Все статьи Планирование и организация Чим мама нареченої може допомагти в організації весілля?

Чим мама нареченої може допомагти в організації весілля?

Весілля – один з найважливіших днів у житті, і хто підтримає наречену краще за рідну, люблячу маму? Її внесок у цей день може бути неоціненним, хоча і не таким помітним з першого погляду. Аби краще розібратися, за якою допомогою можна звернутися, ми підготували список справ мами нареченої. 

Участь у примірках весільних суконь

Подружки, ігристе, заливистий сміх та мільйон селфі – це, звісно, шикарне доповнення до примірки :) Проте вперше побачити себе в омріяному вбранні нареченої – це також дуже чуттєвий і символічний момент, в якому хочеться отримати підтримку мами. 

Але тільки, якщо у вас немає запеклих суперечок про смаки в одязі, аби наречена не отримала додатковий стрес! 

Допомога в пошуках локації весільного бенкету

Звісно, в першу чергу потрібно орієнтуватися на ваші смаки і потреби. Але вибір весільної локації – одна з перших справ підготовки до весілля, тож часто в цей процес ви поринаєте ще у рожевих окулярах і без дрібки втомленого цинізму. Не переживайте, за кілька тижнів напруженої підготовки ви це отримаєте :) Але якщо мама нареченої достатньо прагматична, її свіжий погляд і увага до деталей, не замилена емоціями, допоможе обрати дійсно хороший варіант. 

Сімейні традиції та реліквії

Якщо ви плануєте дати місце традиціям на своєму весіллі, то зазвичай саме мама має знати про них більше за інших членів родини. 

Допомога зі списком гостей

Окрім редагування списку запрошених, мама нареченої може взяти на себе місію приймати від гостей відповіді і підтвердження. Делегувати це завдання можна тільки дуже відповідальним помічникам, але і часу, і уваги це звільнить досить немало. 

Спілкування з підрядниками

Якщо на вашому весіллі не буде координатора, то хтось має стати контактною особою для підрядників, аби вони могли не смикати наречених з важливими питаннями у сам день святкування. Ключових підрядників можна доручити мамі (а за потреби в допомогу прислати головну подружку нареченої).

Перечитування контрактів

Під час організації весілля вам доведеться підписувати багацько типових контрактів і договорів. Але про дрібний шрифт забувати не можна, адже це може вилізти боком як втраченими грошима, так і зіпсованим настроєм. Якщо безкінечні папери вже зливаються в однорідну кашу, попросіть маму додатково вичитувати і перевіряти умови перед підписом. Ще один свіжий погляд точно не буде зайвим. 

Складання вішлісту

Якщо після одруження ви плануєте з’їхатися або переїхати на нове місце (або ж просто значно реорганізувати свій побут), кілька господарських порад не стане на заваді. Нарешті, це хороший для них час :) Мама нареченої може допомогти тверезо оцінити ваші потреби на новому житлі та скласти список речей, побутової техніки і дрібничок, які можна додати у весільний вішлист.

Допомога у ранкових зборах

Ну куди ж без напутніх слів та трепетних фото матері і доньки?

Дрібниці в останню хвилину

Розважити нудьгуючих родичей на welcome-drink, допомогти ведучому знайти парковку, дати останні вказівки декораторам – дрібних справ в цей день вистачить з головою, і у наречених точно не буде часу вирішити їх всі. 

Безумовна любов і підтримка

Останнє, але насправді, найголовніше завдання, яке може виконати тільки мама – дати безумовну любов, підтримку та надійні обійми в такий хвилюючий день. Витерти сльози перед церемонією, знайти загублені в номері сережки, поправити зачіску перед фотосесією чи захистити від обтяжливо довгого спілкування зі свекрухою :) Материнське серце підкаже, як треба допомогти своїй дитині, ще до того, як та зрозуміла проблему. Така суперсила точно знадобиться у важливий весільний день. 

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Весілля у п’ятницю: що треба врахувати?
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Тренди весільної флористики: що буде популярним у 2024 році?
Читайте также
На чем нельзя экономить в организации свадьбы – ошибки, подтвержденные опытом
Планирование и организация
На чем нельзя экономить в организации свадьбы – ошибки, подтвержденные опытом
Что действительно важно гостям на свадьбе?
Планирование и организация
Что действительно важно гостям на свадьбе?
Идеи для медового месяца в Украине: маршруты, места, вдохновение
Советы и идеи от YesYes
Идеи для медового месяца в Украине: маршруты, места, вдохновение
Поздравление на свадьбу: руководство для тех, кто не любит банальности
Советы и идеи от YesYes
Поздравление на свадьбу: руководство для тех, кто не любит банальности
Каталог свадебных услуг

Все свадебные специалисты, рестораны и салоны

Смотри весь Каталог

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала