Все статьи Советы и идеи от YesYes Ти точно це робиш: 5 літніх загроз обручкам

Ти точно це робиш: 5 літніх загроз обручкам

Ми обожнюємо літо за можливість поніжитись на сонці на пляжі, провести час у воді чи покликати друзів на шашлики. Але зазвичай не замислюємось, що всі ці речі – справжній виклик для наших обручок і заручальних колець. YesYes розкаже про всі літні ризки для твоїх коштовностей та як уникати більшість з них. 

Плавання

Під час жахливої літньої спеки тільки і хочеться, що з розбігу стрибнути в басейн і не вилазити з нього до заходу сонця. Або ж до готовності шашликів :) 

Проте перед зануренням у воду, обов’язково знімай свої прикраси і залишай в безпечному місці. Справа не тільки в загрозі їх загубити (все ж у прозорій воді знайти прикраси легше, ніж у водоймі), а у хімічних засобах для чистки басейну. Більшість з таких засобів містить величезну долю хлору, який поступово псуватиме дорогоцінні метали і більшість видів коштовного каміння.  

Нанесення санскріну

Різноманітні сонцезахисні засоби, креми і лосьйони мають безпечні формули для дорогоцінних металів і каміння, тож не несуть прямої загрози. Але ж нас цікавить не тільки довговічність прикрас, а і їхній зовнішній вигляд. Ось тут захист від сонця вже має свої мінуси: такі креми дуже швидко забруднюють прикраси і чудово “приклеюють” на них пил, через що метал виглядає тьмяно, а камінь – не так чисто і прозоро, як мав би. Тож якщо не хочеш постійно займатися чисткою коштовностей, краще тримати їх подалі під час нанесення захисту від сонця. 

Походи на пляж

Найнебезпечніше місце для твоїх дорогоцінностей, в тому числі обручки, – це пляжі. Саме там збирається просто купа загроз для коштовностей. Згадай тільки, скільки прикрас знаходиться під водою, варто лише зануритися в окулярах для плавання.

Окрім очевидної небезпеки загубити обручку в воді, не забувай про пісок. Пісок – це абразив, що може тертям пошкодити як метал, так і коштовний камінь, залишивши на ньому подряпини. А в поєднанні з сонцезахисним кремом він забруднює кільця ще у кілька разів краще :)

Кулінарія

Приготування їжі може бути дуже приємним заняттям, але від цього – не менш брудним. Замішувати тісто чи фарш уж точно краще без ювелірних прикрас на руках, якщо хочеш, аби вони якомога довше зберігалися не тільки цілими, а й чистими. 

Також на кухні можуть часто траплятися невеличкі факапи, від яких краще берегти свої прикраси: неохайне поводження з ножем, опіки через нагрівання металу від пари чи жару з духовки – не краще місце для коштовностей. 

Прибирання

Коли плануєш генеральне прибирання, радимо не забувати завчасно знімати свої обручки та інші прикраси. Засоби для миття посуду чи очищення скла досить безпечні для золота і більшості дорогоцінних каменів, проте більш агресивна хімія може нанести шкоди. Тож якщо знаєш, що використовуватимеш жорсткі засоби для прибирання, обов’язково захисти обручку. І точно не забувай про захист власних рук – рукавички зайвими не будуть!

При невеликому повсякденному прибиранні особливих загроз для прикрас немає. Але якщо ти знаєш, що у якійсь з твоїх каблучок крихкі камені, краще їх знімати навіть при виконанні дрібних домашніх обов’язків.  

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Кольоровий дим на весіллі: як використати правильно?
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Макіяж нареченої на літньому весіллі: ТОП-10 порад
Читайте также
Свадьба за границей – что нужно для официальной росписи?
Советы и идеи от YesYes
Свадьба за границей – что нужно для официальной росписи?
Сюрпризы медового месяца: 7 очевидных и не очень
Советы и идеи от YesYes
Сюрпризы медового месяца: 7 очевидных и не очень
Діджей на весіллі: як обирати і де шукати?
Планирование и организация
Діджей на весіллі: як обирати і де шукати?
Как правильно вручить гостям приглашения на свадьбу?
Гости, приглашения
Как правильно вручить гостям приглашения на свадьбу?
Каталог свадебных услуг

Все свадебные специалисты, рестораны и салоны

Смотри весь Каталог

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала