Все статьи Советы и идеи от YesYes Як ускладнити роботу весільному фотографу: ТОП-10 помилок весільних фото

Як ускладнити роботу весільному фотографу: ТОП-10 помилок весільних фото

Після напруженої весільної підготовки та самого дня Х у вас мають залишитися не лише щасливі спогади та подарунки гостей, а й шикарні весільні фото! Щоб результат вас точно порадував, уникай 10 головних помилок, про які YesYes розповість у цій статті.

1. Не проживати моменти

Мабуть, найголовніша помилка молодят на весіллі – надто ретельно стежити за організаційними дрібницями та забути про головне у цей день, про свої почуття. Постарайтеся насолодитися результатами весільної підготовки та приділити увагу один одному та своїм близьким, які прийшли поділити цей важливий день із вами. Щира радість та іскорки в очах виглядатимуть на весільних фото набагато краще, ніж виснажені переживаннями обличчя. Дозвольте бути щасливими, все інше зробить весільний фотограф :)

2. Завчені рухи

Тренування перед важливою фотосесією – це чудово! Шукай натхнення в Пінтересті або нашому розділі “Реальні весілля”, вибери пози та ракурси, які тобі подобаються, та спробуй порепетирувати їх вдома перед дзеркалом.

Однак під час самої весільної фотосесії постарайся не зациклюватися на підготовлених заздалегідь позуваннях та ідеях, інакше на обличчі читатиметься нервозність та думки “А ми точно нічого не забули повторити?” :) У процесі зйомки натхнення прийде саме і ви відчуєте, що потрібно робити. Не бійся покластися на весільного фотографа, він завжди підтримає вас і скоригує пози, щоб фотографії вийшли ідеальними!

3. Непродуманий таймінг

Грамотний та продуманий таймінг – запорука того, що у весільний день все пройде як по маслу. Виділяй достатньо часу на ранкові збори, щоби встигнути зробити красиві будуарні кадри без поспіху, залиш невеликі віконця в розкладі для чарівних фотографій на заході сонця. І, звичайно, не забувай про перерви для весільного фотографа :)

4. Без плану Б

Весілля – масштабний та складний захід, тож є велика ймовірність того, що щось піде не за планом. Наприклад, раптова злива зіпсує весільну церемонію на вулиці, а відключення світла навряд чи потішить у розпал банкету. Звичайно ж, це може позначитися на результаті фотосесії, якщо заплановане не вдасться реалізувати.

Але давай не піддаватимемося паніці, адже краще захистити себе від неприємних сюрпризів, продумати запасний план і бути спокійною. Не заганяйте себе в обмеження та будьте готові корегувати плани в останній момент. Повір, фотографії під дощем можуть вийти куди романтичнішими та оригінальнішими, ніж в ідеальну погоду, варто лише заздалегідь підготувати гарні парасольки :)

5. Завищені очікування

Результат весільної зйомки залежить не тільки від майстерності фотографа, а й від інших факторів: наприклад, зовнішній вигляд локації та декору, неправильне зонування можуть зіпсувати кадри і без вини фахівця. Розглядаючи чарівні знімки в інтернеті, потрібно розуміти, що вихідні дані там і на вашому весіллі можуть сильно відрізнятися. Тож чекати ідентичного результату не варто. 

Також відштовхуйся від цінового сегмента весільного фотографа та його портфоліо: так, роботи фахівців середнього класу можуть мати низку недоліків, але й платити за їхні послуги потрібно не за цінником топ-сегменту.

6. Їжа під час тостів

Виголошення тостів на весіллі – один із дуже важливих моментів. Ваші найближчі люди говорять вітання та потаємні слова, на які не всі наважуються у повсякденному житті. Саме в цей час весільний фотограф може зловити дуже зворушливі кадри з вашою реакцією, тож переконайтеся, що не будете жувати салат на фото :) У момент виголошення тостів краще утриматися від їжі і повністю зосередитися на привітанні.

7. Місце для фотографа

Так, більшу частину часу весільний фотограф проведе на ногах у гонитві за найкращими кадрами. Але дуже важливо продумати, щоб у нього (та й інших членів весільної команди) було комфортне місце, де можна поїсти, залишити речі і просто відпочити. Банкетна зала навряд чи для цього підійде, тому при замовленні ресторану для весілля уточніть у банкетного менеджера, чи є можливість виділити приміщення або окрему зону для команди.

8. Забути про перерви

У весільного фотографа, якщо ви забронювали його на повний день від ранкових зборів до подачі торта, один із найнасиченіших графіків серед усієї команди весільних фахівців. Щоби до кінця вечора фотограф не валився з ніг від втоми, обговоріть разом з ним таймінг весільного дня і знайдіть у ньому віконця, в які фахівець зможе зробити перерву і при цьому не пропустити нічого важливого.

9. Друг з фотокамерою

Так, якщо у тебе є подружка з дзеркальним фотоапаратом або знайомий "ось тільки з курсів фотографів", може з'явитися спокуса попросити їх сфотографувати вас під час весілля разом із профі. Фотографії ж зайвими не будуть, правда? А два фотографи – це вдвічі більше класних фоток! 

Не зовсім так :) Професійному весільному фотографу потрібен простір для роботи, а аматор може випадково зайняти найвигідніші позиції та закрити огляд, не даючи можливості зробити шикарний кадр. Давай краще дозволимо гостям бути просто гостями та насолоджуватися святом, нехай працюють професіонали :)

10. Хвилюватися, а не насолоджуватися

Розуміємо, від переживань у такий хвилюючий день нікуди не подітися. Але спробуй трохи відпустити ситуацію та змістити фокус уваги. Куди важливіше помічати зворушливі моменти в день весілля (а їх буде чимало!), ніж турбуватися про те, під яким кутом лежать серветки на столах.

Стрес і нервозність можуть сильно вплинути на результат весільної фотосесії, адже в роздратованому стані тобі буде важче розслабити міміку, а в очах читатиметься лише втома та занепокоєння. Насолоджуйся кожним моментом, і тоді весільні фото вийдуть казковими!

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Святкове меню для весняного весілля: уникай цих пасток
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Догляд за волоссям: все, що треба знати нареченій
Читайте также
Утро невесты: чем себя побаловать на завтрак в день свадьбы
Советы и идеи от YesYes
Утро невесты: чем себя побаловать на завтрак в день свадьбы
Время приодеться: 12 идей дресс-кода на девичник
Советы и идеи от YesYes
Время приодеться: 12 идей дресс-кода на девичник
Свадьба осенью – цветовая гамма, идеи по декору и флористике
Советы и идеи от YesYes
Свадьба осенью – цветовая гамма, идеи по декору и флористике
Як спланувати весільний бюджет: 5 простих кроків
Планирование и организация
Як спланувати весільний бюджет: 5 простих кроків
Здесь молодожены ищут специалистов

Создано уже 4200 тендеров на YesYes

  1. Создавай объявления (тендеры)
  2. Получай предложения от специалистов
  3. Выбирай лучших
Тендеры помогают сэкономить массу времени на поиски.

Смотреть тендеры Создать тенедер

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала