Все статьи Советы и идеи от YesYes Топ-5 книг, які допоможуть вашим стосункам

Топ-5 книг, які допоможуть вашим стосункам

Ми часто чуємо твердження, що здорові і щасливі стосунки – це праця, щоденна і часто нелегка. Але з чого ж почати? Пошукаємо відповіді у літературі. YesYes зібрав для тебе добірку книжок про стосунки, які допоможуть покращити твоє романтичне життя з підтримкою знань про психологію.

“Обійми мене міцніше”, Сью Джонсон

Психологиня Сью Джонсон присвятила своє життя дослідженню кохання. Магічне почуття чи набір інстинктів? На початку пошуків вона не мала відповіді на це питання, але знала, що саме кохання впливає на наше самопочуття, досягнення і задоволеність життям. Маючи величезний досвід консультування сімейних пар і провівши величезну кількість досліджень, психологиня розробила нову методику – емоційно-фокусовану терапію, яка показала чудові результати у збереженні і покращенні романтичних стосунків. Книга “Обійми мене міцніше” – це посібник, як самостійно без допомоги спеціально навченого фахівця прилаштувати техніки терапії до своїх стосунків. 

У книзі представлено 7 поетапних діалогів, які мають зняти напругу у відносинах, побачити один одного справжніми і щирими та вибудувати міцний зв’язок, атмосферу підтримки і безпеки у стосунках. Мінімум “води”, максимум практичних вправ і користі!

“5 мов любові”, Гері Чепмен 

Думка доктора Чепмена про існування 5 мов любові набула такої популярності, що про неї вже чули і люди, які дуже далекі від психології :) Для правильного розуміння пропонуємо не викривляти враження через пости в Інстаграмі, а ознайомитися з першоджерелом. 

Автор висуває гіпотезу, що конфлікти і невдоволеність стосунками у парі часто виникають через те, що партнери розуміють кохання по-різному. Для когось важливо постійно отримувати компліменти і схвалення, інший відчуває турботу у приготованому сніданку, а частина людей починає сумніватися у почуттях, коли партнер все рідше приділяє увагу дотикам і обіймам. Гері Чепмен пропонує розібратися, які саме прояви кохання важливі для вас і вашого обранця і висловлювати свою любов саме так, як потрібно кожному з вас. 

“На емоціях. Як залагоджувати найболючіші конфлікти в родині і на роботі”, Даніель Шапіро

Родинне життя і спільний побут можуть стати бескінечним полем для народження конфліктів – від дрібних сварок до справжніх баталій з таким накалом емоцій, що вже неможливо мислити адекватно і тримати себе у руках. Варто пам’ятати, що співіснування без конфліктів неможливе і навіть найідеальніші пари з соцмереж можуть з’ясовувати стосунки за закритими дверима так, що сценаристи СТБ позаздрять :) Сварки – це потенціал для зростання і еволюції стосунків, якщо навчитися сваритися правильно.

Книга Даніеля Шапіро пропонує читачам методики регулювання суперечок, зниження емоційного накалу і ефективного пошуку рішень у найскладніших ситуаціях. Безперечно, це надважлива навичка для супер-шлюбу. 

“Ігри, в які грають люди”, Ерік Берн

Все, що ми робимо – ми робимо не просто так. Навіть, з першого погляду, найдивніші і найнелогічніші дії себе і оточуючих можна пояснити певними сценаріями, які колись виробила наша психіка для виживання. Проте обставини змінюються, а ці маніпулятивні “ігри”, яким ми колись навчилися, лишаються тими самими. “Найвеселіше” починається, коли наші сценарії стикаються зі сценаріями оточуючих і вступають у конфлікт. Чи можна розібратися у цьому павутинні і змінити якість свого життя і стосунків?

Ерік Берн, видатний психолог і психіатр, розробник транзакційного аналізу, у своєму бестселері прагне викрити приховані сценарії і маніпуляції у звичайних побутових ситуаціях. Автор не надасть вам готових відповідей і порад, але точно надасть ґрунт для переосмислення своїх сценаріїв поведінки. 

“Кохання на все життя. Керівництво для пар”, Харвіл Хендрікс і Хелен Хант

Хто може розповісти про психологію шлюбу краще, ніж пара психотерапевтів, які присвятили свою працю допомозі іншим родинам? Перед тим, як віднайти робочі механізми щасливих стосунків, обоє пройшли складний шлях невдалих шлюбів і отримали досвід, який допоміг створити метод Імаго-психотерапії. Отримавши чудові результати у роботі з сотнями пар, Хендрікс і Хант передають у книзі ці знання всім охочим покращити свої стосунки.    

Автори пояснюють, як саме ми обираємо партнерів, коли починають виникати непорозуміння і як справлятися з ними так, щоби тільки посилити ваше кохання і зберегти його крізь роки і найважчі випробування. 

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Помилки, яких припускаються усі наречені
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Активні батьки у весільній підготовці: як вдстоювати свою думку і вирішувати конфлікти?
Читайте также
Як зберегти стосунки з коханим і родиною: поради проти конфліктів
Советы и идеи от YesYes
Як зберегти стосунки з коханим і родиною: поради проти конфліктів
Для экономных и оригинальных: альтернативы медовому месяцу
Советы и идеи от YesYes
Для экономных и оригинальных: альтернативы медовому месяцу
Экспресс-свадьба: на всё про всё 24 часа!
Планирование и организация
Экспресс-свадьба: на всё про всё 24 часа!
Весільна фотосесія: ТОП порад, які допоможуть уникнути помилок
Свадебное фото
Весільна фотосесія: ТОП порад, які допоможуть уникнути помилок
Каталог свадебных услуг

Все свадебные специалисты, рестораны и салоны

Смотри весь Каталог

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала