Все статьи Планирование и организация Діти молодят на весіллі: організаційні тонкощі

Діти молодят на весіллі: організаційні тонкощі

Діти на весіллі приносять не лише радість, а й додаткові організаційні питання. На щастя, більшість проблем допоможуть вирішити їхні батьки. Але що робити, якщо маленькі гості – це ваші діти? Хто простежить за ними і чи варто залучати їх до весільних ритуалів? У цій статті YesYes розповість, що потрібно передбачити та підготувати, якщо на весіллі будуть присутні діти молодят.

Організаційні питання

Призначаємо відповідального

Здавалося б, відповідь очевидна – хто ж зможе простежити за дітьми краще, ніж їхні батьки? Однак у день весілля все не так однозначно. У молодят буде чимало турбот, які не можна поєднати з доглядом за дитиною. Наприклад, що ж робити, якщо малюк закапризує, поки наречена йде до вівтаря?

Ми радимо заздалегідь позначити відповідальну за дитину людину, яка зможе встежити за маленьким шибеником у моменти, коли вам із нареченим потрібно приділити увагу чомусь іншому. Також варто продумати, хто зможе забрати дітей із весілля до його закінчення, якщо раптом це знадобиться.

Інші маленькі гості

Якщо ви організовуєте kids-friendly весілля, то чому б не запросити і дітей своїх друзів і родичів? Орієнтуйтесь на вік маленьких гостей: чим ближче вони будуть один до одного за віком, тим цікавіше буде грати разом і проводити час. Занадто маленькі діти швидко втомляться на такому галасливому заході, а ось підлітки навряд чи зрадіють переселенню за дитячий стіл та перспективі стати “нянями” для молодшого покоління.

Щоб уникнути зайвих питань і повідомити батьків, можете прямо в запрошенні вказати, що чекаєте не тільки дорослих членів сім'ї, а й дітей теж :)

Аніматор

Дорослі конкурси, довгі тости та різноманітні весільні ритуали у своїй більшості дітей не цікавлять. А це означає, що очікується нудьга, яка може швидко змінитися капризами, втомою та поганим настроєм дітей на весіллі. Буде набагато краще, якщо у маленьких гостей буде свій аніматор, який запропонує їм розваги та програму за віком. Так і діти будуть задоволені, і батьки зможуть спокійно насолодитися увечері та важливим приводом.

Змінний одяг

Якщо планується, що ваші дітки під час церемонії будуть в офіційному (і не особливо зручному) вбранні, то краще підготувати запасний і вільніший одяг на залишок вечору. По-перше, під час застілля та ігор вони можуть забруднитись і буде потрібно переодягтися. По-друге, хлопчик років п'яти навряд чи із задоволенням проносить весь вечір умовний костюм з метеликом і піджаком :) Звичніший одяг для другої половини весілля дозволить дітям почуватися комфортніше, а ви не будете переживати за збереження ошатних костюмів.

Окремий номер для дитячих потреб

Якщо ви відзначаєте своє весілля в готелі або заміському комплексі, гарною ідеєю буде зняти окремий номер для дитячих потреб – це може стати у нагоді як вам, так і сімейним гостям. Можливо, комусь потрібно буде переодягнути дитину, укласти спати, заспокоїти або просто трохи відпочити. Найкраще, якщо для цього буде передбачено окреме спокійне приміщення.

Дитячий стіл на весіллі: що треба передбачити?

При плануванні розміщення столів у банкетному залі врахуйте, що якщо дітей на весіллі кілька, а вік дозволяє – їх краще розмістити за окремим столом. Навряд чи їм буде цікаво слухати дорослі розмови, тож, ймовірно, малюки будуть бешкетувати, вередувати і смикати своїх батьків. Окремий стіл допоможе вирішити цю проблему, якщо ви приділите увагу деталям, про які ми розповімо нижче :)

Окреме дитяче меню на весілля

Дітей не вражають екстравагантні закуски. Сирні кульки і картопля фрі їм куди ближче за духом :)

Разом із працівником вашого весільного ресторану при складанні меню приділіть час і окремим дитячим частуванням – це мають бути зрозумілі та знайомі страви, оскільки діти на весіллі навряд чи підуть на харчові експерименти без довгих умовлянь. Піца, картопля та інший фаст-фуд виглядають як найпростіше і робоче рішення, проте ми радимо все ж таки запаритися трохи більше, щоб на маленьких гостей чекала корисна і смачна вечеря.

Заздалегідь уточніть у батьків юних гостей, чи є у їхніх дітей алергії та непереносимості, щоб уникнути небезпечних для здоров'я ситуацій!

Розваги за столом

Щоб діти на весіллі не нудьгували за святковим столом в очікуванні їхньої програми, варто підготувати невеликі розваги. З цим чудово впораються різноманітні розмальовки з кольоровими олівцями, головоломки та конструктори (без дрібних деталей!). Простежте, щоб "розважалок" вистачало на всіх маленьких гостей, інакше можуть статися конфлікти. Якщо діти на весіллі та за цим столом різного віку, то для кожного мають бути розваги для його періоду розвитку.

Розсадка

Дитячий стіл має стояти подалі від гущі подій, адже більшість розваг на весіллі не розраховані на участь малечі. Добре, якщо стіл буде ближчим до виходу - так дітей буде простіше проводити в туалет, на повітря або в інше приміщення. Також зверніть увагу, щоб музична апаратура була подалі від цього столу, інакше діти швидко втомляться від гучної музики та почнуть вередувати.

Як включити дітей у процес святкування весілля?

Спільний хенд-мейд

Якщо ти плануєш зробити щось своїми руками для декору весілля, то залучай до процесу маленьких помічників! Так декор стане ще особливішим, адже ви робили його всією родиною заради краси важливого дня.

Дегустація торта

Надати допомогу батькам у такій відповідальній місії маленькі ласуни точно не відмовляться! Тестування дегустаційного набору від весільного кондитера можна перетворити на тепле сімейне чаювання. Поєднайте приємне з приємним :)

Згадати в обітницях

Діти – невід'ємна частина ваших життів, тож згадати їх у клятвах буде логічно. Впевнені, на цьому моменті плакатимуть навіть ті, хто звик триматися до останнього. Особливо важливим цей маленький ритуал може стати, якщо йдеться не про ваших спільних дітей: кожному батькові важливо знати, що його друга половинка готова прийняти і любити його дитину.

Включити у процес церемонії єднання

Напевно, підключати дітей до винної церемонії єднання буде не дуже доречно, а ось до пісочної, створення загальної картини чи посадки дерева – саме те! Більше варіантів читай у нашій статті “Символічна весільна церемонія”.

Спільні збори

Спільний ранок всієї родини задасть тон теплій атмосфері єднання на весь день. Подуріть за сніданком, поніжтеся в ліжку і неквапливо готуйтеся до свята, не забуваючи позувати фотографу :)

Навіть якщо ви плануєте більш класичні роздільні збори, не втрачайте нагоди зробити зворушливі та кумедні кадри з дітьми. Наприклад, фото, де маленька дочка поправляє мамі зачіску чи син разом із татом вчиться зав'язувати метелика, можуть стати одними з найулюбленіших знімків із весілля!

Нести кільця та розсипати пелюстки

Класична місія дітей на весіллі – розсипати пелюстки троянд перед приходом нареченої чи підносити обручки на церемонії. Навіщо відмовлятися від такої зворушливої традиції?

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Логістика на весіллі: все, що треба знати про замовлення весільного транспорту
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Коли варто робити пропозицію руки та серця? Головні ознаки, що ви готові до весілля
Читайте также
Рестораны для свадьбы во Львове: подборка от YesYes
Планирование и организация
Рестораны для свадьбы во Львове: подборка от YesYes
Экспресс-свадьба: на всё про всё 24 часа!
Планирование и организация
Экспресс-свадьба: на всё про всё 24 часа!
Свадьба за границей – где регистрируют брак украинские молодожёны
Советы и идеи от YesYes
Свадьба за границей – где регистрируют брак украинские молодожёны
Цвет свадьбы – космический Ультрафиолетовый
Цвет и стиль свадьбы
Цвет свадьбы – космический Ультрафиолетовый
Здесь молодожены ищут специалистов

Создано уже 4203 тендеров на YesYes

  1. Создавай объявления (тендеры)
  2. Получай предложения от специалистов
  3. Выбирай лучших
Тендеры помогают сэкономить массу времени на поиски.

Смотреть тендеры Создать тенедер

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала