Все статьи Свадебные традиции Кільця-обіцянки: що це за традиція і чому нам варто її перейняти?

Кільця-обіцянки: що це за традиція і чому нам варто її перейняти?

Тільки розібралися з обручками і каблучками для заручин, як тут нові символічні прикраси :) У цій статті YesYes розповість тобі все про традицію дарувати promise ring: що вона означає, як її дотримуватися і чому саме зараз вона нам так необхідна.

Що таке promise ring?

Promise ring, або ж каблучка-обіцянка – це каблучка, яку дарують у романтичних стосунках на знак вірності і прив’язаності. Часто (але не завжди!) ця прикраса передує пропозиції руки і серця. Можна сказати, що це такий проміжковий етап: ви засвідчуєте серйозність своїх намірів, хоча можете бути ще не готові до заручин і офіційного шлюбу. 

Хто і як дарує кільця-обіцянки?

Такий подарунок зазвичай не передбачає такої ж складної і продуманої підготовки, як пропозиція руки і серця. Замість масштабної події доцільніше зробити цей момент затишним і камерним, можливо приурочити його до річниці чи іншої пам’ятної дати ваших стосунків. 

А ще ця традиція передбачає рівноправ’я – дарувати каблучку-обітницю може як чоловік, так і жінка. Звісно ж ніхто не забороняє дівчатам робити і пропозицію руки і серця, проте через сталі стереотипи суспільства багато пар навіть не розглядають таку зміну ролей. Тож якщо тобі б теж хотілося взяти на себе таку ініціативу, але заважають сумніви і дискомфорт, то скористайся можливістю і зроби перший крок, подарувавши коханому promise ring :) 

Як має виглядати каблучка-обіцянка?

Як і з обручками та кільцями для заручин, все залежить від ваших смаків, фантазії та можливостей. Проте до каблучок-обіцянок куди менше вимог: вони можуть бути значно дешевші за каблучку для пропозиції, коштовний камінчик там зовсім необов’язковий та і в цілому дизайн і матеріал може бути будь-яким. Куди важливіший сенс, який ви вкладаєте у такий подарунок, адже передбачається, що це тимчасова прикраса, яка потім залишиться як спогад і не буде носитися щодня впродовж багатьох років.

Коли можна дарувати каблучку-обітницю?

Так, це не так серйозно і безапеляційно, як заручини, але все ж до такого кроку варто підходити відповідально. Все ж кільця-обіцянки – це демонстрація серйозності намірів та впевненості у стосунках, тож через місяць зустрічань у більшості випадків це буде недоречно. Звісно, все залежить від ваших особистих обставин, але в цілому оптимально робити такі обіцянки хоча б через рік-півтора. За цей термін більшість пар вже завершують перший етап з гормональними американськими гірками, встигають разом подолати перші труднощі та конфлікти і можуть більш об’єктивно оцінити потенціал і перспективу стосунків. 

Тому радимо зачекати 12-18 місяців, якщо твій коханий раптом не обжене тебе з пропозицією руки і серця :) 

Чому кільця-обіцянки стають актуальними для українських пар?

Війна має колосальний вплив на всі сфери нашого життя, не оминула і весілля українців. Пари по-різному відреагували на нові реалії: одні під впливом стресу зрозуміли, що важливі рішення не можна відкладати на потім, багатьом довелося вчитися будувати стосунки на відстані один від одного, а інші не розуміють, чи на часі святкування весіль і романтичні пропозиції.   

Каблучки-обітниці можуть стати чудовим компромісом у складних ситуаціях. Таке рішення дасть вам змогу засвідчити свої почуття і великі плани на стосунки, навіть якщо пропозиція і розпис зараз неможливі через зовнішні обставини. Цей символічний подарунок допоможе знизити напругу у випадку, якщо, наприклад, ви вже роздумували над створенням родини до війни, а зараз не можете дозволити собі “ту саму” ідеальну пропозицію або не хочете давати клятви вірності під вій сирен.

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Як штучний інтелект може допомогти організувати весілля?
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Як організувати маленьке весілля? Головні поради
Читайте также
Символическая свадебная церемония: 10 лучших примеров
Свадебные традиции
Символическая свадебная церемония: 10 лучших примеров
Свадебные традиции: как сделать их современнее?
Свадебные традиции
Свадебные традиции: как сделать их современнее?
Організація весілля під час війни: на що звернути увагу?
Планирование и организация
Організація весілля під час війни: на що звернути увагу?
5 свадебных дел, которые лишь кажутся сложными
Планирование и организация
5 свадебных дел, которые лишь кажутся сложными

100 шагов свадебной подготовки от YesYes.ua

Чтобы вы ничего не забыли во время подготовки к свадьбе и чтобы не пришлось “рыться” по всему интернету в поисках информации о подготовке, YesYes сделал для вас ОЧЕНЬ ПОЛЕЗНУЮ ШТУКУ - Список дел невесты.

Там уже собраны в одном месте все свадебные дела! Если хочется больше информации по каждому шагу, просто щелкните по пункту - раскроется статья. Выполненные пункты отмечайте галочками. Все очень просто :)

Перейти в Список дел

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала