Усі статті Гості, запрошення Як бути ідеальним гостем на весіллі? 11 рекомендацій

Як бути ідеальним гостем на весіллі? 11 рекомендацій

Весілля – дуже хвилюючий день для молодят. Стільки часу і сил було витрачено на підготовку, а що вже казати про нервові клітини! У цій статті YesYes дасть поради гостям на весіллі, як підтримати пару та приємно провести час, а не стати додатковим стрес-фактором для молодят.

Не затягувати з відповіддю

Коли вам надіслали або особисто вручили запрошення на весілля, постарайтеся якнайшвидше дати нареченим остаточну відповідь, чи зможете ви прийти. Звісно, треба вписати дату у свій розклад та ув'язати весілля з іншими справами. Але точна кількість гостей дуже потрібна парі якомога раніше: від цього залежить тонна організаторських моментів. Намагайтеся не затягувати.

Менше порад

Весільна підготовка – справа непроста, так ще й часто ускладнюється непроханими порадами та критикою від близьких людей. Повірте, при підготовці до весілля молодята отримують рекомендації у дусі “Ми знаємо, як треба” з кожної праски, і далеко не завжди раді такій допомозі від майбутніх гостей весілля :) Але якщо вони до вас звернулися за порадою – звичайно, варто надати посильну допомогу чи просто морально підтримати.

Не забути про подарунок

Мабуть, навіть немає сенсу говорити про емоції молодят, які отримали в подарунок від гостей на весіллі порожній конверт. Ми впевнені, що ви – однозначно порядний гість, якщо читаєте поради, як бути ще краще :)

Провали з подарунками трапляються не тільки через непорядність: буває, що завалять роботою, а тут батьки просять допомогти на дачі у вихідні, та ще й розібратися з новими правилами оплати комуналки треба, а й корисні вебінари самі себе не подивляться! У такому кругообігу можна зовсім забути про подарунок, а потім похапцем вибирати щось напередодні дня Х. Заздалегідь замовте подарунок якомога раніше, щоб виключити проблеми з доставкою або власною забудькуватістю.

Якщо з ідеями подарунка на весілля зовсім туго, запитайте у молодят, чого б їм хотілося, або подаруйте гроші. Вони точно не будуть зайвими новоспеченій родині.

Не запізнюватись

Ефектні появи через годину після початку свята краще відкласти на інший захід, на весіллі таке дозволено лише молодятам, а не гостям.

Звичайно, ми не застраховані від заторів, маленьких побутових катастроф і подібних негараздів, які можуть затримати в найменш вдалий момент. Однак постарайтеся розрахувати ваш маршрут та збори так, щоб прибути чітко вчасно, а не в паніці вриватися на церемонію, доки батько веде наречену до арки. Для гостя на весіллі пунктуальність є надзвичайно важливою.

Не одягати біле

Традиційно у день весілля білий колір закріплюється за нареченою, а для гостей одяг цього кольору – моветон. Звичайно, бувають винятки: наприклад, якщо наречена вирішила одягнути весільну сукню нестандартного кольору, а гостей просить одягнути total white. Але якщо такого вам не повідомляли, то одягати білу сукню (не дай боже, ще й довгу) і конкурувати з нареченою на фотографіях – не найприємніший жест від гості.

Якщо ж разом із запрошенням на весілля вам надіслали побажання по дрес-коду, то радимо постаратися їх дотриматися хоча б частково. Ніхто не змушуватиме гостей купувати нові вбрання на один раз або кардинально змінювати звичний стиль, але молодята будуть дуже раді, якщо ви прислухаєтеся до їхніх побажань і підберете щось у потрібній колірній гамі та стилістиці.

Без негативних коментарів

Напевно, на підготовку до весілля було витрачено багато грошей, нервів і часу, а пара дуже намагалася зробити свято незабутнім і приємним для всіх гостей. Щоб не зачепити і не образити головних героїв цього дня, краще не звертати їхньої уваги на якісь недоліки організації. Все ж таки, ви бажаний гість на сімейній урочистості, а не суворий суддя конкурсу на найкращий захід :) Порада: не загострюйте ситуацію і переключіть свою увагу на позитивні сторони – так ви збережете і свій гарний настрій у тому числі.

У нареченої і так є мільйон приводів понервуватись у такий день, не варто додавати їй ще один коментарів із критикою.

Залишити поганий настрій вдома

Всі ми люди, і настрій нам може зіпсувати мільйон чинників: напередодні був завал на роботі, дорогою до ресторану попався неприємний водій, а нові туфлі зрадницьки натирають. Курс долара – вічний привід для екзистенційних роздумів, зрештою:) Але ми радимо на один вечір постаратися відключитися від зовнішніх негараздів і зосередитися на такому важливому дні для ваших близьких людей.

Через нервову напругу від весілля і підготовку до неї, наречена насамперед вирішить, що ви незадоволені через несмачні закуски, розчаровані її сукнею, а ведучий вас напружує. Останнє, про що вона подумає, побачивши сумне чи спантеличене обличчя гостя – це про проблеми, ніяк не пов'язані ні з нею, ні з весіллям. Тому закриваємо на телефоні вкладку з курсом валют, відкладаємо його убік і насолоджуємося святом, організованим з такою любов'ю :)

Самоконтроль

Напевно, на банкеті буде чимало якісного алкоголю, але важливо з ним не перестаратися. Тим більше, що на весіллях найближчі до молодят гості відчувають неабияке хвилювання: емоції разом з відмовою від їжі, втомою від довгого дня і загальною напругою можуть значно знизити стійкість до впливу алкоголю. На весіллях нерідкі випадки, коли мами молодят, подружки нареченої або особливо чутливі гості страждали від одного-двох келихів шампанського, хоча зазвичай переносять таке зовсім без наслідків.

Декілька класичних порад допоможуть не дати алкоголю раптово затуманити ваш розум:

Обережність на вітальному фуршеті. Навіть келих шампанського може дати непередбачувані результати, якщо ви не встигли поснідати перед весіллям, а свято проходить спекотного літа. Якщо не впевнені у своєму самопочутті, то радимо вибрати лимонад.

Перевірені напої. Замовляйте той алкоголь, дію якого на ваш організм ви вже знаєте. Якщо ви все життя надавали перевагу червоному сухому вину, то всього 50 грам грузинського коньяку можуть вибити з колії.

Не забувайте про банкет. Молодята, напевно, приділили багато часу підготовці весільного меню для своїх гостей, тож не забувайте дегустувати страви. Тим більше що на голодний шлунок алкоголь збиває з ніг.

Слідкуйте за відчуттями. Якщо вам здається, що вже вистачить, то вам не здається :) Краще зробити паузу і на кілька тостів піднімати келих з водою, ніж потім страждати від поганого самопочуття.

Не “красти” молодят

Як би ви не були близькі з парою, треба розуміти – цього дня разом зібралися всі їхні дорогі серцю люди, котрі хочуть приділити час. Не наполягайте на тривалому спілкуванні, адже вільного часу за програмою і так небагато, а молодята, напевно, хочуть поспілкуватися з усіма гостями. Наша порада: привітайте пару, зробіть пам'ятні фото, а потім насолоджуйтесь банкетом та розважальною програмою, вони дуже старалися над цим під час підготовки :)

Не ініціювати незручні моменти

Постійні крики "Гірко" на весіллі можуть неабияк стомлювати, як і занадто затягнуті тости. Що вже говорити про спогади гостей із серії: "Ох, пам'ятаю тебе зовсім маленьким, так майстерно сідлав горщик!" Напевно, знайдуться запрошені, які охоче виконають усі три згадані пункти, і це зрозуміло – родичам важко стримати емоції такого радісного дня, в цьому немає нічого поганого. Але краще до такого флешмобу гостей не приєднуватись :) Молодята будуть вдячні за тактовність.

Не відбирати роботу у фотографа

Живі фото на телефон, звичайно, теж важливі, і ми в жодному разі не відмовляємо гостей їх робити! Однак під час важливих моментів у гонитві за найкращим ракурсом ви можете випадково перекрити огляд або зіпсувати кадр фотографу та відеографу. І не факт, що вони встигнуть переміститися, щоб упіймати потрібний знімок – момент буде втрачено безповоротньо.

До того ж, під час весільної церемонії молодятам буде приємно бачити ваше обличчя та живі емоції, а не камеру телефону. Наша порада гостям: відкладіть смартфон на півгодини і після цього зробіть разом класні селфі на тлі арки.

Інших весільних фахівців теж замінювати не треба. Декоратори самі виправлять квіти на арці, ведучий розбереться з конкурсами, а відеограф точно знає, як йому треба знімати :) Професіонали зібралися тут, щоб працювати, а гості – щоб відпочивати та насолоджуватися святом. Нехай кожен займається своєю справою, особливо коли у вас робота цього вечора така приємна!

ПОПЕРЕДНЯ СТАТТЯ Що гостям не подобається на весіллях? Головні помилки весільної організації
НАСТУПНА СТАТТЯ Музика на весіллі: 12 найпоширеніших помилок
Читайте також
Свадебные приглашения: идеи для вдохновения
Гості, запрошення
Свадебные приглашения: идеи для вдохновения
Как правильно вручить гостям приглашения на свадьбу?
Гості, запрошення
Как правильно вручить гостям приглашения на свадьбу?
Свадьба не в ресторане: в поисках новых мест! Завод, ангар или галерея?
Планування і організація
Свадьба не в ресторане: в поисках новых мест! Завод, ангар или галерея?
Цвет свадьбы 2022 по версии Pantone
Стиль і колір весілля
Цвет свадьбы 2022 по версии Pantone
Каталог весільних послуг

Усі весільні спеціалісти, ресторани та салони

Дивись увесь Каталог

Оберіть вашу роль на весіллі

Я готуюся до весілля Я весільний спеціаліст

Пишіть сюди всі Ваші запитання, ідеї,
зауваження і просто думки з приводу
роботи нашого порталу