Все статьи Свадебные традиции Символічна весільна церемонія: 10 кращих прикладів

Символічна весільна церемонія: 10 кращих прикладів

Ти теж втомилася від цих стандартних промов у РАЦСі та завчених текстів ведучих церемоній на весіллі? Знаємо, бажання кожної нареченої – зробити своє весілля незвичайним та унікальним, без усіх цих шаблонів. А якщо якісь обряди повторюватимуться, то лише душевні, щоб створити ідеальний момент. У цьому допоможе символічна весільна церемонія. Ми зібрали 10 прикладів обрядів, які прикрасять твою весільну церемонію та зроблять її зворушливою та унікальною.

№1: Свічки та сімейне вогнище

Популярний вид церемонії, коли рідні стають у коло, тримаючи свічки в руках. Молодята знаходяться всередині цього кола і вимовляють свої клятви, дякують батькам та близьким. Мами нареченого і нареченої своїми свічками запалюють спільну свічку пари, створюючи їхнє нове сімейне вогнище і передаючи своє тепло, любов і мудрість. Сльози розчулення забезпечені, повір :)

№2: Пісок та чаша

Молодята беруть пісок різних кольорів та висипають його в одну чашу. Цей ритуал символізує поєднання двох сімей до однієї. Пісок перетворюється на абстрактний візерунок, а якщо висипати його у прозору вазу, то він може стати прикрасою для дому.

№3: Дві руки та одна стрічка

Часто говорять про те, що наречені пов'язують себе узами шлюбу, і щось символічне в цьому є. Тому в різних країнах є подібний ритуал: і справді пов'язувати двох закоханих. Наречений і наречена з'єднують руки, а їм перев'язують зап'ястя стрічкою, мотузкою або хусткою.

№4: Посадити дерево разом

Все просто: дати початок новому сімейному життю. Дерево символізує і сім'ю, і життя, і багатство. Все, що ви самі собі візуалізуєте разом із нареченим :) До того ж у перший день свого сімейного життя допомогти природі та дати початок чомусь міцному та довговічному – дуже символічно та зворушливо.

№5: Слов'янська весільна церемонія біля багаття

Проведіть церемонію на свіжому повітрі біля вогнища. Добре, щоб поруч була ще вода. Тоді ви вимовите свої клятви у присутності чотирьох стихій: повітря, землі, води та вогню, за давніми слов'янськими звичаями.

№6: Винна весільна церемонія

Принцип такий самий, як у пісочній церемонії: в одну посудину для вина молодята наливають два різні сорти напою. Нове вино п'ють самі та пригощають їм гостей на весіллі. Така церемонія підійде для винних гурманів (не забудь про сирні тарілки на фуршеті).

№7: Спільні татуювання на весіллі

Для любителів татуювання теж є спосіб провести незвичайну церемонію. Запросити на весілля майстра, який після виголошення обітниць прямо на місці наб'є вам маленькі символічні татуювання. Це вже показник найсерйозніших намірів :)

№8: Запустити паперового змія або повітряну кульку

Напишіть свої побажання на папірцях і прикріпіть їх до повітряного змія або кульки. Надішліть свої побажання в небо, відразу після виголошення весільних клятв або ввечері після розрізання торта.

№9: Камені з побажаннями

Напишіть побажання на камінні, разом із гостями зберіть їх в одну велику вазу. Вазу (як і ту, що з піском) можна зберігати вдома як декор.

№10: Лист у майбутнє

Напишіть один одному листи у майбутнє, запечатайте і не відкривайте до призначеної дати. Можна поставити дату як через 1 рік, так і через 5 або 10 років. Також можна запропонувати гостям написати побажання у форматі маленьких записок. Покладіть все в одну скриньку, а в призначений час зберіться на річницю і зачитайте вголос усі ці побажання та приємні слова.

Бонус: Придумай свою весільну церемонію

Прочитала все, і розумієш, що тобі хочеться чогось іншого? Розуміємо, адже ми зібрали універсальні варіанти обрядів, а смаки у тебе з нареченим можуть відрізнятись.

Знайди те, що ви обоє сильно любите і перетворіть це на ідею для церемонії! Чи любите водні види спорту? Влаштуйте церемонію на човні або навіть на серфінгу. Полюбляєте походи? Тоді вам підійде церемонія на вершині гори. Адже ваша майбутня сім'я унікальна і лише ви вдвох знаєте, як провести ідеальну весільну церемонію.

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Музика на весіллі: 12 найпоширеніших помилок
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ 6 ознак, що варто обрати іншого весільного спеціаліста
Читайте также
Лепестки, монетки, конфетти: чем нынче осыпают молодожёнов
Свадебные традиции
Лепестки, монетки, конфетти: чем нынче осыпают молодожёнов
Подарок родителям на свадьбу  –  идеи от YesYes
Свадебные традиции
Подарок родителям на свадьбу – идеи от YesYes
Стиль свадьбы – королевский! Или свадебные тренды, заимствованные у Принца Гарри и Меган Маркл
Цвет и стиль свадьбы
Стиль свадьбы – королевский! Или свадебные тренды, заимствованные у Принца Гарри и Меган Маркл
​​​​Свадебные тренды 2018: женитесь модно!
Советы и идеи от YesYes
​​​​Свадебные тренды 2018: женитесь модно!
Здесь молодожены ищут специалистов

Создано уже 4203 тендеров на YesYes

  1. Создавай объявления (тендеры)
  2. Получай предложения от специалистов
  3. Выбирай лучших
Тендеры помогают сэкономить массу времени на поиски.

Смотреть тендеры Создать тенедер

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала