Все статьи Образ жениха и невесты Образ української нареченої 2022: тренди та натхнення

Образ української нареченої 2022: тренди та натхнення

Як відомо, краса врятує світ. Попри складні життєві обставини, кожна наречена має право бути найгарнішою у свій важливий день, і ми тобі в цьому допоможемо! YesYes розповість тобі про головні тренди цього особливого весільного сезону та надихне тебе ідеями весільних суконь, макіяжу та зачісок для весілля 2022. 

Загальні тенденції

Перш ніж переходити до конкретних порад про вибір сукні та макіяжу на весілля у буремному 2022-му році, давай визначимо головні тенденції.

Розумне споживання

Розкішні помпезні весілля, діамантові прикраси та королівські сукні цього року краще відкласти. По-перше, це недоцільні витрати вашого бюджету. Передбачити зараз, наскільки українську економіку буде штормити зараз і після закінчення бойових дій, важкувато. Тому краще відкласти заощаджені кошти для подушки безпеки. Чи передати на допомогу ЗСУ та волонтерам :) По-друге, такі масштабні події зараз не тільки недоречні, а й небезпечні. 

Краще звернути увагу на мінімалістичні фасони суконь. Цьогорічний тренд на білі літні сукні та сарафани стане у пригоді, бо навіть у масмаркеті та українських шоурумах можна знайти безліч варіантів, які обійдуться набагато дешевше від весільних суконь.  

Заощадити кошти допоможуть знижки та благодійні розпродажі від весільних салонів – слідкуй за ними у соцмережах, щоб не проґавити приємні ціни. Або ж можна влаштувати полювання на OLX :) 

Мінімалізм 

Логічним продовженням минулого тренду стає мінімалізм в образі нареченої. Але мінімалістичне – не означає негарне чи простецьке. Повір, можна створити неймовірно елегантний та вивірений образ, використовуючи класичні прямі фасони суконь, прості і охайні зачіски та ненав’язливі аксесуари. 

Замість рюшок, блискіток та пишних спідниць приділи додаткову увагу силуету та фактурі сукні. Обережно, результат може тебе приємно вразити :)

Тим паче таке вбрання буде виглядати більш доречно на камерному святкуванні чи весіллі для двох, а також зможе послужити тобі для вечірніх виходів і після дня Х.

Натуральність

Тренд на натуральний мейкап та свіжий образ нареченої лишається у топі вже не перший сезон. Нарешті стилісти використовують техніки та прийоми, які лише підкреслюють природну красу дівчат (ну і трошки маскують недосипання та втому від весільної підготовки), а не змінюють зовнішність до лялькової невпізнаваності. 

Українські мотиви

Рідні нашим серцям візерунки, фасони та особливості етнічних нарядів тепер надихають дизайнерів по всьому світу! Пишаючись своєю спадщиною та культурою, українки також частіше використовують етнічні коди як в повсякденному одязі, так і у весільному вбранні. Ми не закликаємо тебе повністю відтворювати національний весільний одяг – хоча і виглядає це неймовірно круто! – але чому б не додати кілька характерних штрихів до образу?

Надихайся вишиванками і традиційними візерунками, додай пояс, згарди, пацьорки або навіть масивну прикрасу з козацькою історією – дукач. Такі елементи додадуть образу нареченої особливої родзинки.  

Етнічність стосується не тільки одягу та аксесуарів. Ти можеш додати своєму образу нареченої українських мотивів, використавши певні квіти у букеті чи вінку. Наприклад, соняхи підкреслять життєрадісність та яскравість твого характеру, барвінок підійде тендітним та романтичним дівчатам, а червоні маки стануть крутим акцентом для більш спокусливого образу. 

Весільна сукня 2022

Однозначним фаворитом стають мінімалістичні весільні сукні. Прості силуети, відсутність яскравого декору та вишукана елегантність сукні сконцентрує увагу на тобі самій, а не пухнастих рюшах чи штучному камінні. Важливо підібрати фасон, який вдало підкреслить твою фігуру. Наприклад, дівчатам з широкими плечима не варто обирати варіанти з тонкими бретелями, а власницям тонкої талії – гріх ховати її за об'ємними складками. Сукня має сидіти ідеально, адже будь-який недолік крою буде кидатись в очі. 

Весільна сукня міді стане чудовим вибором як для камерного весілля, так і для розпису у РАГСі. Така довжина дає ще більше можливостей для стилізації сукні за допомогою взуття та аксесуарів: ти можеш створити образ тендітної принцеси, обравши елегантні підбори, чи справжньої бунтарки у важких чоботах та шкіряному жакеті. Родзинку у крой сукні може додати асиметрія, відкрита спинка чи незвичні рукави. 

Міні-сукня для весілля – зазвичай, вибір сміливих наречених, який зараз став актуальним як ніколи. Чесно, бачимо суцільні переваги: і шикарними ніжками похизуєшся, і гроші заощадиш, та й для вечірки на честь нашої перемоги вже буде чудова сукня! Святковості образу можна надати аксесуарами: контрастно довжелезна фата, охайна вуалетка чи королівський шлейф стануть у пригоді. Та й навіть без промовистих аксесуарів весільна сукня міні вигядатиме сміливо та стильно. 

Пам'ятаєш, що цьогорічні тренди на боці українських наречених? :) Літні лляні білі сукні та костюми зі спідницями на будь-який смак і гаманець зараз можна знайти у будь-якому масмаркеті. Такий образ буде дуже повітряним, літнім і комфортним. І, що важливо, обійдеться набагато дешевше, ніж вбрання з весільного салону, та спростить вибір, якщо часу і ресурсів на планування церемонії та власного образу в тебе не так багато. 

Ну і звісно, українські наречені неймовірно красиві, навіть коли замість білої сукні вбранням слугує військова форма. Бо кохання неодмінно перемагає, особливо коли воно носить форму ЗСУ! 

Зачіски для наречених

Охайні локони – куди ж без них! Проста, але елегантна зачіска, яка стане універсальним вибором, коли губишся серед інших варіантів :)

Ідеальний охайний пучок залишається класичним доповненням до елегантного образу нареченої і стане чудової пари до мінімалістичної весільної сукні. Щоб образ був виваженим, слідкуй, щоб така охайність зберегалася в усіх деталях вбрання. 

Також актуальною весільною зачіскою залишається трохи розхристаний, неохайний пучок. Він надає образу нареченої природності та розслабленості, робить вигляд м'якшим та романтичнішим, ніж класичний варіант зачіски.  

Додати весільному образу трохи традиційних мотивів допоможуть коси та плетіння. Чудово виглядають як класична коса, так і складні заплетені зачіски, доповнені аксесуарами, лентами та квітами. 

Тренд, який не залишить нас ще довго у літніх весіллях, – квіти у зачісках та вінки. Природність, легкість та романтичність – що ще треба для ідеальної весільної зачіски?

Весільний макіяж 2022

Найкращий вибір цього сезону – натуральний та ненав'язливий макіяж, який підкреслить твою природну красу і не переобтяжуватиме шкіру. Надавай перевагу рожевим та бежевим відтінкам тіней, натуральному рум'янцю та кольору губ. Звертай увагу на свій колірний типаж, щоб мейкап допомагав надати твоєму обличчю свіжості та внутрішнього сяйва. 

Влітку радимо відмовитись від обільного контурінгу та "забитого" тону, що створює ефект маски на обличчі. 

Якщо хочеться додати яскравого акценту, з цим чудово допоможе червона помада або кольорова стрілка. 

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Українські бренди весільних суконь: добірка від YesYes
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Мова кохання: українські вірші для весільних обітниць
Читайте также
Всё о свадебных аксессуарах
Образ жениха и невесты
Всё о свадебных аксессуарах
Свадебные платья для невест с пышными формами: размер не помеха красоте
Образ жениха и невесты
Свадебные платья для невест с пышными формами: размер не помеха красоте
Рушник на свадьбу: энергетический оберег
Свадебные традиции
Рушник на свадьбу: энергетический оберег
Як спланувати весільний бюджет: 5 простих кроків
Планирование и организация
Як спланувати весільний бюджет: 5 простих кроків

100 шагов свадебной подготовки от YesYes.ua

Чтобы вы ничего не забыли во время подготовки к свадьбе и чтобы не пришлось “рыться” по всему интернету в поисках информации о подготовке, YesYes сделал для вас ОЧЕНЬ ПОЛЕЗНУЮ ШТУКУ - Список дел невесты.

Там уже собраны в одном месте все свадебные дела! Если хочется больше информации по каждому шагу, просто щелкните по пункту - раскроется статья. Выполненные пункты отмечайте галочками. Все очень просто :)

Перейти в Список дел

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала