Усі статті Поради та ідеї від YesYes Організація весілля: що потрібно обговорити з майбутнім чоловіком?

Організація весілля: що потрібно обговорити з майбутнім чоловіком?

Не звалюй все на себе, адже є ще один винуватець весілля :) У цій статті YesYes розповість, що варто обговорити з нареченим на початку весільної підготовки, які обов'язки можна йому доручити і як уникнути суперечок у таких важливих розмовах.

Як уникнути суперечок

Перш ніж приступати до серйозних обговорень, потрібно емоційно підготуватися. Не забувай, що при організації такої важливої та масштабної події важко уникнути непорозумінь та суперечок. І це абсолютно нормально! Головне завдання – не дати їм перерости у серйозні конфлікти та сварки, адже користі від цього не буде, а настрій зіпсується.

Ми підготували кілька порад, як зробити ваші обговорення ефективними та безболісними.

Будьте відкриті до ідей

Якщо відразу ж критикувати кожну ідею, то до сварки та образ недалеко. Для перших обговорень, де ви лише продумуєте загальні риси концепції, може підійти метод мозкового штурму. Головний принцип: вам потрібно згенерувати якнайбільше ідей і не заглиблюватися в їх обговорення. Чи чули щось про моду на еклектику? Добре записуємо в блокнот. Коротка весільна сукня, весілля в стилі коміксів, та хоч пальма замість арки :) Не замислюйтесь, наскільки вам подобається така ідея, чи можливо її втілити в життя – просто вигадуйте, записуйте і веселіться в процесі.

На другому етапі перегляньте всі записи, виділіть те, що вам сподобалося, і починайте складати пазл вашого майбутнього весілля. Під час такого методу, в атмосфері веселощів та відкритості, можна дізнатися багато про ваші справжні смаки та бажання :)

Поважайте думку один одного

Наречений може не розуміти, навіщо тобі дві весільні сукні, а ти – навіщо влаштовувати допити фахівців у дусі фільмів про американських копів чи виходити до вівтаря у плащі Супермена. І це абсолютно нормально! Якщо ви відчуваєте, що назріває суперечка і ваші думки кардинально розходяться, візьміть тайм-аут, щоб заспокоїтися. Вже згодом, у нормальному настрої, вислухайте аргументи один одного, не перебиваючи і не критикуючи.

Якщо твій обранець так уже мріє про супергеройський костюм, запропонуй зробити пару тематичних кадрів на окремій фотосесії, а для вівтаря залишити класичний варіант :) Компроміс знайдеться завжди, якщо ви готові йти один одному назустріч.

Ставтеся до цього як до пригоди

Весільна підготовка – це не єгипетська кара, не іспит і не найважливіший етап відносин. Вважайте це новим та захоплюючим завданням, де ви можете проявити чудеса дипломатії, креативу та діяти як команда. Якщо надавати занадто велике значення кожній деталі, то можна довести себе до нервового зриву і ніякого весілля не захочеться. Знизьте градус напруженості, частіше відпочивайте удвох без весільних справ та take it easy.

Не забувайте про головний привід

Пам'ятайте, що ваше завдання – це не влаштувати подію, якій би позаздрила Кім Кардаш'ян та королівська родина Британії :) Весілля насамперед символізує готовність провести разом ціле життя і стає лише першим кроком до вашого “довго та щасливо”. Тому емоційний стан і стосунки набагато важливіші, ніж начинка торта або сорт троянд для букета. Дрібні негаразди не повинні стати причиною сварок.

Що обговорити з нареченим на старті весільної підготовки

Бюджет

Найбільш актуальне питання – це бюджет весілля. Перед тим, як планувати декор, локацію та сукню, обов'язково обговоріть скільки грошей ви готові виділити на організацію весілля. Якщо ви планували прийняти фінансову допомогу від батьків чи інших родичів, потрібно чітко розуміти, на яку суму та коли ви зможете розраховувати. Тільки після цього можна переходити до подальших кроків весільної підготовки.

Гроші люблять лад! Ведіть записи про ваші витрати на весілля у нашому планувальнику бюджету.

Список гостей

Вирішіть, яким ви бачите свято – це затишне камерне весілля для найближчих чи велике свято на сто гостей? Потім проговоріть, кого ви хочете запросити, хто залишається під питанням, а кого ви не дуже хочете бачити в такий день. Пам'ятай: ніхто не може змусити вас запрошувати людей, які вам неприємні, навіть якщо це близькі родичі (або навпаки дуже далекі), начальство або старі друзі, з якими давно втрачено зв'язок. Нехай у такий важливий день вас оточують лише ті, кого ви будете раді бачити.

Складіть приблизний список майбутніх гостей, розділивши їх на категорії: друзі, сім'я, колеги тощо. А щоб відстежувати відповіді гостей, додавати нотатки та не забути надіслати запрошення, скористайтесь нашим Списком гостей.

Концепція

Можливо, ти вже давно мрієш про весілля у стилі Прованс із гілочками лаванди на столах та ліловими скатертинами. А може, тебе приваблює стилістика Урбан-шику з його сміливістю та яскравістю. Дуже легко нафантазувати собі ідеальне весілля у певній стилістиці і вже звикнути до цієї ідеї навіть до старту підготовки :) Але перш, ніж розгортати бурхливу діяльність, обов'язково дізнайся у нареченого: що він хоче бачити на весіллі, чи має побажання щодо стилістики, колірної палітри та загальної концепції. Це ваше спільне свято, тому не варто змушувати його погоджуватися з тобою всупереч своїм смакам.

Завжди можна знайти компроміс, який влаштує обох та допоможе уникнути невдоволення як під час підготовки, так і в день самого весілля.

Команда підрядників

Залежно від пишності весілля змінюється і чисельність команди підрядників. Обговоріть із нареченим, чи хочете ви замовляти відеозйомку, артистів для шоу, чи звертатиметеся за допомогою до організатора чи координаторів. Також непогано б проговорити, хто з підрядників для вас пріоритетніший і на кого ви готові виділити більше грошей. Наприклад, хтось віддає перевагу дорогій студії декору, а комусь хочеться шиканути та замовити зіркового ведучого – домовтеся на старті, хто для вас важливіший.

Витрать три хвилини на заповнення заявки у розділі “Тендери” та отримай перші відгуки від фахівців ще до того, як дочитаєш цю статтю :)

Список обов'язків

Коли ви вже обговорили, хто і наскільки хоче залучатися до весілля, настав час визначати обов'язки. Тут тобі на допомогу прийде наш Список справ нареченої :) Ми зібрали 50 кроків підготовки з докладним описом та порадами, які допоможуть вам організувати весілля мрії самостійно.

Обговори, чим було б цікаво займатися нареченому, що він передасть під твій контроль. Нижче на тебе чекає список тих справ, які можна делегувати твоїй половинці.

Які обов'язки доручити нареченому

Шафер

Звичайно ж, шафера наречений повинен вибирати сам, як і ти – подружок нареченої. Сюди можна також віднести і питання з гостями з боку нареченого: оскільки він з ними знайомий краще, то й вибір дай йому. Але якщо з кимось із його гостей у тебе склалися не найприємніші стосунки, обов'язково обговори це питання окремо.

Технічні особливості локації

Весільна локація не обмежується гарним розташуванням та інтер'єром. Потрібно передбачити десятки дрібниць: обмеження на декор, технічне оснащення, чи є генератори на випадок відключення світла, чи достатньо місць на парковці і чи потрібно доплачувати використання розеток. Впевнені, твій наречений із радістю захоче проявити себе та знайти найкомфортніший варіант для вашого весілля.

Оренда транспорту

Поки ти розглядаєш картинки жовтого Ламборгіні або крутого ретро-автомобіля, твій наречений вже дізнався все про їхні технічні характеристики і що твоя пишна сукня втратить лоск у маленькому салоні :) Довір нареченому підібрати транспорт для вас та гостей, а також спланувати необхідну весільний день логістику.

Допомога з вибором підрядників

Це завдання краще виконувати разом, а не делегувати комусь одному. Якщо ви будете на зустрічі вдвох, то зможете скласти об'єктивнішу думку. До того ж, при виборі весільної команди дуже важливо, щоб вам було комфортно з фахівцями – питання не лише у професійних якостях, а й у людських.

Весільний плейлист

Напевно, у нареченого знайдеться кілька десятків композицій, які він хотів би почути на весільній вечірці. Крім того, він ще й знає музичні уподобання своїх друзів та сім'ї – а це вже половина справи. Доручи йому разом із діджеєм скласти плейлист на весілля. Але музика для першого танцю має пройти твоє затвердження!

НАСТУПНА СТАТТЯ Домашні тваринки на весіллі: що потрібно врахувати?
Читайте також
Як покращити стосунки з партнером? Гра "21 питання"
Поради та ідеї від YesYes
Як покращити стосунки з партнером? Гра "21 питання"
Коралловый – цвет свадьбы 2019-го года!
Поради та ідеї від YesYes
Коралловый – цвет свадьбы 2019-го года!
Обираєш кольорову палітру для свого весілля? Уникай цих помилок
Стиль і колір весілля
Обираєш кольорову палітру для свого весілля? Уникай цих помилок
Свадебные платья в стиле Бохо: фотоподборка от YesYes
Образ наречених
Свадебные платья в стиле Бохо: фотоподборка от YesYes
Каталог весільних послуг

Усі весільні спеціалісти, ресторани та салони

Дивись увесь Каталог

Оберіть вашу роль на весіллі

Я готуюся до весілля Я весільний спеціаліст

Пишіть сюди всі Ваші запитання, ідеї,
зауваження і просто думки з приводу
роботи нашого порталу