Все статьи Гости, приглашения Як гостям одягнутися на весілля? 5 помилок, які варто уникнути

Як гостям одягнутися на весілля? 5 помилок, які варто уникнути

Отримати запрошення на весілля – це дуже приємна і хвилююча подія. Але до радості за близьких швидко додаються і нові завдання: підлаштувати свій розклад, купити подарунки і знайти одяг для такого свята. У цій статті ми поділимося, яких помилок найчастіше припускаються гості, шукаючи одяг для весілля, та розкажемо, як їх уникнути. 

Помилка 1. Одягнути біле

Очевидна помилка, але не варто про неї забувати. У день весілля білий колір належить нареченій – це золоте правило, яке не можна порушувати. Єдиним виключенням є ситуація, коли молодята оголосили особливий дрес-код, куди включений білий колір. Будь-які інші випадки – табу під страхом кари небесної :) 

Також треба бути дуже уважними зі світлими ненасиченими відтінками бежевого, рожевого і сірого, адже на фотографіях одяг може здаватися білим через спалах. Щоби не сісти в калюжу при виборі наряду на весілля, потрібно оцінити одяг при яскравому денному освітленні. Якщо у тебе в голові виникає думка “А чи не здається воно білим?” – повір, здається ще й як :) На фото ситуація буде ще гіршою. Тому при таких думках обирай інші варіанти, аби не засмучувати наречену. 

Помилка 2. Не дотримуватися дрес-коду

Повірте, молодята дуже багато зусиль і коштів вкладають для організації свого ідеального весілля. Не варто нехтувати їхніми стараннями через лінощі і забивати на запропонований дрес-код – він точно оголошений не просто так. 

У дрес-коді потрібно звернути увагу на дві речі: оголошену стилістику і кольорову гаму. Перше підкаже вам ступінь офіційності події – доведеться одягати вечірню сукню і масивні прикраси чи підійде легкий коктейльний варіант? Можеш скористатися нашою шпаргалкою, де ми розшифровували різні варіанти дрес-коду

З кольорами все зрозуміліше: часто молодята надають палітру з 5-7 кольорів, які вони б хотіли бачити у вбраннях гостей. Якщо немає можливості підібрати одяг у тих самих відтінках, що зазначені у запрошенні, радимо обрати щось з тієї ж гами: звертай увагу не тільки на самі кольори, а й на те наскільки вони насичені, теплі чи холодні. Наприклад, якщо молодята вказали пастельну рожеву гаму, то нейтральна бежева сукня виглядатиме доречніше, ніж фуксія, хоча вона теж є відтінком рожевого. 

Насамкінець, не бійся уточнювати щось у нареченої, якщо погано розумієш умови дрес-коду. Краще попросити поради і додаткових роз’яснень, ніж дискомфортно почуватися на святі. 

Помилка 3. Одягнути занадто відвертий одяг

Ми всі в праві одягатися так, як нам подобається, і не зважати, якщо оточення вважає це “занадто яскравим, дивним чи епатажним”. Проте весілля все ж вносить свої корективи. Це свято створення нової родини, де зберуться дуже різні за віком люди: від маленьких діток до бабусь і дідусів наречених. Якщо у планах ще і вінчання, або ж родина когось із наречених доволі релігійна – це взагалі комбо :)

Через це ми радимо не обирати одяг з занадто відвертими вирізами, глибоким декольте, прозорою тканиною або провокативною довжиною. Перебір із сексуальністю буде виглядати недоречно. 

Помилка 4. Не зважати на сезон і місце проведення

Зазвичай молодята вказують у запрошенні локацію, де проводитиметься весілля. Радимо завчасно поцікавитися цим місцем і переглянути фото на сайті або у соцмережах закладу чи майданчику. Так ти одразу побачиш, це комфортний ресторан чи заміський комплекс з територією на природі – а ця інформація точно знадобиться при виборі луку для заходу. Наприклад, дістатися до місця церемонії по газонах чи лісовим стежкам у туфлях на підборах-стілетах може стати завданням із зірочкою :)

Звертай увагу і на загальне враження від атмосфери локації. Так буде зрозуміліше, наскільки офіційним і формальним має бути твій образ гості на весіллі. До прикладу, весілля на пляжі і у пафосному ресторані дорогого готелю точно вимагатимуть різного підходу до вибору одягу і аксесуарів.

Помилка 5. Обрати незручне взуття

У пошуках ідеального вбрання для весілля, не варто забувати і про комфорт. Це важлива теза не тільки для наречених, але й для гостей: весілля – це досить тривалий захід, тож терпіти дискомфорт від нових босоніжок доведеться довго. Буде дуже неприємно, якщо радість за молодят, цікаві конкурси і запальні танці супроводжуватимуться тортурами від натертих ніг і думками “Скоріш би в капці!”

Ми радимо обирати перевірену пару взуття, або хоча би купити нову завчасно, щоби мати час достатньо його розносити. І не забуваємо про рятівний комплект лейкопластирів :) 

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Що подарувати на 14 лютого? Ідеї подарунків для Нього і для Неї
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ ТОП-15 популярних пісень, які не варто вмикати на весіллі
Читайте также
Как развлечь гостей на свадьбе? Идеи для нескучного праздника
Гости, приглашения
Как развлечь гостей на свадьбе? Идеи для нескучного праздника
Как быть на свадьбе гостем мечты? 11 рекомендаций
Гости, приглашения
Как быть на свадьбе гостем мечты? 11 рекомендаций
Як не дозволити технологіям і гаджетам зіпсувати стосунки?
Советы и идеи от YesYes
Як не дозволити технологіям і гаджетам зіпсувати стосунки?
Цветочный венок для невесты вместо фаты
Образ жениха и невесты
Цветочный венок для невесты вместо фаты

100 шагов свадебной подготовки от YesYes.ua

Чтобы вы ничего не забыли во время подготовки к свадьбе и чтобы не пришлось “рыться” по всему интернету в поисках информации о подготовке, YesYes сделал для вас ОЧЕНЬ ПОЛЕЗНУЮ ШТУКУ - Список дел невесты.

Там уже собраны в одном месте все свадебные дела! Если хочется больше информации по каждому шагу, просто щелкните по пункту - раскроется статья. Выполненные пункты отмечайте галочками. Все очень просто :)

Перейти в Список дел

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала