Все статьи Планирование и организация Весільна церемонія: помилки, яких потрібно уникати

Весільна церемонія: помилки, яких потрібно уникати

Все більше молодят звертаються до формату виїзних весільних церемоній. І дійсно, це зовсім інший досвід, не схожий на звичні розписи у РАЦСах: романтична локація, підібраний декор, унікальний сценарій – все, як у фільмах :) Але дрібні помилки можуть перекреслити усі старання молодят або принаймні дуже змазати загальне враження. У цій статті YesYes розповість тобі про найпоширеніші помилки весільних церемоній та як їх уникнути, щоб усе відбулося як у казці. 

1. Не скерувати гостей перед початком церемонії

Так, ти можеш мільйон разів скинути гостям розклад весільного дня і розвісити таблички з усіма таймінгами, але не варто очікувати, що о назначеній хвилині всі слухняно сидітимуть на місцях. Ведучий або церемоніймейстер має запросити гостей розсістися завчасно. Кращий варіант – почати такий собі відлік за 15 хвилин, кожні 5 хвилин нагадуючи про скорий початок церемонії. Тоді всі будуть налаштовані, спокійно завершать бесіди і знайомства, матимуть час обрати місця і розібратися з напоями. Якщо ж забути про ці нагадування, то початок весільної церемонії може бути змазаним, а деякі гості взагалі будуть вимушені стояти у кінці чи по боках до самого кінця, бо не зможуть знайти собі місця чи просунутися через інших запрошених.  

2. Не нагадати вимкнути телефони

У сучасному світі телефони мають майже всі, тож і повальна кількість гостей церемонії не виключення. Чим більша кількість запрошених, тим більша вірогідність того, що у відповідальний момент у когось з них задзвонить телефон чи прийде гучне сповіщення. Мало що може так зруйнувати атмосферу, як довгий і настирний рінгтон у бабусі, яка не може швидко зорієнтуватися і вимкнути цю сирену. Церемоніймейстер або ведучий має декілька разів повторити прохання вимкнути звук або перейти в авіарежим ще до початку весільної церемонії. 

Більш жорстким, але ефективним рішенням буде взагалі заборонити користування телефонами під час церемонії не тільки для дзвінків, але і для фото. Будьмо чесними, коли наречена під час свого виходу бачить не обличчя рідних і близьких людей, а камери смартфонів – це не дуже приємно. Краще попередити про це ще у запрошеннях на весілля, щоби гості були морально готові до такої незвичної ситуації. Поясніть, що хочете, аби гості не відволікалися на свої телефони, а були ментально присутні весь час дійства, а також, що фотографи зроблять достатньо професійних і якісних фото з усіма важливими моментами. До речі, відсутність смартфонів полегшить роботу професіоналам, адже ніхто не буде мимохіть псувати кадри, відбираючи собі найвигідніші для камери місця. 

3. Не розчистити кадр для першого поцілунку

Це маленька дрібниця сценарію церемонії, але вона дуже важлива для чудових фото. Обговоріть з церемоніймейстером, що на моменті заповітних слів “Тепер ви можете поцілувати наречену” він має відійти на певну відстань, щоби не опинитися у кадрі поміж вами. Також це стосується ваших подруг і друзів, якщо передбачається, що вони стоятимуть біля арки під час церемонії. Завчасно проговоріть з весільним фотографом композицію цього кадру, щоби усі знали свої місця у визначний момент. 

Нагадаємо: найкращих весільних фотографів ти знайдеш у Каталозі YesYes! 

4. Робити церемонію неперсоналізованою

Красиві слова про кохання – це добре, але красиві слова про ваше кохання – набагато краще! Довгі роздуми про почуття всі можуть почитати у віршах, книжках чи навіть у збірках тостів, тож не присвячуйте таким монологам власну церемонію. Краще сконцентруватися на вашій власній історії: як відбулася ваша зустріч, чому ви обрали один одного, які якості цінуєте і через що встигли разом пройти. Напевно всі гості весілля знайомі лише з фрагментами з особливостями і важливими моментами вашої пари, тож дайте їм змогу дізнатися більше. Недарма ж ви їх запрошували :)

5. Не перевіряти сценарій церемонії

Розуміємо, що хочеться зберегти елемент сюрпризу, але текст церемонії занадто важливий, щоби залишити його без перевірки. Дати, точні імена, деталі зустрічі, пропозиції чи загальної вашої історії – дрібниць настільки багато, що незнайома людина може легко в цьому заплутатися. Щоби уникнути неприємних моментів на весіллі і здивованих поглядів гостей, обов’язково варто узгодити текст і сценарій зі спеціалістом завчасно, щоб був час внести потрібні зміни. 

6. Не проводити саундчек

Шикарний декор, чудовий і небанальний сценарій, романтичний момент і… бридкий писк мікрофону. Така собі комбінація, правда? Це зіпсує не тільки враження гостей на весіллі, але й повпливає на відеозапис. Якісь тимчасові труднощі зі звуком припустимі під час розваг на банкеті, але церемонія – це серце весілля, тож має пройти просто ідеально. 

Перед початком весільної церемонії обов’язково потрібно провести саундчек: перевірити налаштування звукових приладів, параметри, гучність і заряд мікрофонів, а також коректність музичних файлів, що знадобляться під час церемонії. Звісно, впевнитися у правильній роботі всього цього треба ще раніше, але остання перевірка ніколи не буває зайвою.  

7. Не дивитися на нареченого

Порада може виглядати дивною і очевидною, але будь ласка, під час церемонії дивися на нареченого, а не на церемоніймейстера чи підлогу. Це потрібно не тільки для красивих кадрів (але це також дуже важливо!), а й для повного занурення у процес і переживання найяскравіших емоцій у момент офіційного народження вашої родини. Ти ж хочеш запам’ятати не обличчя церемоніймейстера у всіх деталях, а вираз очей кохання всього твого життя, правда? :)

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Осіннє меню на весілля: поради та ідеї від YesYes
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ 5 дуже важливих якостей твого партнера, якщо ти хочеш прожити з ним усе життя
Читайте также
Лучшие конкурсы для девичника от YesYes
Планирование и организация
Лучшие конкурсы для девичника от YesYes
Перелёт со свадебным платьем: только не волнуйся
Планирование и организация
Перелёт со свадебным платьем: только не волнуйся
Свадьба и соцсети: советы для молодоженов
Советы и идеи от YesYes
Свадьба и соцсети: советы для молодоженов
"Я хочу весілля після війни. Що можна зробити вже зараз?"
Планирование и организация
"Я хочу весілля після війни. Що можна зробити вже зараз?"
Каталог свадебных услуг

Все свадебные специалисты, рестораны и салоны

Смотри весь Каталог

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала