Все статьи Советы и идеи от YesYes Як підготувати тост на весілля: 10 порад

Як підготувати тост на весілля: 10 порад

Не знаєте, як привітати молодят на весіллі та вимовити чудовий весільний тост? Без паніки: YesYes приготував добірку порад, які допоможуть написати та вимовити незабутній та щирий тост!

Не забудьте представитися

Пам'ятайте: на весіллі збирається величезна кількість гостей, більшість з яких можуть бачити вас вперше в житті. Більше того, на великому весіллі не всі гості знайомі з обома молодятами :) Що вже говорити про подружок нареченої або однокурсників нареченого.

Перед тим, як вимовляти вітальний тост на весіллі, представтеся і поясніть, ким ви припадаєте парі, як довго ви знайомі і в яких стосунках перебуваєте. Так решті гостей буде зрозуміліше, від кого звучать слова привітань.

Також, якщо під час тосту ви згадуєте інших людей або якісь особливі обставини, краще додати небагато пояснень, щоб ввести решту слухачів у контекст.

Не затягуйте

Двадцятихвилинні тости, звичайно, мають свій шарм, але надто затягнуте привітання може втомити як молодят, так і інших гостей. До того ж, ви не одні хочете привітати головних героїв цього дня, тож до таймінгу потрібно поставитися з повагою. Повірте, серед родичів старшого покоління, напевно, знайдуться охочі захопити мікрофон хвилин на 20, приєднуватися до них не варто.

Під час підготовки весільного тосту відрепетируйте його, засікаючи час на таймері. В ідеалі привітання має тривати не більше 5 хвилин: цього вистачить, щоб сказати найважливіші слова та не втратити увагу слухачів.

Говоріть від серця

Красиві фрази з інтернету, цитати з фільмів та інші шаблони, звісно, можуть звучати красиво та оригінально. Але молодятам напевно буде приємніше почути слова, сказані від серця, а не завчені та безликі чотиривірші. Говоріть про свої почуття відкрито і не соромлячись – кращого приводу, аніж весілля близьких людей, все одно не знайти!

Розкажіть історію

Якщо вам складно зрозуміти, про що ж говорити в тості, крім “щастя, здоров'я, грошей більше”, то найкращий вихід – розповісти історію. Згадайте забавні чи зворушливі моменти, пов'язані з вами та молодятами: наприклад, як ви познайомилися або як зустрічали нареченого з першого побачення з його тепер уже дружиною :)

Обережно з деталями

На додаток до минулого пункту: ретельно обирайте, яку історію ви розповідатимете у своєму весільному тості. Пам'ятайте, що весілля – це не просто дружні посиденьки, а відповідальна подія, де також будуть і батьки молодят, і їхні колеги, і родичі старшого покоління. Історія з походу в стриптиз-бар може бути неймовірно забавною, але чи так вона доречна в подібній обстановці?

Також краще упустити деталі, пов'язані з колишніми пасіями молодят або людьми, з якими вони розійшлися на неприємній ноті.

Без негативу

Весілля – це світле та зворушливе свято, тож не завжди доречно вносити до нього нотки негативу. Під час підготовки тосту на весілля краще не згадувати про трагічні або просто неприємні моменти, щоб не затьмарювати загальний щасливий настрій.

Також краще притримати при собі невтішні коментарі про молодят або когось із присутніх. Навіть якщо таке кепкування один з одного для вас – звична справа, на яку вже давно ніхто не ображається, то інші запрошені можуть не зрозуміти такого звернення. Краще не провокувати неприємні розмови та конфлікти.

Трошки гумору

Необов'язково перетворювати своє привітання на весілля на стендап (хоча чому б і ні!), але пара жартів зайвою не буде. Гумор прикрасить навіть зворушливий та романтичний тост, доповнюючи емоційну гаму. Але тиснути з себе анекдоти не потрібно: якщо відчуваєте, що жарти ніяк не вписуються в текст, то не варто пхати їх насильно.

Вітайте обох молодят

Навіть якщо ви погано знайомі з другою половинкою вашої близької людини, не можна обділяти її увагою при виголошенні весільного тосту. Все ж таки це свято пари, створення їхньої родини, тож і вітати треба обох. Навіть недовге привітання для обох із пари наприкінці тосту згладить ситуацію, не нехтуйте цим моментом.

Менше стресу

Розуміємо, легко сказати, але весілля – це один суцільний потік хвилювання для всіх учасників :) Проте не варто нервувати, як перед захистом диплома. Напевно, ви дуже дорогі молодятам, якщо вони запросили вас розділити такий важливий день з ними. І точно вони не чекають, що ви виступите як досвідчений конферансьє під час вимовлення весільного тосту. Тому не потрібно влаштовувати внутрішню драму, якщо раптом ви запнетеся, забудете сказати якусь заготовлену фразу або несмішно пожартуєте. Набагато важливіше, щоб ваші привітання були щирими і від чистого серця.

Підготуйте нотатки

Щоб не збитися з думки в невідповідний момент, підготуйте картку з текстом вашого тосту. У цьому немає нічого соромного: навіть професійні ведучі користуються картками та нотатками, щоб не забути нічого важливого. Однак читати весь тост з листочка все одно не радимо. Це швидше ваша шпаргалка для самозаспокоєння та екстрених випадків. Краще зберігайте зоровий контакт з молодятами або іншими гостями – це набагато цінніше за ідеально зачитаний текст :)

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Як отримати ідеальні подарунки на весілля? Складаємо вішлист
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Осінні тренди для образу нареченої 2023: ідеї для макіяжу та зачіски
Читайте также
6 дел, за которые вы не ответственны на свадьбе
Советы и идеи от YesYes
6 дел, за которые вы не ответственны на свадьбе
Что нельзя дарить на свадьбу?
Советы и идеи от YesYes
Что нельзя дарить на свадьбу?
Если ты планируешь свадьбу в 2019 году...
Советы и идеи от YesYes
Если ты планируешь свадьбу в 2019 году...
Як не дозволити технологіям і гаджетам зіпсувати стосунки?
Советы и идеи от YesYes
Як не дозволити технологіям і гаджетам зіпсувати стосунки?
Каталог свадебных услуг

Все свадебные специалисты, рестораны и салоны

Смотри весь Каталог

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала