: ви завжди можете внести корективи в подальшому (наприклад, коли знайдете локацію або цікавий концепт оформлення), на початку вам потрібно визначитися з загальним напрямком. 

Не женися за модою

Немає нічого поганого в тому, аби надихатися трендами з подіумів, весільних виставок чи звітів інституту Pantone. Проте не варто обирати модні стилістичні рішення та кольори, якщо вони не відповідають вашим смакам, а є лише даниною моді. Тренди та палітри змінюються щосезону, а весілля у вас лише раз – тому в першу чергу зважайте на власні уподобання.

Обережно з неприродніми кольорами і поєднаннями

Кислотні, неонові та надяскраві палітри можуть виглядати оригінально і свіжо, але не забувай, що оформлення весілля має свою унікальну специфіку. Флористика накладає свої обмеження: букет нареченої, оформлення арки, квіткові композиції на столах – усе це має відповідати визначеній колірній палітрі весілля. А тепер уяви, як космічно зростуть ціни на квіти, якщо їх доведеться фарбувати в кислотні кольори :) 

Але якщо ти не хочеш розбавляти свою неприродню палітру, радимо обрати білі квіти – вони не перетягатимуть увагу з неону та не вступлять в конфлікт навіть з найяскравішими кольорами. 

Не обирай занадто багато кольорів

Весільна колірна палітра має складатися з 3-5 кольорів, аби проєкт оформлення не виглядав як незрозуміла каша. Тим паче, що чим більше кольорів використовується, тим складніше їх гармонійно поєднати. Виключенням є випадок, коли ваш задум і полягає в тому, аби весілля виглядало як у стилістиці Бохо – яскраво і різнобарвно. Проте навіть тоді краще, аби домінували декілька основних кольорів. 

Не бійся експериментувати

Звісно, є весільні палітри кольорів, що перевірені часом (і мільйонами чужих весіль). І, насправді, в них зовсім нема нічого поганого – не дарма ж їх обирають так багато молодят :) Але чи не хочеш ти додати чогось унікального і цікавого у звичні ніжні пастельні гами? Не бійтеся застосовувати ваші улюблені кольори, навіть якщо вони не дуже “весільні”: доклавши трохи зусиль, фантазії та смаку, можна скласти гармонійну та унікальну палітру з будь-яких відтінків. 

Зважай на кольори вашої локації

При виборі локації треба звертати увагу не тільки на її стилістику, а й на кольори, що там зустрічаються. Якщо в інтер’єрі обраного ресторану є кольорові акценти, що не вписуються у вашу палітру, це може стати проблемою, адже доведеться або вносити корективи в палітру, або “ховати” частину оформлення. Другий варіант несе за собою багато нюансів: по-перше, це може додати витрат на декор, а по-друге, скоріш за все повністю все сховати і переоформити не вийде (принаймні, за адекватні кошти), тож вигляд локації постраждає. 

Краще обирати локацію і палітру, що будуть не конфліктувати між собою, а навпаки підсилювати враження одна від одної. 

Обирай гармонійні комбінації

Створення кольорової палітри вимагає не тільки смаку і “надивленості”, а й знання певних правил кольористики. Якщо не хочеш ризикувати або витрачати багато часу на дослідження художніх нюансів, радимо звернутися за порадою до декораторів. Вони допоможуть підкоригувати ваш набір кольорів, аби вони виглядали найбільш естетично.

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Весільний парфум нареченої: головні поради
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Натхнення для осінньої лав-сторі: 11 ідей для фотосесії
Читайте также
Цвет свадьбы – природная Зелень (Greenery)
Цвет и стиль свадьбы
Цвет свадьбы – природная Зелень (Greenery)
Свадьба в стиле Рустик
Цвет и стиль свадьбы
Свадьба в стиле Рустик
Цвет свадьбы – роскошный Бордовый
Цвет и стиль свадьбы
Цвет свадьбы – роскошный Бордовый
19 дел для твоей свадьбы, которые можно сделать из дома
Планирование и организация
19 дел для твоей свадьбы, которые можно сделать из дома
Каталог свадебных услуг

Все свадебные специалисты, рестораны и салоны

Смотри весь Каталог

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала