Все статьи Советы и идеи от YesYes Як зіпсувати весільний банкет: шкідливі поради

Як зіпсувати весільний банкет: шкідливі поради

Банкет – одна з найважливіших частин весілля, тому пов'язані з ним помилки можуть коштувати дорого. Ми приділяємо багато часу та уваги цій темі, але сьогодні YesYes зібрав найшкідливіші поради щодо організації весільного банкету. Читай та роби все навпаки :)

Приблизні розрахунки

Формули розрахунків, грамування, планування – це все дурниці! Хіба ж без цих зайвих складнощів ти не зможеш розібратися, скільки з'їдять твої гості? Якщо раптом залишаться зайві нез'їдені частування, їх можна розпихати по судочках і пакетах, щоб передати гостям, що не прийшли, і заповнити холодильник на весь медовий місяць вперед. Ну переплатіть за їжу, яка швидше за все пропаде, - гуляти так гуляти, не стискайтеся в грошах.

Ситуація, коли їжі занадто мало, теж не страшна: все ж таки гості прийшли не поїсти, а розділити з вами цей важливий день весілля. До того ж зараз тренд на інтервальне голодування можуть і потерпіти.

А якщо ти все же хочеш правильно скласти весільне меню і розрахувати порції, читай наше детальне керівництво. 

Авторська кухня 

Гостей треба вразити наповал. Цезар і м'ясо на грилі нікого не здивує, тож ударяйтесь в експерименти: паназіатські тренди, смажені цвіркуни, молекулярна кухня, та хоч морозиво зі смаком сала! Чим більше незвичайних рішень, тим краще і неважливо, що на перевірену класику не залишиться місця за банкетним столом. Впевнені, таке специфічне весільне меню сподобається гостям, особливо старшому поколінню – овочеві салати вони і вдома поїдять, а ось експериментальну кухню зможуть спробувати лише на вашому весіллі.

Про поєднання страв можеш не хвилюватися: нехай гості прихоплять із собою пігулки для травлення.

Алкоголь на будь-який смак

Шампанське для церемонії, авторські коктейлі для різноманітності, три види вина, хоч би 5-6 видів міцного алкоголю, пару екзотичних видів напоїв – без цього мінімального набору нормальний весільний бенкет не влаштувати! Уточнювати у гостей їх уподобання до весілля зовсім необов'язково, ти ж не збираєшся прораховувати хоча б приблизну кількість пляшок. Пам'ятаємо головне правило: що більше, то краще, зайвим не буде!

Весільний торт своїми руками

Все одно тобі напевно не буде чим зайнятися напередодні весілля, тож приготування триярусного весільного торта буде дуже доречним. Навіть якщо твої кулінарні навички обмежуються вмінням розморожувати напівфабрикати та замовляти доставку їжі, то не бійся такого відчайдушного експерименту: складності лише зроблять його веселішим. Коли ще ризикувати та пробувати нове, як не за день до весілля?

Ми радимо довірити весільний торт справжнім фахівцям. Кращих кондитерів шукай у Каталозі YesYes!

Не мороч собі голову з вибором спеціалістів

Ресторани, кейтерінги – всі вони відрізняються один від одного хіба що назвою та рівнем нахабства у питаннях цін на свої послуги. У такому випадку і витрачати час на пошуки абсолютно безглуздо: вибирай або першу ж компанію, що трапилася на сторінці Гугла, або найдешевшого підрядника. Оцінки, відгуки, умови співробітництва, портфоліо робіт, рекомендації весільних фахівців – вся ця зайва інформація лише сильніше за вас заплутає, так що не звертай уваги на цей білий шум.

Заощаджуй на всьому

Сильно витрачатися на весільний банкет – дурна витівка. Адже ви не звану вечерю організовуєте, правда? Гостям набагато важливіший зовнішній вигляд нареченої, майбутні фотографії та відео з весілля. Неважливо, якщо у весільному фільмі доведеться постійно перекривати музикою звук шлунків, що бурчать.

До того ж, надто багатий стіл із різноманітними частуваннями відволікатиме запрошених на весілля від конкурсів, розваг і вас із нареченим. А це не діло! Отже, замовляючи мінімум їжі, ти вбиваєш двох зайців: економиш весільний бюджет і отримуєш активних гостей.

Добре, щоб біля вашої весільної локації був продуктовий магазин. Він допоможе особливо голодним гостям вирішити проблему свого харчування, не перекладаючи на вас цю фінансову відповідальність. На крайній випадок підійде і заправка, якщо на ній готують хот-доги та каву :)

Поспішати нікуди

Це весільну сукню потрібно замовляти місяців за шість до знаменної дати, а ось із кейтерингом та кондитерами все простіше. Напевно, найкращі фахівці чекають лише на вас і проблем із замовленням не виникне, якщо ви вирішите зайнятися цим питанням за тиждень до весілля.

Ні? Найпопулярніші команди зайняті на вашу дату? Напевно, знайдуться й інші, це не проблема. Те, що ці фахівці не мають замовлень у розпал весільного сезону – це точно знак долі, а не ознака поганої репутації!

Обслуговуючий персонал

На весільному банкеті головне – смачна їжа, а не хто її подаватиме. Саме тому навіть не витрачайте час на перевірку офіціантів, їх ввічливості та швидкості роботи. До речі, багато офіціантів можна не запрошувати: одна чи дві особи цілком впораються з заходом на 60 осіб і встигатимуть вчасно обслуговувати кожного гостя.

Музика на бенкеті

Щастя любить тишу, та смачна їжа теж! Не морочись зі складанням окремого трек-листа для музичного фону під час вечері – ну хто слухатиме музику, поки офіціанти подають соковиті стейки?

Щоб не потрапити в халепу з музикою на весіллі, читай нашу статтю “Музика на весіллі: 12 помилок молодят” 

Щоб не забути жодної важливої дрібниці у весільній підготовці, скористайся нашим Списком справ нареченої. Ми створили покроковий план, який допоможе тобі самостійно організувати весілля своєї мрії. Детальні інструкції, зручний інтерфейс та важливі поради від експертів – все, щоб зробити твою підготовку до весілля простішою :)

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Весільний бюджет: головні помилки
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ 5 аргументів зберегти стосунки, коли хочеться їх розірвати
Читайте также
Коли варто робити пропозицію руки та серця? Головні ознаки, що ви готові до весілля
Советы и идеи от YesYes
Коли варто робити пропозицію руки та серця? Головні ознаки, що ви готові до весілля
Каблучки з мінералами: 20 альтернатив діамантам. Частина 2
Советы и идеи от YesYes
Каблучки з мінералами: 20 альтернатив діамантам. Частина 2
Выбираем вино на свадьбу!
Советы и идеи от YesYes
Выбираем вино на свадьбу!
Зіркові весілля 2022
Советы и идеи от YesYes
Зіркові весілля 2022
Здесь молодожены ищут специалистов

Создано уже 4200 тендеров на YesYes

  1. Создавай объявления (тендеры)
  2. Получай предложения от специалистов
  3. Выбирай лучших
Тендеры помогают сэкономить массу времени на поиски.

Смотреть тендеры Создать тенедер

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала