Все статьи Советы и идеи от YesYes Одружуватися не можна чекати: чи варто зараз розписуватися і святкувати весілля?

Одружуватися не можна чекати: чи варто зараз розписуватися і святкувати весілля?

Попри всю небезпеку, за перше півріччя 2022-го в Україні зареєстровано більше ста тисяч шлюбів. Проте багато пар вагаються: чи варто зараз одружуватися, чи буде це доречним, які складнощі доведеться подолати? Остаточне рішення залишається за вами, а YesYes більш детально розгляне переваги і недоліки святкування весілля у воєнний час, щоб спростити твій вибір.  

Переваги

Перевірку пройдено

Одруження – надважливий крок, до якого кожна пара має “дорости”: дізнатися один одного достатньо близько, побачити партнера у критичних ситуаціях, довіряти як самому собі і полишит сумніви у силі почуттів. За останні місяці стосунки українців проходять ці перевірки в надекстремальних умовах. Якщо ви разом подолали небезпеку і внутрішні конфлікти через розшатаний емоційний стан, то навряд вас настрашить іспит побутом. 

Після таких перевірок до РАГСу можна йти сміливо, а потім і відсвяткувати перемогу ваших стосунків над екстремальними кризами. У цей час через контраст емоції від одруження будуть сильніші, бо психіка ще не встигла “заховати” страшні спогади. 

Важливі рішення не можна відкладати

Всі ми усвідомили, що життя не можна відкладати на завтра, бо, як би страшно не було це говорити, завтра може і не бути. Попри страх, це змушує нас кохати життя і один одного ще палкіше і визнавати справжню цінність кожного дня і кожної рідної людини поруч. 

Ми не знаємо, скільки ще доведеться чекати мирних часів, коли знову зможемо сперечатися про Рустік і Бохо, обговорювати модні тренди у декорі та вирішувати, який колір серветок варто обирати для банкету. Але точно знаємо, що вся країна воює за наше право жити, кохати і бути щасливими. Тож чи варто відкладати такі важливі рішення, як одруження? 

Спрощені процедури розпису

Від розмов про високе повернемося до бюрократичної реальності :) На воєнний час держава спростила процедуру одруження не тільки для військових, але й для цивільних осіб. Тепер не потрібно чекати місяць після подання заяви, у більшості РАГСів ви можете розписатися день у день за порядком живої черги. Якщо ви хочете не тільки поставити підписи на документах, але й провести церемонію, радимо обов’язково проконсультуватися з тим конкретним закладом, в якому ви плануєте одружитися. Зараз умови церемоній, як і час роботи, можуть відрізнятися від мирних часів, тож краще перевірити все завчасно. 

Унікальні спогади

Так, у такий небезпечний період важко говорити про унікальні концепції весілля, детально продуману стилістику та оригінальні рішення – детальніше про це ми поговоримо далі. Проте весілля у воєнний час – це вже саме по собі унікально та дуже сміливо. Тільки уяви, як ви з нареченим через багато років щасливого подружнього життя розповідатимете цю неймовірну історію онукам :) 

Привід для свята

У важкі часи так потрібні приводи для щирої усмішки! Пам’ятайте, що ви даруєте краплю щастя і надії не тільки собі, але і своїм близьким, нашим захисникам на фронті та іншим українцям, які щодня занурені у небезпеку, страшну статистику та особисті втрати. Будьте промінчиком життя і любові, який дарує тепло кожному, хто бачить ваше щире кохання і сміливість про нього заявляти навіть у такий час. 

Недоліки

Ми розглянули аргументи, чому варто не відкладати одруження, проте потрібно зважати і на наступні недоліки. 

Обмежений вибір

На жаль, довоєнне різноманіття варіантів нам зараз недоступне: деякі спеціалісти призупинили роботу або виїхали за кордони України, частина локацій закрита для відвідування. Що вже казати про небезпечні для перебування території. 

Якщо все ж вирішуєш святкувати весілля цьогоріч, будь готова, що доведеться йти на компроміси та обирати з того, що залишилося у доступі. Через це унікальними концепціями та оригінальним декором, скоріш за все, доведеться поступитися. 

Висока невизначеність

Весілля – непросте свято для організації, адже кількість можливих форс-мажорів на квадратний метр неймовірна, а другого шансу на виправлення помилок немає. Будьмо реалістами: зараз із цим точно не стало простіше і градус невизначеності відчутно зріс. 

Від тебе потребується гнучкість, готовність швидко корегувати плани та не сприймати зміни надто болісно. Які б труднощі не виникали при весільній підготовці, пам’ятай головний сенс свята. Хай він надихає тебе і надає сил на подолання усіх перепон. 

Фінансові обмеження

Через війну багато хто з нас якщо не опинився у надскрутному становищі, то точно відчув, як полегшав гаманець. Святкування весілля не є першочерговою необхідністю, тому і витрати на нього скорочуються в першу чергу. До того ж і можливості його збільшити, як у мирний час, – допомога родичів, друзів чи банку, – наразі недоступні. Тому зважай, що пояси доведеться затягнути. 

На першому ж етапі підготовки визначтеся, що для вас найголовніше у святкуванні: наприклад, теплі посиденьки з близькими, сукня принцеси з дитячих мрій чи казкова церемонія? Саме на найголовнішому і концентруйте свою увагу та фінанси. 

Складнощі з гостями

Мільйони українців були змушені покинути свої домівки та рідні міста, шукаючи прихистку у більш спокійних регіонах України та за кордоном. Величезна кількість родин мала розділитися, тож зібрати усіх рідних людей для святкування більшості пар не вдасться. Дуже важко уявити такий важливий день без підтримки найрідніших.

Проте можна скористатися досвідом карантинних часів – відеотрансляція з РАГСу, звісно, не замінить повноцінної присутності родини чи друзів, але дозволить хоча б через екран телефону побачити офіційне створення вашої нової родини. Ми віримо: вже зовсім скоро кожна родина зможе зібратися разом під мирним небом і відсвяткувати перемогу – і нашої країни, і свою особисту над темними часами! 

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Музика для весілля від українських виконавців
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Як підтримати себе під час війни? Психологічні поради
Читайте также
Выбираем вино на свадьбу!
Советы и идеи от YesYes
Выбираем вино на свадьбу!
Самые знаменитые кольца: подборка от YesYes
Советы и идеи от YesYes
Самые знаменитые кольца: подборка от YesYes
Что действительно важно гостям на свадьбе?
Планирование и организация
Что действительно важно гостям на свадьбе?
Фотодобірка: ідеї для готичного весілля в стилі Гелоуін
Советы и идеи от YesYes
Фотодобірка: ідеї для готичного весілля в стилі Гелоуін
Каталог свадебных услуг

Все свадебные специалисты, рестораны и салоны

Смотри весь Каталог

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала