Все статьи Планирование и организация Як організувати маленьке весілля? Головні поради

Як організувати маленьке весілля? Головні поради

За останній рік українці не відмовилися від весіль, хоча і значно змінили їхній формат. Все частіше молодята обирають камерне святкування: це створює теплу атмосферу і дозволяє заощадити гроші. YesYes підготував головні поради, які допоможуть вам вдало організувати маленьке весілля.  

Яке весілля вважається маленьким?

Маленьким вважається весілля, список гостей якого не перебільшує 25 осіб. Зовсім камерний варіант – до 10-12 гостей. Такі свята вирізняються більш затишною атмосферою, де молодята збирають найближчих людей і можуть приділити час кожному з запрошених. Маленьке весілля все ж зберігає звичні атрибути: дрес-код, церемонію, святкову вечерю, конкурси тощо. 

Окрім особливої атмосфери близькості, ви отримуєте змогу значно заощадити кошти. 

Кого запросити на маленьке весілля?

Головне правило – список гостей має бути коротким і продуманим. Внесіть до нього найближчих родичів і тих, без кого не уявляєте такий важливий день. Ніяких далеких знайомих, колег з позаминулої роботи і людей, яких “просто треба запросити”. Добре обміркуйте, чи дійсно ви будете щиро раді бачити кожного з гостей, чи не принесуть вони недоречні конфлікти та натягнутість на святкуванні. 

Як організувати маленьке весілля: головні поради

Загалом організація маленького весілля все ще залишається організацією весілля :) Тут так само присутні стандартні кроки, як-то вибір сукні, локації для банкету, пошук команди спеціалістів, тощо. Проте є кілька нюансів, на які потрібно звернути увагу окремо. 

Розподіли бюджет

Так само, як і для великого весілля, вам потрібно створити бюджет на основі ваших бажань і потреб для свята. Ваш стиль, місце проведення, кількість гостей і те, що ви можете собі дозволити, – усе це має значення. Сядьте і серйозно поговоріть зі своїм партнером про те, як ви обидва уявляєте свій ідеальний день одруження, щоби ваш весільний бюджет був правильно розподілений.

Обери вдалу локацію

Важлива перевага короткого списку запрошених – повна свобода вибору місця для святкування весілля! Родинна дача, орендований котедж, лісова галявина, яхта чи шикарний ресторан – будь-який варіант буде простішим в організації та дешевшим в оренді, тож не зациклюйтеся тільки на очевидних опціях.  

Для невеличкого весілля не потрібно орендувати увесь заміський комплекс чи закривати ресторан під ваш івент, що допоможе значно заощадити кошти. При виборі локації обирай варіанти, співставні кількості гостей, аби місце святкування не здавалося пустим і не вимагало великої кількості декору, тільки щоби “забити” простір. 

Додай якомога більше персоналізації весіллю

Невеликий масштаб заходу дає вам змогу сконцентруватися на деталях, які додадуть особливого шарму і довершеності. Ви можете власноруч зробити і підписати запрошення, адже робота над десятьма конвертами займе у вас хіба один-два вечори в залежності від складності дизайну. А як щодо листівок з унікальними словами вдячності для кожного гостя? Це неймовірно приємний жест, який підкреслить важливість близьких людей у вашому житті, але на великому весіллі втілити таку ідею дуже складно. 

Намагайтеся врахувати особливості і смаки запрошених при створенні меню, а також розкажіть ведучому основну інформацію і цікаві факти про кожного. Це допоможе створити затишну атмосферу родинних посиденьок, де кожен почуватиметься значущим і почутим :)

Позбався зайвого

Скоріш за все, час від часу у вас будуть сумніви "Чи правильно ми вчиняємо, влаштовуючи маленьке весілля? Може було б краще зачекати і влаштувати величезне святкування пізніше? Як до цього поставляться інші?" Ми радимо робити цей день тільки таким, яким уявляєте його ви, не зважаючи на правильність і традиційність ідей. Зробіть те, що б ви побоялися влаштовувати з довжелезним списком запрошених, адже справді найближчі люди підтримають будь-які ваші рішення у цей день. Не бійтеся додавати (або прибирати) весільні традиції, як вважаєте за потрібне.

Влаштуй камерну весільну церемонію

Зазвичай активно залучені у весільну церемонію хіба що батьки наречених і найближчі друзі. Всі інші залишаються сторонніми спостерігачами. На маленькому весіллі у вас є можливість розробити унікальний сценарій церемонії, де у кожного буде своя роль. До прикладу, кожен може зачитати рядок спеціальної промови, благословити ваші обручки або ж огорнути вас з нареченим у коло. тримаючи свічки на вечірній церемонії. Порадьтеся з церемоніймейстером і створіть неймовірний спогад народження вашої родини для себе і своїх найближчих людей. 

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Кільця-обіцянки: що це за традиція і чому нам варто її перейняти?
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Ідеї весняного манікюру: тренди на весілля і на кожен день
Читайте также
Успеть все: пример тайминга свадьбы
Планирование и организация
Успеть все: пример тайминга свадьбы
Музыканты на свадьбу: что надо знать невесте
Планирование и организация
Музыканты на свадьбу: что надо знать невесте
Ідеї весняного манікюру: тренди на весілля і на кожен день
Образ жениха и невесты
Ідеї весняного манікюру: тренди на весілля і на кожен день
Любви к уютным, вязанным свитерам посвящается: украшаем зимнюю свадьбу!
Советы и идеи от YesYes
Любви к уютным, вязанным свитерам посвящается: украшаем зимнюю свадьбу!
Здесь молодожены ищут специалистов

Создано уже 4201 тендеров на YesYes

  1. Создавай объявления (тендеры)
  2. Получай предложения от специалистов
  3. Выбирай лучших
Тендеры помогают сэкономить массу времени на поиски.

Смотреть тендеры Создать тенедер

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала