Все статьи Образ жениха и невесты Догляд за волоссям: все, що треба знати нареченій

Догляд за волоссям: все, що треба знати нареченій

Яку б зачіску ти не обрала для свого весільного образу, варто заздалегідь подбати про догляд за волоссям. Сяюче, здорове і доглянуте, воно шикарно виглядатиме як у голівудських локонах, так і складних плетіннях. Ми зібрали для тебе найважливіші поради про домашній догляд за волоссям, а також поетапний план, який знадобиться протягом підготовки ідеальної зачіски до весілля.   

Ключові поради по догляду за волоссям

Не забувай про шкіру 

Вирішувати проблеми варто з кореню, і догляд за волоссям не є виключенням :) Зверни увагу на шкіру голови: через неправильний догляд за нею волосся може швидше забруднюватися, а у важчих випадках можна очікувати сальні пробки (особливо якщо ти користуєшся оліями) чи появу лупи. Раз на тиждень використовуй скраб для шкіри голови, аби впоратися з забрудненнями та поліпшити кровообіг.  

Влаштуй глибоке живлення

Якщо ти власниця шикарної довжини, то найголовніше – достатнє живлення. Довгі коси схильні втрачати свою товщину і насиченість ближче до кінчиків, стаючи ламкими, тьмяними і посіченими. Завчасно сконцентруй свій домашній догляд на цьому, аби на весіллі твоє волосся було напитаним, блискучим і сильним. 

Для цього раз на тиждень використовуй живлюючу маску на 15-20 хвилин по довжині волосся, уникаючи коренів і шкіри голови. Також не забувай після змивання користуватися кондиціонером. Він “закриє” лусочки волосся і посилить ефект від маски.  

Стережися високих температур

Укладки на браш, сушка феном, використання плойки для кучерів – девайси значно розширюють вибір зачісок, але при неправильному користуванні можуть спричинити ламкість, тьмяність і пошкодження волосся. Використовуй невисокі температури для сушки, керамічні плойки, що вимагають меншого часу контакту з волоссям, та обов’язково подбай про якісний термозахист!

Аби перевірити, чи справляється твій термозахисний засіб з поставленими задачами, набризкай його на руку і наведи в її бік фен на високій температурі. Якщо ти не відчуватимеш дискомфортного жару, термозахист пройшов тест :) 

Слідкуй за щоденними звичками

Навіть високоякісний професійний догляд не запрацює на повну силу, якщо ти травмуватимеш волосся щодня маленькими, але шкідливими звичками. Ось кілька дрібниць, на які треба звертати увагу для здоров’я своєї шевелюри: 

  • Правильна розчіска. Витрать трошки часу на розслідування і підбери правильну щітку, що найкраще підходить саме твоєму типу волосся, аби уникнути травматизації. Також не забувай тримати розчіску у чистоті та періодично мити з очисними засобами: бруд і залишки доглядових засобів переноситимуться на твоє волосся з кожним розчісуванням, через що мити голову доведеться частіше. 
  • Делікатні зачіски. Тугі хвости, ще й з жорсткими резинками спричиняють заломи на волоссі, роблять його ламким у слабкому місці та негативно впливають на скальп. Старайся робити зачіски не такими тугими, частіше користуватися крабіками та обирати шовкові резинки. 
  • Не ходи з рушником. Збирати волосся у рушник варто максимум на кілька хвилин, а ще краще – делікатно промокнути ним волосся і одразу відкласти у бік. Довге сидіння з рушником на голові забирає всю потрібну вологу з волосся і травмує його ще гірше, аніж тугі зачіски. 

Календар догляду за волоссям перед весіллям

На самому початку підготовки: перші ідеї

Розпочни з пошуку ідей і натхнення для твоєї зачіски. Подумай над різними стилями та настроями, подумки приміряй, що з цього для тебе комфортніше. Найкраще для таких досліджень підійдуть Пінтерест і Інстаграм. 

За 4-6 місяців до весілля: час експериментів

Якщо ти хочеш спробувати новий колір або стрижку на своєму весіллі, то експериментувати треба завчасно. Очікування можуть не виправдатися, а з таким запасом часу ти встигнеш або виправити помилки, або ж трошки звикнути до свого нового шикарного образу. 

Нові процедури і системи догляду теж варто пробувати саме у цей період. 

За 1-2 місяці до весілля: тренування

В цей період вже час бронювати пробну зачіску. На цьому тренуванні ви з майстром зможете спробувати різні варіанти і обрати найкращий, а також довести його до ідеалу, спираючись на особливості твого волосся. В жодному разі не рекомендуємо пропускати цей етап! Зачіски з Пінтересту можуть виглядати чудово, але просто “не лягти” на твою структуру чи довжину. Краще дізнатися це завчасно, коли є час для змін, аніж зіпсувати настрій у ранок весілля. 

За місяць до весілля: фінальні штрихи

За пару тижнів радимо трохи освіжити стрижку, аби позбутися посічених кінчиків та надати зачісці правильної охайної форми. Якщо ж раптом у кріслі перукаря ти наважишся внести зміни у стрижку, обов’язково попередь про це свого весільного майстра по зачіскам, аби це не вплинуло на очікуваний результат укладки в день весілля. 

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Як ускладнити роботу весільному фотографу: ТОП-10 помилок весільних фото
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Як штучний інтелект може допомогти організувати весілля?
Читайте также
Свадебное платье для беременной невесты: что искать?
Образ жениха и невесты
Свадебное платье для беременной невесты: что искать?
Свадебное платье на заказ: 5 причин сделать по-своему
Образ жениха и невесты
Свадебное платье на заказ: 5 причин сделать по-своему
Свадьба зимой - цветовая гамма, идеи по декору и флористике
Советы и идеи от YesYes
Свадьба зимой - цветовая гамма, идеи по декору и флористике
Чем согреть гостей на зимней свадьбе: какао-бар, маршмеллоу и коктейли
Еда, торты, кейтеринг
Чем согреть гостей на зимней свадьбе: какао-бар, маршмеллоу и коктейли
Здесь молодожены ищут специалистов

Создано уже 4202 тендеров на YesYes

  1. Создавай объявления (тендеры)
  2. Получай предложения от специалистов
  3. Выбирай лучших
Тендеры помогают сэкономить массу времени на поиски.

Смотреть тендеры Создать тенедер

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала