Все статьи Советы и идеи от YesYes Каблучки з мінералами: 20 альтернатив діамантам. Частина 2

Каблучки з мінералами: 20 альтернатив діамантам. Частина 2

Каблучка з діамантом, та ще й пристойного розміру – подарунок не з дешевих. Проте чи вартий він таких величезних грошей? Ми допоможемо тобі знайти не менш чарівну альтернативу і заощадити бюджет! У цій статті YesYes продовжить закохувати тебе у мінерали та інші напівдорогоцінні камені.  

Рожевий кварц

Неймовірно красивий мінерал, який вважається потужним підсилювачем жіночої енергетики, здавна на Сході називали “каменем серця”. Вважалося, що рожевий кварц відкриває у власнику найліпші риси характеру – доброту, любов і щирість помислів. Зараз цей камінь знову отримав широку популярність у жіночих прикрасах завдяки м’якому привабливому кольору, невисокою вартістю і нібито магічним властивостям. Чудовий камінь-талісман, якщо ти хочеш підкреслити свою жіночність та віднайти гармонію. 

Сердолік

Жовто-помаранчевий камінь сердолік привертає увагу своїм незвичним кольором, через який давні єгиптяни навіть прозвали його “сонцем, що заходить”. Багато відомих історичних особистостей носили прикраси з сердоліком у якості талісману: наприклад, пророк Мухаммед, Наполеон Бонапарт і письменник Йоган Гете. Вважається, що цей камінь допомагає здобути впевненість, сприяє красномовності, посилює творчі здібності письменників і співаків.  

Флюорит

Флюорит вирізняється широкою палітрою кольорів: від рожевого і жовтого до різних відтінків зеленого і синього. Привертає увагу і неоднорідність окрасу – деякі екземпляри флюориту можуть мати кольорові смуги або плями, що робить мінерал цікавішим. Вважається, що каблучка з флюоритом може допомогти власнику впоратися з емоціями, покращити аналітичні здібності і допомагати у медитаціях. В Індії так взагалі цей камінь вважають ледь не найсильнішим талісманом для езотериків і усіх, хто хоче посилити розумові здібності і концентрацію у відповідальні моменти. 

Турмалін

Турмалін – це дорогоцінний камінь третього порядку, що стоїть на ряду з, наприклад, аквамарином, шпінеллю і топазами. Наразі чисті камені знаходять все рідше, тому ціна на них весь час зростає, тож радимо поквапитися, адже це не просто гарна прикраса, а й інвестиція на майбутнє :) Турмалін носила сама Клеопатра і потім подарувала Цезарю, адже вважалося, що цей камінь допомагає викривати брехню і приносить власнику заслужений успіх. Також турмалін називають “каменем поетів”, адже мінерал нібито допомагає у розкритті творчого потенціалу. 

Родохрозит

Неймовірно гарний камінь для шанувальниць стилю Барбі і просто прихильниць рожевого кольору. Родохрозит вирізняється не тільки яскравим і насиченим рожевим кольором, а й цікавими мармуровими візерунками. На Сході цей дорогоцінний камінь шанували через нібито вміння налагоджувати любовні і сімейні справи, стимулювати сексуасльне бажання і гармоніюзувати психологічний стан власника. 

Димчастий агат

Агат – неймовірно красивий камінь, але ми хочемо зупинитися на найцікавішій його різновидності – димчастому агаті. Цей мінерал вирізняється серед інших “родичів” через темну димну павутинку, яка заворожує око і змушує довго роздивлятися прикрасу. Агат рекомендовано носити емоційним людям, адже мінерал допоможе вгамувати почуття і додасть впевненості у собі. Крім того, прикраса з таким каменем допоможе викривати брехню і самому не сходити з правильного чесного шляху. 

Шпінель

Цей напівдорогоцінний мінерал за цінністю може тягатися з рубінами і сапфірами, а величезна палітра кольорів дозволяє кожному знайти “той самий” екземпляр шпінелі. Мінерал ювеліри цінували здавна: у різні часи ним були інкрустовані корони великих монархів Англії, Франції і Німеччини, а задовго до них шпінель використовували слов’яни у своїх прикрасах. Натуральна шпінель цінувалася езотериками за магічні властивості – інформація про це є у ведичних записах і щоденнику Парацельса. Камінь робить власника цілеспрямованим, допомагає налаштувати комунікацію з оточенням, розпалює жагу до життя і вчить ним насолоджуватися.  

Танзаніт

Надзвичайно рідкісний, танзаніт видобувається лише в одному місці на всій Землі – у підніжжя гори Кіліманджаро у Танзанії. Родовище має вигляд тонкої смужки довжиною у 5 кілометрів і вже майже вичерпано, тому камінь, який віднайшли лише у минулому сторіччі, стає рідкісним. Танзаніт є унікальним через те, що є каменем-хамелеоном, поєднуючи у собі три відтінки. До речі, ми впевнені, що ти знайома з танзанітом, навіть якщо вперше чуєш цю назву: саме він “зіграв” головну ювелірну роль у “Титаніку”, адже кольє “Серце океану” у фільмі оздоблено цим каменем.  

Яшма

Яшму скоріш треба називати гірською породою, а не мінералом, через особливості її складу, але ми не могли не включити такий гарний камінь у нашу добірку. Яшму цінують за широку кольорову палітру, невисоку ціну і простоту у догляді – і все це у поєднанні з такою красою! Для українців ця гірська порода також має символічне значення, адже булава гетьмана Богдана Хмельницького була зроблена саме з яшми. Цей камінчик вважають каменем здоров’я, адже яшма підтримує життєвий тонус, допомагає позбутися нервової напруги, а також додає власнику сміливості і рішучості. 

Кіаніт

Ще кілька десятиліть тому кіаніт мало використовувався у ювелірній справі і не був такий відомий широкому загалу, тому деякі нечесні майстри підміняли дорожчі сапфіри кіанітом вищої проби. Шахрайство не виправдовуємо, але можемо зрозуміти клієнтів, які не побачили різниці – цей блакитний камінець дійсно зачаровує погляд. Окрім природної краси, кіаніт славиться здатністю допомагати досягати концентрації, покращувати ораторські здібності і наповнюватися енергією. 

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ 12 запитань, на які варто відповісти, якщо ви задумалися про батьківство
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Чим зайнятися з коханим при відключеннях світла?
Читайте также
92 песни на свадьбу: идеальный плейлист от YesYes
Советы и идеи от YesYes
92 песни на свадьбу: идеальный плейлист от YesYes
От чего можно отказаться на свадьбе? Разрушаем стереотипы
Советы и идеи от YesYes
От чего можно отказаться на свадьбе? Разрушаем стереотипы
Весільний бюджет: головні помилки
Планирование и организация
Весільний бюджет: головні помилки
34 идеи для свадьбы в стиле Рустик
Цвет и стиль свадьбы
34 идеи для свадьбы в стиле Рустик
Здесь молодожены ищут специалистов

Создано уже 4201 тендеров на YesYes

  1. Создавай объявления (тендеры)
  2. Получай предложения от специалистов
  3. Выбирай лучших
Тендеры помогают сэкономить массу времени на поиски.

Смотреть тендеры Создать тенедер

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала