Усі статті Їжа, торти, кейтеринг Геть з меню: страви, які не варто подавати на весіллі

Геть з меню: страви, які не варто подавати на весіллі

Весільне меню – один з ключових аспектів організації ідеального свята. Кожна страва повинна бути ретельно продумана, щоб принести гостям максимальне задоволення. Але будь обережна: є певні продукти та страви, які краще виключити з весільного меню, оскільки вони можуть створити незручності і зіпсувати загальне враження. У цій статті YesYes розкаже, які саме страви небажано подавати на весіллі, та пояснить, чому.

Завеликий вибір десертів

Хоча солодкі страви є невід'ємною частиною будь-якого святкування, варто обмежитися 2-3 видами десертів, щоб не перевантажувати гостей. Надмірна кількість солодощів може викликати швидке пресичення та дискомфорт. Краще зупинитися на найулюбленіших тортах, тістечках або цукерках.

Поширені алергени 

Весільне меню повинно враховувати можливі харчові обмеження та алергії гостей. Страви з горіхами, молюсками, глютеном та іншими поширеними алергенами краще виключити або забезпечити альтернативні варіанти для гостей, які мають харчові непереносимості. Ми радимо додати у запрошення коментар з проханням до гостей вказати алергії, якщо вони наявні. Так ви з нареченим матимете достатньо часу, аби затвердити з рестораном весільне меню, яке буде і смачним, і безпечним для запрошених. 

Перші страви

Важкі, об'ємні перші страви на кшталт супів або борщів можуть бути незручними для подачі та споживання на весільному банкеті. Краще віддати перевагу більш легким, компактним закускам або салатам. Якщо ж хочеться порадувати гостей саме супом, радимо обрати компактну подачу у склянках або чашках – наприклад, таким чином чудово впишеться холодний гаспачо з сухариками на спекотному літньому весіллі або ж теплий крем-суп взимку. 

Несезонні фрукти та овочі

Намагайтеся обирати сезонні, свіжі інгредієнти. Екзотичні, недосяжні для регіону фрукти та овочі можуть виявитись неякісними, невідповідними погоді чи навіть зіпсованими. До того ж, сезонні смаколики зроблять меню більш цікавим і заощадять ваш блюджет :)

Незручний фастфуд 

Хоча такі страви, як курячі крильця чи бургери, можуть бути улюбленими у багатьох гостей, вони не найкращий вибір для весільного меню. Їх незручно їсти під час свята, коли потрібно підтримувати охайний вигляд. Навряд хтось буде радіти перспективі вимазати вечірню сукню чи білу сорочку жирним соусом :) Але такі страви можна додати в меню, якщо ви організовуєте менш офіціозне весілля – наприклад, біля басейну чи у форматі кежуал-вечірки. 

Надто гострі страви

Занадто гострі або пекучі страви краще виключити з весільного меню. Вони можуть викликати дискомфорт та подразнення у гостей, особливо старшого віку. Замість цього краще запропонувати більш нейтральні, збалансовані за смаком варіанти, від яких не доведеться посеред свята бігати в аптеку за сорбентом.

Страви з насінням 

Страви, які містять дрібне насіння (наприклад, мак або кунжут), доцільніше виключити, адже воно може застрягати в зубах гостей. Це може викликати незручності та дискомфорт під час свята. Не хотілося б потрапити на весільні фото з темними цятками на зубах :)

Довга паста

Довгі пасти на кшталт спагетті чи лінгвіні можуть бути незручними у споживанні на весільному банкеті. Страви на їхній основі можуть бути вишуканими і цікавими, проте краплі соусу летітимуть усюди. Якщо хочеться додати весільному меню італійського вайбу, краще обирати більш компактні види пасти, наприклад, рожки або пенне.

Сирі продукти 

Страви з сирими інгредієнтами, такі як тартар із м'яса чи риби, краще виключити з весільного меню. Вони можуть викликати занепокоєння у гостей щодо безпечності вживання сирих продуктів. Подібні страви варто їсти одразу після видачі, а на весільному бенкеті це не завжди можливо. Пам'ятаємо: безпека важливіша за вау-ефект.

Морозиво і фруктовий лід

Холодні десерти, як-от морозиво або фруктовий лід, можуть бути нестабільними та розтавати під час банкету. Це може створювати незручності, знову ж таки через плями на одязі та липкі руки. Натомість можна запропонувати інші освіжаючі варіанти, наприклад, сорбет або холодні фруктові коктейлі – їх також можна красиво подати, а от їсти буде куди зручніше.

ПОПЕРЕДНЯ СТАТТЯ 20 фотографій, які обовʼязково потрібно зробити в день весілля
НАСТУПНА СТАТТЯ Не як всі: як зробити образ нареченої оригінальним?
Читайте також
Топ-12 свадебных тортов. Выбор украинских молодожёнов
Їжа, торти, кейтеринг
Топ-12 свадебных тортов. Выбор украинских молодожёнов
Свадебное меню: идеи от А до Я
Їжа, торти, кейтеринг
Свадебное меню: идеи от А до Я
Свадебная фотосессия: ТОП-15 советов, которые помогут избежать ошибок
Весільне фото
Свадебная фотосессия: ТОП-15 советов, которые помогут избежать ошибок
Діти молодят на весіллі: організаційні тонкощі
Планування і організація
Діти молодят на весіллі: організаційні тонкощі
Каталог весільних послуг

Усі весільні спеціалісти, ресторани та салони

Дивись увесь Каталог

Оберіть вашу роль на весіллі

Я готуюся до весілля Я весільний спеціаліст

Пишіть сюди всі Ваші запитання, ідеї,
зауваження і просто думки з приводу
роботи нашого порталу