Усі статті Планування і організація Що дійсно важливе гостям на весіллі?

Що дійсно важливе гостям на весіллі?

Під час весільної підготовки очі розбігаються від важливих справ. Шикарна локація, найкращі музиканти і, звичайно, найкрасивіші серветки для сервірування мають бути на вашому урочистості, щоб вразити гостей! Але чи це так важливо насправді? YesYes зібрав список аспектів організації весілля, на які варто наголосити, адже гості точно звернуть на них свою увагу і запам'ятають надовго.

Банкетне меню

Звісно, у цей день усі збираються не заради смачної їжі, але повір, це один із найважливіших елементів успішного весілля. Гості можуть не помітити безліч дрібниць, які пішли не за планом, але несмачне частування вони запам'ятають однозначно. Саме тому так важливо приділити належну увагу складання весільного меню: воно має відповідати смакам ваших гостей, бути різноманітним та досить оригінальним. Не забувай і про правильний розрахунок кількості частування, щоб ніхто не залишився голодним! Також важливо продумати алкогольне меню: напоїв має бути вдосталь.

На щастя, віч-на-віч з таким важливим завданням ми тебе не залишимо: читай наш посібник зі складання весільного меню з корисними порадами та прикладами від весільних експертів.

Розваги

Хліб гостям забезпечили, тепер переходимо до видовищ :) Правильний вибір весільного ведучого – це вже половина успішного святкування, адже грамотний фахівець створить потрібну атмосферу та відверне гостей від форс-мажорів, якщо вони раптом трапляться. Класна та продумана програма розваг подарує гарний настрій та безліч яскравих спогадів, залишаючи приємний післясмак після вашого весілля.

Родзинкою весільного вечора може стати оригінальний номер шоу-програми: наприклад виступ ілюзіоніста, танцювальної групи, бармен-шоу або навіть гімнастів. Головне – не перевантажуйте програму різноманітними артистами, інакше зміститься фокус уваги з головного приводу цього дня.

Весільний декор

Справжній вау-ефект у перші хвилини перебування на весільній локації забезпечить продуманий і концептуальний весільний декор. Важливо, щоб усі деталі спліталися у загальну гармонійну картину: починаючи від великих декорацій та панно за президією молодят та закінчуючи сервіруванням святкових столів. Тоді інстаграми гостей вибухнуть від шикарних фотографій з вашої урочистості та захоплених коментарів :)

Не полінуйся над розробкою концепції декору весілля разом із професійним декоратором – найкращі з них уже чекають на тебе в каталозі YesYes!

Музика

Непомітний на перший погляд, але такий важливий елемент весілля – музичний супровід. Правильний та продуманий плейлист забезпечить потрібну атмосферу під час весільної урочистості та підкреслить усі важливі та зворушливі моменти. А ось неякісне звучання, деренча апаратура і занадто одноманітний (або просто невдалий) список пісень на весілля може зіпсувати навіть багатообіцяюче свято.

Не хвилюйся: ми вже готові захищати тебе від найчастіших музичних помилок на весіллі за допомогою докладної статті.

Локація

Крім краси весільної локації, гості напевно звернуть увагу на її зручність: чи легко туди дістатися, чи паркування, чи все добре з системою кондиціювання і так далі. Навіть найкрасивіший банкетний зал після весілля згадуватимуть із негативом, якщо там було надто задушливо чи долинали неприємні запахи з кухні.

Правильне розсадження

Можливо, цей пункт стане тобі несподіванкою, але від грамотної розсадки гостей багато в чому залежить їхнє підсумкове враження від весілля. Все ж таки запрошені проведуть багато часу за святковим столом, тому компанія поруч сидячих має бути для них приємною. При складанні плану розсадження гостей на весіллі врахуй їхній вік, темперамент та ступінь знайомства. Приміром, навряд чи твоїй одногрупниці буде цікаво в компанії літніх родичів – а ось за столом з колегами нареченого ситуація зміниться, особливо якщо серед них є холостяки була можливість познайомитися за неформальними розмовами та трохи зблизитися.

Важливі поради щодо складання плану розсадки гостей на весіллі шукай у статті від YesYes.

На що гості на весіллі звертають менше уваги?

Картки розсадки

Весільна поліграфія викликає захоплення лише на етапі отримання запрошення на весілля. На самому ж святі гості, швидше за все, будуть надто схвильовані враженнями від весільної церемонії та передчуттям банкету, а картки розсадження залишаться без особливої уваги. Звичайно, ця деталь важлива для створення цілісної картини та загального враження від декору, але надто сильно морочитися необов'язково.

Те саме стосується й інших дрібних деталей: швидше за все, вони будуть важливими для тебе, декоратора та фотографа. Тож не варто сильно переживати, якщо раптом якийсь незначний елемент декору буде виглядати не як у твоїх мріях, відпусти ситуацію :)

Букет та бутоньєрка

"Як же так, це один з головних символів весілля!" - Можеш сказати ти. Цілком згодні, але гості навряд чи приділять особливу увагу цим атрибутам. Якщо букет нареченої однозначно розглянуть твої неодружені подружки в момент полювання, то невелика бутоньєрка нареченого може зовсім залишитися без уваги.

Але приділити увагу весільному букету та бутоньєрці нареченого все одно варто, адже вони часто стають акцентною деталлю на весільній фотозйомці.

Тости та промови 

Насправді довгі заготовлені тости зазвичай цікавлять тільки тих, хто їх вимовляє і кому вони адресовані. Особливо до другої половини банкету, коли офіціанти виносять гаряче, а келихи піднімалися вже кілька разів :) Тому якщо ваші друзі дуже переживають за свої привітання або ви з нареченим посилено готуєте подяку, то знизите градус нервозу. Куди краще прозвучать спонтанні слова, сказані від щирого серця.

Щоб не забути жодної важливої дрібниці у весільній підготовці, скористайся нашим Списком справ нареченої. Ми створили покроковий план, який допоможе тобі самостійно організувати весілля своєї мрії. Детальні інструкції, зручний інтерфейс та важливі поради від експертів – все, щоб зробити твою підготовку до весілля простіше :)

ПОПЕРЕДНЯ СТАТТЯ Весілля без квітів: 16 ідей альтернативного декору
НАСТУПНА СТАТТЯ 7 запитань про весілля, які ти соромилась задати
Читайте також
Як підготуватися до весілля із турботою про себе?
Планування і організація
Як підготуватися до весілля із турботою про себе?
Рестораны для свадьбы в Харькове: подборка от YesYes
Планування і організація
Рестораны для свадьбы в Харькове: подборка от YesYes
ЗАГС или выездная церемония: какой формат выбрать?
Планування і організація
ЗАГС или выездная церемония: какой формат выбрать?
Свадебные клятвы: советы по написанию и вдохновляющие примеры
Поради та ідеї від YesYes
Свадебные клятвы: советы по написанию и вдохновляющие примеры
Каталог весільних послуг

Усі весільні спеціалісти, ресторани та салони

Дивись увесь Каталог

Оберіть вашу роль на весіллі

Я готуюся до весілля Я весільний спеціаліст

Пишіть сюди всі Ваші запитання, ідеї,
зауваження і просто думки з приводу
роботи нашого порталу