Все статьи Советы и идеи от YesYes Як отримати ідеальні подарунки на весілля? Складаємо вішлист

Як отримати ідеальні подарунки на весілля? Складаємо вішлист

У перекладі “вішлист” – це список бажань, і це добре пояснює його суть. Все частіше наречені заздалегідь надсилають гостям список подарунків, які вони б хотіли отримати. Це зручно для обох сторін: пара отримає лише бажані подарунки, а гостям не доведеться ламати голову над вибором. У цій статті YesYes розповість про причини скласти вішлист на весілля, як зробити все правильно, нікого не образивши і дасть пару ідей цікавих подарунків :)

Причини скласти вішлист

Ніяких салатниць

А також трьох комплектів постільної білизни, яка не вписується в інтер'єр, однакових блендерів та непотрібних ваз. Отримуй у подарунок на весілля тільки те, що вам справді потрібно. Або не зовсім потрібно, але дуже хочеться:)

Подарунок на будь-який бюджет

Часто виникає дилема: а на яку суму від мене чекають подарунок? А чи точно молодята не образяться, якщо я подарую це? Вішлист позбавляє гостей від таких міркувань і душевних мук із приводу цін :) Адже якщо ви внесли якийсь подарунок до списку, значить ви точно будете раді його отримати і така ціна для вас прийнятна.

Шпаргалка, а не вказівка

Поясніть гостям, що ви будете раді будь-якому подарунку від них, але речі зі списку стануть у нагоді точно. Згадай саму себе перед весіллями та днями народження близьких: хочеться зробити приємне, подарувати корисне, але при цьому оригінальне – а в голові синій екран без жодної ідеї :) Повір, більшість гостей тільки зрадіє тому, що ви полегшили їм життя списком бажаних подарунків.

Як правильно скласти вішлист?

Ось кілька правил складання вішлиста:

1. Орієнтуйтеся на різні бюджети

Напевно, серед твоїх гостей зустрічаються люди з різним рівнем статку. До того ж, бюджет на подарунок залежить ще й від рівня близькості ваших стосунків: наприклад, деяким молодятам батьки дарують машину, але чекати на такий подарунок від колишніх однокласників явно не варто :)

Аби кожен знайшов відповідний подарунок, орієнтуйся на різні ціни: від великих важливих подарунків до приємних дрібниць.

2. Надсилай вішлист раніше

Ідеальний час відправити вішлист гостям – це після того, як більшість запрошених підтвердять, що вони будуть на весіллі. Так у всіх буде достатньо часу, щоб розпланувати свій бюджет і пошукати відповідні варіанти, а не поспіхом вибирати вже хоч якийсь подарунок напередодні весілля.

3. Прописуй пункти із запасом

Пунктів у вашому вішлисті має бути приблизно на третину більше, ніж гостей. Наприклад, планується 50 гостей без урахування дітей – тоді у списку подарунків має бути приблизно 65-70 варіантів, від приємних дрібниць до більших покупок. Так ти даси гостям достатньо простору для вибору і знизиш ймовірність того, що подарунки повторюватимуться.

4. Використовуй переваги онлайну

Найзручнішим варіантом вішлиста стане онлайн-список, де гості можуть зарезервувати за собою подарунок – так ти врятуєшся від незручних повторів. Тому якщо ви з нареченим вибрали зробити сайт-запрошення замість традиційної поліграфії, обов'язково додай на сайт розділ з вішлистом.

5. Не тільки користь

Звичайно, в облаштуванні нового сімейного гніздечка знадобиться допомога гостей: комплекти посуду, побутова техніка – такі речі б'ють по бюджету, тому приємно отримувати їх у подарунок. Але не забувайте додати якісь приємності собі, нехай і не зовсім корисні. Подарунок – не лише про користь, а й про приємні емоції.

Що включити у весільний вішлист?

YesYes ділиться ідеями, що ще можна включити у вішлист на весілля:

1. Підписка на доставку їжі

Повір, пару днів після весілля готувати зовсім не захочеться! Адже куди приємніше просто перевести дух після марафону підготовки, насолоджуватися один одним і вашим новим статусом :)

До того ж, зараз набирає обертів сфера доставки здорових та смачних раціонів на цілий день. Можливо, ви давно хотіли спробувати таку послугу, але ж весь час відкладали ідею на потім? Тоді такий подарунок точно доречний.

2. Сертифікат на враження

Стрибок з парашутом, катання на конях, кулінарний майстер-клас на двох – таке завжди хочеться втілити, але ми завжди це відкладаємо: то не вистачає часу, то грошей. У гостей є можливість взяти все в свої руки :) Але підкажи їм: ви не проти чогось екстремального або просто хотіли б провести цілий день у СПА.

3. Відпочинок для батьків

Про свій медовий місяць забути складно – в особливо напружені періоди весільної підготовки тільки й рятують думки про швидкий солодкий відпочинок :) Але якщо є можливість, буде дуже круто віддячити батькам, подарувавши їм путівки у міні-відпустку на знак вашої вдячності за їхню допомогу, любов та підтримку. Гості можуть допомогти оплатити квитки з відкритою датою або бронювання готелю. Щоправда, у такому разі утримати сюрприз у таємниці стане досить складно.

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Як розрахувати кількість алкоголю на весіллі?
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Як підготувати тост на весілля: 10 порад
Читайте также
Что нельзя дарить на свадьбу?
Советы и идеи от YesYes
Что нельзя дарить на свадьбу?
MARRY ME WEDDING DAY 2021
Советы и идеи от YesYes
MARRY ME WEDDING DAY 2021
Фотозона на свадьбу: оформление и советы от YesYes
Свадебное фото
Фотозона на свадьбу: оформление и советы от YesYes
Утро невесты: чем себя побаловать на завтрак в день свадьбы
Советы и идеи от YesYes
Утро невесты: чем себя побаловать на завтрак в день свадьбы
Каталог свадебных услуг

Все свадебные специалисты, рестораны и салоны

Смотри весь Каталог

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала