Все статьи Гости, приглашения В якому порядку гості промовляють тости на весіллі?

В якому порядку гості промовляють тости на весіллі?

Планування весілля сповнене неочікуваними питаннями. Одне з них – а в якому ж порядку мають звучати привітальні промови від гостей на бенкеті? Поділимося з тобою традиційним порядком та кількома порадами у цьому матеріалі.

Як багато промов має бути на весіллі?

Навіть спонтанні тости можуть втомлювати гостей, що вже казати про довгі, хоча і важливі, привітальні промови. Аби не збивати ритм святкування, потрібно уважно стежити за тривалістю привітань, аби зворушливі слова не переривалися нервовими поглядами на годинник.

Оптимальна тривалість привітань – приблизно 20 хвилин на всю тривалість бенкету. Тому порахуйте кількість людей, яким хочете дати слово, та поділіть 20-30 хвилин на цю цифру. Так, за традиційним планом, і отримаємо близько 4-5 хвилин на кожне привітання.

Аби тости були вдалими, надай своїм гостям нашу шпаргалку: "Як підготувати тост на весілля: 10 порад" :)

Чи обов’язково дотримуватися традиційного порядку?

Якщо коротко – ні, не обов’язково! Як ми завжди зазначаємо: ваше весілля – ваші правила. Але все ж варто ознайомитися з традиційним планом, аби зрозуміти, що саме ви хочете змінювати :) Ви можете скоротити чи подовжити час, давати слово більшій кількості гостей або взагалі відмовитися від привселюдних привітань, вислухавши всіх особисто. Кожне весілля особливе та індивідуальне, тож орієнтуйтеся на свої відчуття. Ну і не забувайте порадитися з вашим ведучим – з його професійним досвідом він може дати підказки, корисні у вашій конкретній ситуації. 

Традиційний порядок проголошення промов на весіллі

Батьки нареченої

Зазвичай, промова від батька нареченої стає одним із найзворушливіших моментів бенкету, а також, традиційно, є першою у черзі тостів. Батьки можуть подякувати гостям за присутність, розказати забавну чи зворушливу історію з дитинства новоспеченої дружини, а також дати настанови молодятам. 

Батьки нареченого

Логічно, наступними у вітальній черзі йдуть батьки нареченого, опціонально з іншими близькими членами родини. Тут так само будуть доречні привітання новим родичам, смішні спогади та мудрі поради на майбутнє. 

Подружки нареченої

Розрядити зворушливу обстановку після привітань батьків мають друзі і подружки молодят :) Подружці, що взяла слово, варто представитися гостям і коротко розповісти, ким вона приходиться нареченій та як довго знає її чи обох молодят. Після цього можна переходити до забавних історій, побажань та підняття келихів. 

Друзі нареченого

З друзями нареченого алгоритм той самий, що і у попередньому пункті. Проте, говорячи про привітання від друзів і подружок, маємо нагадати: напередодні весільного бенкету радимо обговорити з ними історії та спогади, згадки про які ви б не хотіли чути. 

Через хвилювання та радість від події друзі можуть просто не подумати, що певні речі можуть бути для вас неприємними чи недоречними. Краще витратити хвилину на цю розмову, аніж заспокоювати бабусю нареченого після історій про його таємні студентські походеньки :)   

Молодята

Наприкінці святкування, після частування весільним тортом, часто слово беруть і самі молодята. Тут буде доречно подякувати гостям, близьким і друзям, за присутність, теплі привітання і подарунки. Також можна подякувати команді весільних спеціалістів, які допомагали зробити цей день незабутнім – їм точно буде приємна така згадка :) 

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Весільні аксесуари нареченої: тренди 2024
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Фотодобірка: ідеї для готичного весілля в стилі Гелоуін
Читайте также
Как сократить список гостей на свадьбу?
Гости, приглашения
Как сократить список гостей на свадьбу?
ТОП-6 ошибок в организации, которые не нравятся гостям на свадьбе
Гости, приглашения
ТОП-6 ошибок в организации, которые не нравятся гостям на свадьбе
Самые модные идеи твоего свадебного маникюра 2018
Образ жениха и невесты
Самые модные идеи твоего свадебного маникюра 2018
Зірки знають відповідь: весільна естетика знаків зодіаку
Советы и идеи от YesYes
Зірки знають відповідь: весільна естетика знаків зодіаку

100 шагов свадебной подготовки от YesYes.ua

Чтобы вы ничего не забыли во время подготовки к свадьбе и чтобы не пришлось “рыться” по всему интернету в поисках информации о подготовке, YesYes сделал для вас ОЧЕНЬ ПОЛЕЗНУЮ ШТУКУ - Список дел невесты.

Там уже собраны в одном месте все свадебные дела! Если хочется больше информации по каждому шагу, просто щелкните по пункту - раскроется статья. Выполненные пункты отмечайте галочками. Все очень просто :)

Перейти в Список дел

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала