Все статьи Планирование и организация Весілля у п’ятницю: що треба врахувати?

Весілля у п’ятницю: що треба врахувати?

Весілля у п'ятницю чи інший будній день – досить незвичний вибір для сучасних молодят. Такий день для святкування весілля хоч і приносить деякі складнощі, але й має безліч переваг. YesYes розповість, чому варто відсвяткувати весілля у п'ятницю і які організаційні моменти варто врахувати, щоб усе пройшло гладко.

Весілля у п'ятницю: переваги

Більше варіантів

Більшість пар вибирає вдень для весілля суботу, тож п'ятниця вільна у багатьох фахівців та весільних ресторанів. Це чудова можливість отримати широкий вибір навіть у розпал сезону, але пам'ятай: якщо на п'ятницю випадає гарна дата (наприклад, 07.07 чи 08.08), то охочих відсвяткувати цього дня буде не менше, ніж у вихідні.

Кращих весільних спеціалістів шукай у Каталозі YesYes!

Знижки

Через те, що п'ятниця – не такий популярний день, як субота чи неділя, то у багатьох фахівців та ресторанів залишаються вільні вікна. Для них вигідніше запропонувати вам знижку, щоб заробити в п'ятницю хоча б частину стандартного прайсу, ніж залишити день вільним. Не соромтеся запитувати про знижки або особливі умови для будніх днів, це допоможе заощадити весільний бюджет.

Можливість подовжити відпочинок

Тільки уяви: після стомлюючого святкування та весільної підготовки у вас попереду цілих два законні вихідні. Ви можете використовувати суботу та неділю, щоб продовжити святкувати в компанії гостей у більш розслабленій обстановці. Наприклад, забронюйте приватну оселю, вирушайте на дачу або просто перемістіться в місце для пікніка. Або ж можна присвятити вікенд один одному, поніжитися в СПА або просто відіспатися :)

Весілля у п'ятницю: недоліки

Якби у весілля у будні були тільки плюси, то у вихідні ніхто б і не одружувався :) Додамо ложку дьогтю в бочку переваг весілля в п'ятницю.

Робочий день

Напевно, у більшості гостей стандартний робочий розклад із п'ятиденним графіком. А це означає, що для вашого весілля їм доведеться брати вихідний або як мінімум відпрошуватися з роботи раніше. Зважай на те, що не всі з ваших гостей зможуть бути присутніми через цю обставину. Нижче ми дамо пару порад, як згладити таку ситуацію.

Обмеження

Не всі весільні локації будуть доступні в будні через специфіку їх роботи. До того ж, якщо ресторан заброньований на суботу для іншого весілля, то він може не прийняти вас днем раніше або обмежити за часом – наступним клієнтам потрібен час на монтаж декорацій, тому вашій команді доведеться прискоритися з прибиранням.

Також можуть виникнути проблеми з продовженням роботи фахівців. Якщо у вашого діджея завтра заплановано наступний захід, можливо він відмовиться від продовження, адже тоді не встигне відпочити перед суботнім робочим днем.

Як підготуватися до весілля у будній день?

Попередь гостей раніше

Чим раніше ти попередиш гостей про дату та час вашого весілля, тим більше шансів, що вони встигнуть владнати свої питання та графік, щоб прийти. Якщо тебе гальмує створення дизайну запрошень, то скористайся картками “Save the date”: у них не потрібно вказувати додаткові деталі, можна обмежитися датою та написати, що всі важливі моменти гості дізнаються у запрошенні, яке отримають через деякий час.

Бажано акцентувати увагу на тому, що весілля буде у п'ятницю, і додатково прописати це у запрошенні. Інакше гості можуть через неуважність сплутати день або просто не звернути увагу на календар при відповіді на запрошення, вирішивши, що весілля традиційно відбудеться у суботу.

Перенесіть церемонію на вечір

Якщо частина гостей не змогла відпроситися з роботи та прибуде на весілля не раніше п'ятої вечора, то можна трохи видозмінити таймінг весільного дня для вашого комфорту. 

Ми пропонуємо поміняти місцями застілля та церемонію на весіллі у п'ятницю. Наприклад, почніть святкування з легкого фуршету, привітань та фото з гостями. У цей час ведучий може починати знайомитися із запрошеними та розважати їх легкими ненав'язливими конкурсами та смішними розмовами. Пізніше почнеться традиційний банкет і до моменту винесення гарячого почнуть прибувати гості, що затрималися. Дайте новоприбулим годину-півтори, щоб освоїтися, поїсти і перевести дух, а потім можна переходити до романтичної вечірньої церемонії у променях заходу сонця або затишному світлі лампочок. Після церемонії та запалення сімейного вогнища можна різати торт.

Так вам не доведеться сильно скорочувати час святкування та всі гості встигнуть на найважливішу частину – весільну церемонію.

Зважай на логістику

Дороги куди більш заповнені в будні, особливо в ранкові та вечірні години пік. Це може вплинути як на ваші поїздки, так і на весільну логістику: доставку квітів, декору, кейтерингу. Якщо весілля планується за містом, то зважай на те, що ввечері п'ятниці у напрямку з міста бувають величезні пробки. 

Щоб зменшити ризики запізнень, переноси заплановані перевезення на час з 10 до 12 і з 14 до 17 – зазвичай у ці проміжки дороги вільніші. При складанні весільного таймінгу зважай на ситуацію з транспортом і залишай тимчасові зазори, роблячи план гнучкішим: якщо не ставити всі пункти впритул один до одного, то навіть раптовий форс-мажор залагодити буде легше. 

Крім того, ми радимо заздалегідь організувати розвезення гостей, адже надвечір п'ятниці таксі нарозхват.

Використовуй суботу

Якщо завдяки весіллю в п'ятницю субота у вас звільняється, то радимо не втрачати шанс і використати її на повну! Це чудовий час для "другого дня весілля", адже наступного дня нікому не потрібно поспішати на роботу. Влаштуйте більш розслаблене святкування на природі або біля басейну, де у вас буде більше часу на спілкування з гостями, а офіціоз поступиться місцем довгоочікуваному релаксу. У неділю ви зможете солодко виспатися, присвятити час один одному і навіть сходити на перше побачення у новому статусі. Вже передчуваєш, як це – піти на побачення з власним чоловіком? :)

Бюджет

Хоч ми й говорили про можливість отримати знижки від фахівців та ресторану завдяки весіллю у п'ятницю, але не забувай: весілля залишається весіллям і більшість витрат не зникне через менш популярний день святкування. Особливо це стосується речей, а не послуг. Наприклад, навіть за всього бажання декоратор не зможе значно знизити ціну, адже собівартість декору постійна.

Пам'ятай: п'ятниця допоможе трохи заощадити, але не організувати шикарне свято за тисячу доларів. Тому ми радимо не пускатися в бездумні витрати, отримавши знижку від ресторану, а так само уважно ставитися до розрахунку бюджету і розумно підходити до витрат.

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Весільна фотосесія: ТОП порад, які допоможуть уникнути помилок
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Чим мама нареченої може допомагти в організації весілля?
Читайте также
Что действительно важно гостям на свадьбе?
Планирование и организация
Что действительно важно гостям на свадьбе?
Рестораны для свадьбы в Харькове: подборка от YesYes
Планирование и организация
Рестораны для свадьбы в Харькове: подборка от YesYes
Післявесільний сум: що це таке і як його подолати
Советы и идеи от YesYes
Післявесільний сум: що це таке і як його подолати
Свадебный костюм: рекомендации для жениха
Образ жениха и невесты
Свадебный костюм: рекомендации для жениха
Каталог свадебных услуг

Все свадебные специалисты, рестораны и салоны

Смотри весь Каталог

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала