Все статьи Советы и идеи от YesYes Каблучки з мінералами: 20 альтернатив діамантам. Частина 1

Каблучки з мінералами: 20 альтернатив діамантам. Частина 1

Пропозиція руки і серця міцно асоціюється з омріяними діамантами. Але давай замислимося: це дійсно ваш вибір чи він лише нав’язаний спритними маркетологами? Ми впевнені, що каблучки з мінералами та камінням не тільки заощадять ваш бюджет, але й допоможуть підкреслити індивідуальність. У цій статті YesYes спробує закохати тебе у мінерали, розповість про унікальні властивості дорогоцінних камінців і покаже надихаючі приклади інкрустрацій в каблучках. Нумо обирати нових фаворитів на заміну діамантам :)

Аметист 

Цей напівдорогоцінний камінь є найдорожчою різновидністю кварцу і цінується за насичений благородний колір. Зазвичай аметист має різні відтінки фіолетового, але зустрічаються екземпляри червоного, рожевого та навіть зеленого кольору. Серед езотериків вважається, що цей камінь дарує спокій і рівновагу і може очистити простір людини від негативного впливу.  

Гранат 

Цей камінь насиченого червоного кольору ніби уособлює собою саме кохання, пристрасть і жагу до життя. Ще у прадавні часи його цінували поважні особи на Сході, використовували у прикрасах і навіть коронах, адже гранат символізував розкіш, владу і могутність. Носити цей камінчик рекомендують людям, які хочуть отримати більше енергії і впевненості, а також подолати сум і застій у житті. 

Місячний камінь

Загадковий, чарівний і таємничий, як і сам Місяць. Через своє незвичайне сяйво він спіткав чималу популярність, яка зараз отримала друге дихання. Місячний камінь вважається провідником до ясновидства, допомагає у розвитку здібностей, відкриває таланти. Закоханим цей камінь допомагає поглибити почуття, приносить вірність і взаєморозуміння. 

Лабрадорит 

Чарівний лабрадорит давно відомий нашим пращурам: археологічні знахідки підтверджують, що цей камінь використовувався ще у добу Київської Русі для оздоблення храмів. Проте на довгі століття камінь був забутий, аж до повторного винайдення у 18-му сторіччі. Ювеліри цінують лабрадорит за особливе внутрішнє сяйво, яке розкривається у променях сонця – це явище називається веселковою ірізацією. Прикраси з цим каменем радять носити зрілим людям зі сформованим світоглядом – саме для них лабрадорит принесе найбільше користі, допоможе зберегти рівновагу, стійко проходити труднощі і не збиватися зі шляху. 

Сапфір

Камінь надзвичайного блакитного кольору підкорює серця з першого погляду, навіть такі вимогливі, як у членів королівських родин :) Згадаємо каблучку з сапфіром у 18 карат і діамантами, що належала принцесі Діані, а зараз перейшла до герцогині Кетрін. Завдяки такій власниці, камінь став символом чистоти серця і величі. Також вважається, що сапфір підходить людям на керівних позиціях, допомагає у вірності та безкорисливості.  

Аквамарин

Справжня часточка моря, яка може завжди бути з тобою! Ще у давні часи аквамарин був талисманом моряків, нібито подарованим самим Посейдоном. Крім того, вважалося, що цей камінь допомагає закоханим зберегти свої почуття під час довгої розлуки. Аквамарин наділяють здатністю берегти господаря від конфліктів та брехні, додавати впевненості і красномовності і, звісно, захищати у морі. 

Онікс

Витончений, лаконічний, але такий незвичний для весільних прикрас! Онікс безперечно привертає увагу, при цьому досить недорого коштує, порівняно з іншими дорогоцінними каменями і самоцвітами. В Індії та у культурі ацтеків онікс вважався потужним амулетом, який допомагає стримати власні почуття, зберегати холодний розум і захищатися від злих намірів. 

Цитрин

Наче шматочок сонця, спійманий у камінь, цитрин символізував багатство і високе положення у суспільстві. За його красу, самоцвіт цінували монархи, використовуючи у фамільних прикрасах і тіарах. Згідно з віруваннями, цитрин додає сміливості власнику, притягує удачу і розвиває інтуіцію. 

Чароїт

Чароїт – досить рідкісний камінь, але через його красу ми не могли не включити його у цю добірку! Віднайшли цей мінерал лише у середині минулого сторіччя, тож він досить “молодий”, проте вже завоював зацікавленість майстрів ювелірного мистецтва через свій колір та напівпрозорі мармурові візерунки. Дівчатам чароїт має допомогти у коханні, підтримувати сприятливу атмосферу в родині. Також камінь покликаний допомагати тим, хто віддає багато сил інтелектуальній праці, знімати напруження і втому.  

Обсидіан

Цей надзвичайний мінерал “народжується” з викидів лави і, попри низьку вартість на ювелірному ринку, мав величезну цінність у різних народів протягом плину історії. Унікальний чорний камінь використовували не тільки у прикрасах, а й у виготовленні посуду, столових приборів та інших дрібниць. Серед магічних властивостей обсидіану виділяють його здатність захищати власника від негативу – як власного, так і від недругів. 

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Чим зайнятися з коханим при відключеннях світла?
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Скасування весілля: відповіді на найважливіші питання
Читайте также
Статья для подружек невесты: пришло время выбирать подарок на девичник
Советы и идеи от YesYes
Статья для подружек невесты: пришло время выбирать подарок на девичник
Во всеоружии: готовимся к первой встрече со свадебным специалистом
Советы и идеи от YesYes
Во всеоружии: готовимся к первой встрече со свадебным специалистом
Банкет или фуршет – какой формат свадьбы выбрать?
Еда, торты, кейтеринг
Банкет или фуршет – какой формат свадьбы выбрать?
Фотостудии: всё о свадебной студийной съёмке
Свадебное фото
Фотостудии: всё о свадебной студийной съёмке
Каталог свадебных услуг

Все свадебные специалисты, рестораны и салоны

Смотри весь Каталог

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала