Все статьи Советы и идеи от YesYes 5 аргументів зберегти стосунки, коли хочеться їх розірвати

5 аргументів зберегти стосунки, коли хочеться їх розірвати

У кожних стосунках є важкі періоди, коли постає питання: чи треба взагалі боротися за них далі? Інколи складнощі доводять нас до межі, але не завжди потрібно здаватися і йти. Ми підготували 5 причин зберегти стосунки, аби надихнути вас подолати труднощі разом. 

Дисклеймер: Ці поради не стосуються ситуацій, коли рятувати стосунки немає сенсу. Кожен має право визначати для себе ці межі самостійно. 

1. Не усі потреби були оголошені

Часта причина сварок і невдоволення відносинами – це замовчування власних потреб. Багато хто з нас робить це неусвідомлено, бо просто звикли вважати свої бажання неважливими або ж “не на часі”, але цей внутрішній дискомфорт не зникає безслідно. Часто це ходіння по колу з незадоволеності і замовчування призводить до того, що людина і сама перестає себе чути і вже просто не розуміє, що саме їй потрібно. Як же ж це може зрозуміти партнер?

Приділіть увагу власним найменшим бажанням: “хочу на ручки” після важкого дня – це так само важливо, як і потреба у довірі, стабільності і передбачуваності. 

Окремо зауважимо, що треба навчитися доносити один до одного важливість цих потреб і не вдаватися при цьому до критики, маніпуляцій та сварок. Залишайтеся відкритими і чесними. Коли ви опануєте цю навичку просити і дослухатися, стосунки вийдуть на зовсім інший рівень. 

2. Стосунки – це важка праця

На жаль, діснеївські казки не готували нас до того, що на “довго і щасливо” все не закінчується, а тільки розпочинається. Стабільні і щасливі стосунки не виникають самі собою, а вибудовуються кропіткою щоденною працею. Тож варто пам’ятати, що у нових стосунках з іншим партнером після цукеркового періоду ти зіткнешся з тими самими проблемами і конфліктами, від яких колись вже тікала.   

3. Ідеалу не існує

Коли рожеві окуляри спадають, нам буває важко змиритися, що наш обранець не той вже й ідеальний принц. І шкарпетки розкидує, і посуд миє дивно, може дратуватися чи ображатися на тебе. Коротше розпустився звісно, поводиться як звичайна людина :) У моменти, коли ця поведінка виводить тебе з себе, згадуй, що і ти вже десь поводишся не так обережно і виважено, як на перших порах зародження стосунків. 

Те саме стосується інших гіпотетичних кандидатів для нових відносин – це дратування рано чи пізно виникло б і у стосунках із принцем Гаррі чи Тімоті Шаламе. Тож дозволь партнеру бути нормальною людиною, зі своїми перевагами, недоліками і дратуючими звичками.   

4. Незакритий гештальт

Неочікувано, але розривати стосунки теж треба вміти. Просто піти, грюкнувши дверима, не вийде, якщо не хочеш наступні років десять згадувати свого колишнього, час від часу дзвонити йому під впливом алкоголю та роздумувати, а як би склалося життя, якби не той скандал. У народі ці недомовки і мозкову жуйку називають “незакритим гештальтом”. 

І дійсно, у психології є така думка, що розірваний контакт провокує в нас довгі фонові страждання. Наприклад, уяви, що у тебе на роботі був клієнт, з яким ви довго працювали разом, мали певні домовленості, планували якісь угоди, а потім пуф, і він просто зник без пояснення причин. Напевно ти б ще довго думала, чому так сталося, і переживала цілу гаму почуттів – від жалю, невпевненості у собі і сорому до сильного роздратування і злості. Якби цей клієнт планово завершив вашу співпрацю, пояснив свої обставини і попрощався, скоріш за все, ти б відпустила цю ситуацію із вдячністю і спокоєм. 

Завершення романтичних стосунків відбувається за тим самим принципом. Чим плавніше проходить цей процес, чим більше турбуючих питань ви обговорите перед прощанням, тим легше кожному з колишніх партнерів буде відпустити цей досвід і рухатися далі. 

Тому при виникненні думок про розрив стосунків подумай: ти дійсно хочеш завершити вашу історію чи тобі просто хочеться втекти і сховатися від складних почуттів? У другому варіанті навіть повний обрив спілкування не захистить від цих емоцій, а лише примножить і розтягне цю купу думок на роки. Може краще взяти невеличкий тайм-аут від конфлікту і набратися сил для його вирішення, а не пакувати валізи?      

5. Тому що ви кохаєте один одного

Банально, але так важливо! Під час сварок і складних етапів не забувайте про найголовніше – про кохання, яке тримає вас разом. Про спільні спогади, мрії про майбутнє, зрозумілі тільки вам двом жарти. Хіба усе це не вартує тих зусиль на вирішення проблем? Так, буває складно, до біса важко і все здається безглуздим, але за чорною смугою завжди чекає біла. Треба лише знайти у собі сили дійти до неї разом :) 

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Як зіпсувати весільний банкет: шкідливі поради
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Час купити весільну сукню зі знижкою: добірка, що врятує твій бюджет
Читайте также
От чего можно отказаться на свадьбе? Разрушаем стереотипы
Советы и идеи от YesYes
От чего можно отказаться на свадьбе? Разрушаем стереотипы
Вредные советы: как превратить свадебную подготовку в кошмар?
Советы и идеи от YesYes
Вредные советы: как превратить свадебную подготовку в кошмар?
Самые красивые свадебные торты 2020: фото и тренды
Еда, торты, кейтеринг
Самые красивые свадебные торты 2020: фото и тренды
Интересно: забавные свадебные традиции со всего мира!
Советы и идеи от YesYes
Интересно: забавные свадебные традиции со всего мира!

100 шагов свадебной подготовки от YesYes.ua

Чтобы вы ничего не забыли во время подготовки к свадьбе и чтобы не пришлось “рыться” по всему интернету в поисках информации о подготовке, YesYes сделал для вас ОЧЕНЬ ПОЛЕЗНУЮ ШТУКУ - Список дел невесты.

Там уже собраны в одном месте все свадебные дела! Если хочется больше информации по каждому шагу, просто щелкните по пункту - раскроется статья. Выполненные пункты отмечайте галочками. Все очень просто :)

Перейти в Список дел

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала