Усі статті Планування і організація Домашні тваринки на весіллі: що потрібно врахувати?

Домашні тваринки на весіллі: що потрібно врахувати?

У день весілля так хочеться бачити поруч рідних та близьких. А якщо ви не уявляєте спільного життя без вашого улюбленого вихованця, то чому б не зробити його почесним гостем на весіллі? YesYes розповість про всі тонкощі організації, які потрібно врахувати на весіллі з тваринами.

Відповідний майданчик

Перше, на що варто звертати увагу, якщо ви хочете зробити вихованця учасником весілля, – чи підходить для цього ваш майданчик. Якщо розпис планується у державному РАГСі, а банкет буде у невеликому ресторанчику, то брати із собою сімейство хаскі – точно не найкраща ідея. Інша справа весілля в заміському комплексі просто неба з великою територією!

Обов'язково уточни у менеджера майданчика, чи можна приходити сюди з домашніми улюбленцями і яких умов потрібно дотриматися для цього.

Фото: Наташка Ribkin

Характер вихованця

Якщо твій домашній улюбленець комунікабельний, сам іде на контакт із людьми і не виявляє агресію, то можна подумати про його участь у весіллі. Для собак також важливим є слухняність і знання команд – навіть найдобріший лабрадор без належного виховання може рознести банкетний стіл. Зворушливо у фільмі, а ось насправді буде не до сміху :)

Якщо ж тварина боязка і боїться скупчення людей, то на весілля її брати небажано. Гостям вона, може, і не завдасть шкоди, але сама страждатиме від стресу. До того ж, при переляку тварини схильні виявляти агресію для самозахисту, навіть якщо у повсякденному житті вони є найдобрішими створіннями на землі.

Фото: Тетяна Медаковська

Програма та поведінка

Ваш вихованець обожнює клянчити смакоти чи боїться надмірного шуму? Потрібно із цим попрацювати до весілля. Зверніться за консультацією до кінолога, який допоможе скоригувати поведінку за допомогою нових команд та методів виховання. Так на весіллі буде комфортно і вам, і гостям, і самій тварині. Головне запастися виховними ласощами :)

Якщо планується запуск феєрверків або фаєр-шоу, потрібно буде подбати про те, хто зможе провести час із улюбленцем у безпечному та тихому місці.

Фото: Escorzo photo

Умови для special-гостя

Через те, що просто додати +1 до банкетного меню, потрібно підготувати всі умови для перебування тварини на весіллі. Звичайно, ви набагато краще за нас знаєте, що знадобиться вашому вихованцю :) Головне не забудь про важливі пункти:

Харчування. Весілля – захід тривалий, але годувати улюбленця зі столу не варто. Візьміть потрібну кількість корму із собою, або проговоріть з майданчиком, чи зможуть вони приготувати корисну їжу для тварини. Також подбайте про відповідний посуд для корму та води.

Ласощі. Потрібно буде заохочувати хорошу поведінку та виконання команд, тож не забудьте нагороду для улюбленця :)

Туалет. Заздалегідь продумайте, де вихованця можна буде вигуляти. Також не забудьте взяти із собою інструменти для прибирання.

Попередьте гостей

Обов'язково повідомте гостям, що на весіллі буде присутня тваринка. Якщо серед запрошених є ті, хто страждає від сильної алергії на тварин, краще відмовитися від такої ідеї, щоб не ставити під загрозу здоров'я близьких вам людей.

А ось кликати гостей зі своїми улюбленцями – ідея з непередбачуваними наслідками. Дві-три невеликі собачки з тихим характером і вже знайомі між собою не зрівняються з гуртом великих, активних псів. Додай до цього ще дітей – вибухонебезпечний коктейль хаосу забезпечений :)

Добре подумай перед прийняттям такого рішення і відразу розраховувай, що таке весілля буде галасливим і непередбачуваним, а ви з нареченим рідше потраплятимете в центр уваги.

Фото: Виктория Суздальцева

Признач няню

Не будуй ілюзій про те, що ви з нареченим особисто зможете приділяти час тварині, прибирати за нею і стежити за поведінкою. Продумайте, на кого ви можете покласти таку відповідальність. До речі, не обов'язково віддавати цю роль комусь із подружок нареченої чи друзів нареченого – є спеціальні сервіси, які нададуть няню для вашого улюбленця на весь весільний день.

Бажано заздалегідь познайомити тварину з людиною, яка доглядатиме за нею. Так вони зможуть трохи дізнатися один про одного, і хвилювання у день свята буде менше.

Також подумайте, хто зможе відвезти улюбленця додому до кінця свята, якщо його перебування на весіллі стане дискомфортним.

Фото: Катерина Волохова

Підготуй тварину

Так-так, не одній тобі по салонах ходити :) Повір, від охочих сфотографуватися з вашим улюбленцем не буде відбою, так що він має виглядати добре. Зводьте його в грумінг салон: нехай його пострижуть, приведуть до ладу кігтики і помиють професійним шампунем, щоб шерстка блищала.

Якщо ви хочете одягнути милий весільне вбрання на тварину, то його потрібно не тільки заздалегідь замовити, а й дати час улюбленцеві до нього звикнути.

Крім зовнішнього вигляду, подбай і про здоров'я вихованця. Перед весіллям обов'язково сходіть до ветеринара і переконайтеся, що він цілком здоровий і всі необхідні щеплення зроблені.

Фото: Юлія Богачова

Альтернатива – фотосесія

Якщо не хочеш наражати свого улюбленця на стрес від багатолюдного свята або хочеш уникнути додаткових організаційних труднощів, то влаштуйте фотосесію за його участю! Це набагато простіше, адже на фотосесії не буде такого скупчення людей і сильного шуму, та й вона триває набагато менше. Але все одно попросіть поїхати з вами на фотосесію подружку чи друга, щоб хтось міг доглянути улюбленця, коли ви робитимете кадри без нього.

ПОПЕРЕДНЯ СТАТТЯ Організація весілля: що потрібно обговорити з майбутнім чоловіком?
НАСТУПНА СТАТТЯ Фотосесія лав-сторі: 17 ідей від YesYes
Читайте також
6 вопросов, которые стоит задать твоему свадебному организатору
Планування і організація
6 вопросов, которые стоит задать твоему свадебному организатору
30 советов, как сэкономить на организации свадьбы. Часть 2
Планування і організація
30 советов, как сэкономить на организации свадьбы. Часть 2
Авантюрная свадьба для двоих на другом краю Земли!
Планування і організація
Авантюрная свадьба для двоих на другом краю Земли!
Что нужно на свадьбу: список покупок
Планування і організація
Что нужно на свадьбу: список покупок
Каталог весільних послуг

Усі весільні спеціалісти, ресторани та салони

Дивись увесь Каталог

Оберіть вашу роль на весіллі

Я готуюся до весілля Я весільний спеціаліст

Пишіть сюди всі Ваші запитання, ідеї,
зауваження і просто думки з приводу
роботи нашого порталу