Все статьи Планирование и организация На чому зекономити при організації весілля?

На чому зекономити при організації весілля?

Економічна ситуація змушує закоханих українців переглядати свій весільний бюджет у пошуках способів заощадити кошти. YesYes поспішає на допомогу: ми склали для наречених список весільних витрат, від яких можна зовсім відмовитися або значно скоротити і при цьому не зіпсувати загальне враження від весілля. 

Ми не закликаємо тебе заощаджувати саме на цих пунктах чи взагалі відмовлятися від них. Якщо вони для тебе важливі і ти не уявляєш без них весілля – обов’язково залишай їх у своєму бюджеті. YesYes лише прагне показати тобі варіанти та ідеї, які допоможуть зберегти кошти при організації весілля у нинішні складні часи. Але чим саме ти скористаєшся – тільки твій вибір. 

Як зробити весілля дешевше: допомога від YesYes

На нашому сайті ти знайдеш інструменти, які допоможуть тобі зберегти весільний бюджет. Читай, користуйся і заощаджуй кошти!

Знижки і подарунки 

У розділі “Знижки” весільні спеціалісти пропонують молодятам приємні подарунки до замовлень і зниження цін. Встановлюй фільтри за містом, датою та родом діяльності профі, щоб знайти найактуальніші для себе пропозиції у розділі. 

Тендери

Унікальний інструмент "Тендери" від YesYes допоможе тобі зберегти час на пошуки і знайти найвигідніші пропозиції. Тобі потрібно створити заявку, де описана дата, бюджет і твої побажання – це займе буквально 2-3 хвилини. Після цього спеціалісти самі пропонуватимуть свої послуги. Часто задля перемоги у тендері вони можуть пропонувати знижку або приємний подарунок. 

Калькулятор бюджету

Щоби не витрачати зайві гроші, потрібно уважно слідкувати за весільним бюджетом та охайно його вести. Найзручніше це робити у нашому Калькуляторі бюджету – там ти не втратиш жодний аванс чи оплату, а також завжди будеш бачити, скільки вільних грошей залишилося та скільки ще потрібно доплатити за кожним пунктом витрат. 

На чому зекономити весільний бюджет?

Весільна поліграфія

Гарні запрошення, картки “Save the date”, картки розсадки – всі ці дрібниці можуть непомітно “з’їсти” відчутну частину бюджету. Так, вони красиві, створюють атмосферу і гарно виглядають на фото в інстаграмі гостей. Але чи цього достатньо, щоб заради них заощаджувати на меню весільної вечері чи шукати фотографа подешевше? 

Наразі українці, у більшості, організовують маленькі весілля, тож картки розсадки не знадобляться. А замість друкованих запрошень можна за один вечір самостійно створити весільний сайт – ми вже писали інструкцію, як це зробити безкоштовно і без залучення спеціалістів :)

Організатор

Ми вже не перший рік розповідаємо українським нареченим, як організувати весілля самостійно, і зараз це стає ще актуальніше! Зараз витрати на весільного організатора стають не дуже доцільними: масштаби святкування набагато менші, а віддавати 10-20% весільного бюджету стає болісніше. На нашому сайті ти знайдеш безліч статей, що допоможуть у весільній підготовці, а безцінним скарбом стане Список справ нареченої. Там у 50 кроках описана детальна інструкція, як з нуля організувати власне весілля самостійно – безцінний помічник спеціально для тебе!

Декор

На жаль, зараз не час для унікальних концепцій та складного декору – це надто дорого, багато логістичних ланцюжків і роботу виробництв порушено. Тому варто переглянути свої побажання щодо декору. Виділіть найважливіші для декору зони, зменшуючи витрати на менш важливі (наприклад, столи гостей чи панно за молодятами), використовуйте менше живих квітів. Деякі елементи декору можна зробити власноруч: в Інтернеті шалена кількість інструкцій та навчальних відео на цю тему, а самостійно зроблені прикраси зроблять оформлення більш особистим і кастомізованим. До прикладу, переглянь наші статті “Декор для весілля своїми руками” та “Повітряні гірлянди для фотозони”

Виїзна церемонія

Багато хто з молодят зараз обирають стандартну реєстрацію у РАЦСі: це дешевше, не потребує витрат часу на організацію – зараз можна розписатися хоч у день подання заяви. Якщо ж ти не хочеш відмовлятися від церемонії (і ми тебе розуміємо!), подумай, як оптимізувати витрати. Про декор ми говорили у попередньому пункті, а заощадити конкретно на виїзній церемонії допоможе перегляд ролі церемоніймейстера. До прикладу, деякі спеціалісти пропонують молодятам альтернативні варіанти, як от аудио-церемонія. У такому випадку профі пише для вас сценарій церемонії, озвучує його і надсилає аудиофайлом, який ви включите на весіллі. Також цікавим варіантом є проведення церемонії другом чи членом родини – це не тільки заощадить кошти, а й зробить цей момент більш особистим і атмосферним. Чи взагалі влаштувати церемонію на двох: обміняйтеся каблучками і клятвами у живописному місці наодинці, зберегши найважливіші слова у таємниці. 

Декор

Через те, що весілля якщо і відзначаються у воєнний час, то набагато скромніше, то й і потреба у дорогих вишуканих нарядах відпала сама собою. Ми не закликаємо відмовлятися від білої весільної сукні з твоїх мрій, але звертаємо увагу на фінансову доречність тих чи інших фасонів. Щоб заощадити кошти, звертай уваги на акції магазинів весільної моди: через низький попит, вони все частіше дарують відчутні знижки і ліквідують старі колекції за дуже приємними цінами. 

Якщо вагаєшся, як адаптувати образ нареченої до нинішніх часів, то читай нашу статтю “Образ української нареченої 2022: тренди та натхнення” – там ми детально про це писали. 

На чому не варто економити

У гонитві за економією головне – вчасно зупинитися :) Нижче ми наведемо кілька пунктів, на яких краще не заощаджувати, адже хороший результат вартий своїх грошей. 

Безпечна локація

Безпека – понад усе, особливо зараз! Потрібно уважно ставитися до підбору локації для святкування вашого весілля, враховуючи нові фактори безпечності. Навряд розумно обирати дешевший варіант, але без, наприклад, облаштованого безпечного місця для сховища під час повітряної тривоги.   

Фотограф

Спогади залишаться з вами назавжди, а щоб зберегти їх якнайкраще – потрібен професійний фотограф. Впевнені, ваші весільні фото, зроблені під час війни, стануть справжньою сімейною реліквією, тому якість має бути на вищому рівні :) Найкращих фотографів для свого весілля шукай у Каталозі YesYes

Святкова вечеря

Так, від фуагра, швидше за все, доведеться відмовитися. Проте страв на весільному столі має бути достатньо, щоб гості не залишилися голодними. Читай наше керівництво “Як правильно скласти меню на весілля”, щоб уникнути прикрих помилок і організувати ідеальну вечерю. 

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Як зберегти стосунки з коханим і родиною: поради проти конфліктів
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Музика для весілля від українських виконавців
Читайте также
Діджей на весіллі: як обирати і де шукати?
Планирование и организация
Діджей на весіллі: як обирати і де шукати?
Музыканты на свадьбу: что надо знать невесте
Планирование и организация
Музыканты на свадьбу: что надо знать невесте
Свадьба-2019: ещё больше цветов в образе невесты!
Образ жениха и невесты
Свадьба-2019: ещё больше цветов в образе невесты!
5 звездных свадеб: роскошь и помпезные традиции
Советы и идеи от YesYes
5 звездных свадеб: роскошь и помпезные традиции

100 шагов свадебной подготовки от YesYes.ua

Чтобы вы ничего не забыли во время подготовки к свадьбе и чтобы не пришлось “рыться” по всему интернету в поисках информации о подготовке, YesYes сделал для вас ОЧЕНЬ ПОЛЕЗНУЮ ШТУКУ - Список дел невесты.

Там уже собраны в одном месте все свадебные дела! Если хочется больше информации по каждому шагу, просто щелкните по пункту - раскроется статья. Выполненные пункты отмечайте галочками. Все очень просто :)

Перейти в Список дел

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала