Усі статті Поради та ідеї від YesYes Помилки, яких припускаються усі наречені

Помилки, яких припускаються усі наречені

Весільна підготовка повна нюансів і тонкощів, у яких так легко заплутатися. YesYes підготував список найпоширеніших помилок, яких припускається майже кожна наречена, аби полегшити тобі задачу і вберегти від прикрощей. 

1. Не ставлять себе на перше місце

Під час весільної підготовки радимо вимкнути дівчинку, яка хоче усім догодити, і перейти в режим принцеси :) Це твій день, твоє свято і все має подобатися в першу чергу тобі і нареченому. Звісно, це не означає, що потрібно вередувати і ставитися до оточуючих, як до прислуги – ми за ввічливу і поважну комунікацію! Але під час прийняття рішень перевіряй: ти йдеш за власним покликом чи керуєшся думками, а чи сподобається твій весільний декор тьоті Люді і підписникам в Інстаграмі?

2. Купують весільну сукню до вибору локації

Для більшості наречених вибір весільної сукні – це чи не найбажаніша частина підготовки до свята. Ми теж у захваті від однієї думки про мить, коли ти знайдеш те саме вбрання, про яке мріяла! Але радимо не поспішати записуватися на примірки у вечір пропозиції руки і серця. Цьому передують багато важливих кроків, які вплинуть на критерії вибору плаття: обговорення формату, формування бюджету і, звісно, вибір локації. Ідеальна весільна сукня для помпезного святкування у шикарному готелі і для церемонії на березі моря значно відрізнятимуться, правда?

3. Поспішають із соцмережами

Ми розуміємо, що твій обранець постарався з пропозицією і твій Інстаграм не проживе і години без красивезної фотки з каблучкою :) Але радимо спочатку поділитися цією новиною з найдорожчими людьми. Розкажи мамі, щасливо покричи з подружками по фейстайму і, нарешті, приділи час нареченому. Вже після цього можна і порадувати підписників. Інакше близьким людям буде неприємно побачити твій пост з новиною водночас з колишніми, колегами з минулої роботи і lena_nails_dnipro. 

4. Стають жертвами дієт

Перечитай перший пункт і прийми для себе думку, що хоча у реальному житті принцеси обмежені фоліантом правил, у нашому випадку – тобі можна все і ніхто не в праві диктувати, як ти маєш виглядати на весіллі, скільки важити і який об’єм талії мати. Зайнятися харчуванням і додати фізичну активність – це завжди гарна думка, але не женися за похуданням через насильство до себе. Робимо все через тотальну любов і турботу до себе, і тоді твої очі сяятимуть щастям, а не бажанням накинутися на закуски, які були під забороною кілька місяців. 

5. Обмежують себе шаблонними образами

Біла довга сукня, висока зачіска, букет з троянд, закриті туфлі на підборах – ми нічого не забули з обов’язкових вимог до образу нареченої? :) Усі ми різні і в цьому різноманітті своя краса, тому не варто обмежувати свої смаки шаблонними “обов’язковими” рішеннями. Не звикла до підборів? Не ламай свої ніжки у весільний день. Не розумієш захоплення довжелезними шлейфами і пишними спідницями? Обирай іншу довжину і фасон! Набагато краще, якщо твій образ нареченої відображає твій власний стиль і подобається в першу чергу тобі самій. Тож подумки знову повертаємось до першого пункту і не ламаємо себе під чужі шаблони :)

6. Не годують команду спеціалістів

Весільний день – довжелезний і вимотуючий, хоча і сповнений щасливих митей. Твоя команда весільних спеціалістів допоможе впоратися з усіма труднощами і зберегти чудові спогади, але не варто змушувати їх бурчати шлунками і пускати слину на фуршет :) Домовся з рестораном про годування спеців, які проведуть з вами більше кількох годин: фотограф, відеограф, ведучий і діджей, координатори – усім їм потрібна перерва на обід для якісної роботи. 

7. Не приділяють увагу усім гостям

Якщо в тебе довгенький список запрошених, важливо приділити хоча б трошки уваги кожному з гостей. Дуже неприємно прийти на весілля і весь день спостерігати за молодятами лише здалеку, не маючи змоги навіть повноцінно їх привітати. Аби точно нікого не забути, можна, наприклад, виділити час після церемонії на фотографії з усіма гостями по черзі біля арки. Так ви матимете змогу подякувати кожному і зробити пам’ятні знімки. 

8. Не задумуються про одиноких гостей

Церемонія одруження з усіма цими тостами про вічне кохання і сльозливими моментами – ще те випробування для людей, які досі не знайшли другу половинку. Проте якщо серед твоїх гостей є одинаки, не варто подумки ставити на них тавро і зганяти за один стіл, щоб вони хоч когось собі нарешті знайшли під впливом романтичної атмосфери :) Плануючи розсадку гостей, приділяй більше уваги віковим групам і спільним інтересам, аби всім було цікаво, інакше за “холостим” столом може виникнути дивна і неприємна атмосфера. 

9. Перебільшують з декором

Звісно, хочеться, аби твоє весілля виглядало як на картинках з Пінтерест і вражало гостей продуманим декором. Але це доволі суттєва стаття витрат, і інколи наречені не дуже вдало нею розпоряджаються. Сконцентруйся на головних зонах (наприклад, арка і фотозона) і продумай з декоратором, як можна використати одні декорації кілька разів: до прикладу, окремі квіткові композиції можна перенести із зони церемонії в банкетну залу. 

10. Не зважають на тип фігури, обираючи сукню

Один і той самий фасон не може личити абсолютно усім – і це проблема сукні, а не твоєї фігури. Заздалегідь вивчи інформацію про різні фасони весільних суконь і типи фігури, а також спробуй різні варіанти у салоні, аби зрозуміти, які рішення найкраще підходять саме твоєму типажу. 

11. Заздрять чужим обручкам

Після ейфорії від отримання пропозиції, іноді дівчата вдаються до самоїдства: “А ось у моєї колишньої однокласниці діамант побільше”. Здорові заздрощі – двигун прогресу, але точно не у цьому випадку. Старайся якнайменше порівнювати свою історію з чужими: це стосується не тільки самої обручки і весілля, але і стосунків в цілому. Ваша історія неповторна і потрібно концентруватися на ній. Тим паче, що цілісну правду про чужі стосунки ти ніколи не дізнаєшся. 

12. Розраховують бюджет, виходячи тільки з кількості запрошених

Це доволі зручно – помножити кількість гостей на вартість їхнього перебування на весіллі: від запрошень і трансферу до святкової вечері. Проте так ти покриєш хіба половину з необхідних платежів. Вартість послуг фотографа, образи наречених, витрати на флористику мало пов’язані з кількістю запрошених, тож їх варто прорахувати окремо. 

13. Не вивчають різні варіанти флористики

Ми часто сміємося з хлопців, які знають лише два види квітів: троянди і не-троянди :) Але світ флористики настільки багатогранний, що без додаткового вивчення і порад спеціалістів у ньому не розібратися. Перед затвердженням концепції декору і букету, ми радимо тобі приділити час і повивчати, які ти маєш варіанти, окрім традиційних троянд і півоній. Так ти зможеш не тільки знайти більш оригінальні рішення, у які зможеш закохатися, але й, можливо, заощадити бюджет. 

14. Заграються з б’юті-трендами

Косметолог пропонує “революційну” ін’єкційну послугу? Подружка спробувала новий кислотний пілінг? На минулому івенті усі зірки обрали нюдові помади для червоної доріжки? Не поспішай приміряти усі тренди напередодні весілля. На такій важливій і неповторній події краще підходити до вибору обережніше, адже ціна помилки велика. Маніпуляції із зовнішністю можуть тобі не підійти і викликати алергічну реакцію чи просто не пасувати до твоїх рис, а наразі трендові макіяжі – просто вийти з моди і через місяць стати крінжем.   

15. Не виділяють достатньо часу для ранкових зборів

Ранок нареченої – це не просто нашвидкоруч нафарбуватися і накрутити локони. Це справжній ритуал, яким потрібно насолодитися на повну. Виділяй у розкладі достатньо часу на процедури, веселощі з подружками, гарні фото і, за бажанням, келиху просекко :) Не варто поспішати, адже ти маєш налаштуватися на довгий важливий день і зарядитися позитивними емоціями без зайвої метушні. 

16. Перебільшують з хенд-мейдом

Так приємно зробити щось власноруч задля свого важливого дня: цей цікавий процес створює неповторні спогади і додає особливого шарму весіллю. Але радимо не захоплюватися цим занадто сильно. Одна справа вручну підписати і прикрасити 15 запрошень, а зовсім інша – вирішити власноруч пекти торт, оформлювати залу і закуповувати флористику. Тверезо оцінюй свій час і сили, аби не забити день весілля чорновими роботами і не надувати повітряні кульки під час нанесення макіяжу. 

17. Занадто сильно переймаються через дрібниці

Відтінок надрукованих запрошень недостатньо айворі? Щирий момент викликав сльози і тональна основа лежить не так ідеально? Ведучий запізнюється на 15 хвилин і постала дратівлива пауза? Не трагедія. Так, сумно, “неідеально”, не так, як ти планувала – але не трагедія. Намагайся зміщувати фокус уваги на позитивні емоції і враження, не впадаючи в істерику і тривожність через якісь накладки на весіллі. Повір, навіть найжахливіший факап ви зможете згадати зі сміхом через деякий час, якщо в цілому весілля пройшло добре. 

18. Забувають поїсти

Через нерви шматок у горло не лізе? Ми тебе розуміємо. А ще розуміємо, що тобі точно знадобиться багато енергії впродовж цього дня. Почни свій ранок з естетичного і поживного сніданку, аби не втратити свідомість від голоду під час церемонії. А ще не забудь спробувати бодай щось на банкеті – не дарма ж ти так довго складала весільне меню?

19. Не зважають, чи пасує букет до сукні

Важливо не забувати, що букет – це аксесуар і частина твого весільного образу. Тому не варто вигадувати його у відриві від реалій. Під час вибору тримай у голові образ в цілому: зачіску, сукню, “вайб” твого луку. Тоді букет нареченої буде виглядати органічно, а образ – довершено. 

20. Забувають про “приховані” платежі

Чайові, таксі, різноманітні дрібні доплати за додаткові послуги – все це може сформувати вагомий додаток до витрат, тож варто внести його у план завчасно. Продумай, коли і де вам доведеться витрачати гроші у день весілля, і виокреми 5-7% бюджету на форс-мажорні платежі. 

21. Дають повну свободу бажаючим сказати тост

Анекдотичний образ дядька, що промовляє тост 15 хвилин, виник у весільному фольклорі не просто так :) Це доволі часта ситуація на весіллях, бо розчулені родичі щиро прагнуть висловитися. Ми не хочемо відбирати у них цю можливість, але радимо внести певні обмеження. Наприклад, виділяти по 3-5 хвилин на вітання і сформувати чергу. Інакше хаотичні тости можуть суттєво посунути складний таймінг розважальної програми і банкету, а гості втомляться від довгих промов. Обговори цей момент з ведучим, аби він коректно повідомив правила і скоординував гостей. 

22. Забувають насолодитися весіллям!

Найголовніше – отримати насолоду і романтичні спогади з цього дня, а не зробити ідеальну картинку. Тому не треба надто сильно нервувати через форс-мажори і неприємні обставини. Насолодися своїм святом на повну, адже ти цього точно заслуговуєш! 

ПОПЕРЕДНЯ СТАТТЯ 7 кроків, які збережуть іскру у довготривалих стосунках
НАСТУПНА СТАТТЯ Топ-5 книг, які допоможуть вашим стосункам
Читайте також
Первая брачная ночь: как сделать её незабываемой
Поради та ідеї від YesYes
Первая брачная ночь: как сделать её незабываемой
Предложение выйти замуж: сделай незабываемо!
Поради та ідеї від YesYes
Предложение выйти замуж: сделай незабываемо!
Как подготовить и произнести тост на свадьбе: 10 советов
Поради та ідеї від YesYes
Как подготовить и произнести тост на свадьбе: 10 советов
Что подарить молодоженам на свадьбу: список идей и советы
Поради та ідеї від YesYes
Что подарить молодоженам на свадьбу: список идей и советы

100 кроків весільної підготовки від YesYes.ua

Щоб ви нічого не забули під час підготовки до весілля та щоб не довелося “копирсатися” по всьому інтернету у пошуках інформації про підготовку, YesYes зробив для вас ДУЖЕ КОРИСНУ ШТУКУ - Список справ нареченої.

Там уже зібрані в одному місці всі весільні справи! Якщо хочеться більше інформації по кожному кроку, просто клацніть по пункту - розкриється стаття. Виконані пункти відмічайте галочками. Все дуже просто :)

Перейти до Списку справ

Оберіть вашу роль на весіллі

Я готуюся до весілля Я весільний спеціаліст

Пишіть сюди всі Ваші запитання, ідеї,
зауваження і просто думки з приводу
роботи нашого порталу