Все статьи Планирование и организация 6 ознак, що варто обрати іншого весільного спеціаліста

6 ознак, що варто обрати іншого весільного спеціаліста

Команда весільних спеціалістів – це ваша підтримка та надійні помічники, які допоможуть втілити усі мрії про цей день. Але тільки за умови, що ви не помилилися з вибором! У цій статті YesYes розкаже, які ознаки того, що варто замінити весільного спеціаліста, поки на це ще є час. 

Він ду-у-у-уже повільно відповідає

Звісно, всі ми живі люди і не можемо бути на зв’язку 24/7. З розумінням варто поставитися до часу по вечорах і на вихідних, а у випадку з весільними спеціалістами ще треба враховувати їхню навантаженість, особливо в розпал сезону. Проте майже за будь-яких обставин, якщо спеціаліст ігнорує вас тижнями – це величезний червоний прапорець. Чим ближче цей ігнор до дати весілля, тим більше стресу така комунікація додаватиме. Воно вам треба? 

Радимо ще на початку роботи проговорити з обраним спеціалістом, в якому форматі та в які часові проміжки відбуватиметься ваше спілкування, аби не було неприємних сюрпризів.  

Він обіцяє надто багато для такої ціни

Перед вибором весільного спеціаліста, ми радимо дослідити ринок, аби орієнтуватися в середніх цінниках у вашому місті на ті чи інші послуги. Так ви зможете не тільки більш реалістично прописати свій бюджет, а й відсіяти потенційних шахраїв. 

З обмеженим бюджетом великі обіцянки за скромну ціну можуть дуже спокушати, але варто добре подумати. Якщо, наприклад, ви знаєте, що зйомка повного весільного дня в середньому коштує 15-20 тисяч гривень, а спеціаліст пропонує вам відзняти збори, церемонію та банкет за 7 тисяч, то варто насторожитися: пастка у неякісній роботі, поганій техніці чи вазагалі у планах “розвести” вас на передплату та зникнути з радарів?  

Зазвичай, сумлінні спеціалісти, дізнавшись ваш бюджет, можуть запропонувати альтернативи для економії або порадити перевірених колег з нижчим прайсом. 

Він забуває про домовленості, зустрічі та дзвінки

Часто повторюємо, що організація весілля – справа нервова і потребує багато уваги, тож не варто додавати собі стресу недисциплінованою командою. Дійсно, всі ми можемо іноді щось забути, переплутати або просто потрапити у форс-мажор, але якщо такі ситуації стають систематичними – час задуматися про заміну. Якщо проблеми виникають ще на етапі підготовки, то де гарантії, що в день весілля спеціаліст знову щось не наплутає? 

Весільна команда має бути вашою підтримкою та страховкою, а не джерелом нових проблем.  

Тебе бентежить його контракт

Пам’ятай: ти маєш розуміти кожну умову, фразу і розділовий знак у договорі, перш ніж там з’явиться твій підпис. Це критично важливий аспект вашої роботи, адже саме в договорі прописують усі терміни, платежі, обсяги і умови роботи, неустойки тощо. Якщо в процесі підготовки постійно виникають нові деталі, умови та платежі, які не були обговорені в момент укладання контракту – це сигнал, що варто відверто поговорити зі спеціалістом та, можливо, завершити співпрацю. 

Ще більш тривожний дзвіночок – повна відсутність контракту як такого. Всі ваші домовленості мають бути закріплені на папері, адже це єдиний вагомий доказ, завдяки якому ти зможеш вимагати компенсацію, якщо щось піде не так. 

Тобі не подобається його бачення

Більшість весільних професій – творчі, тож підходи, стиль та бачення спеціалістів відрізняються один від одного. Звісно, суперпрофі можуть підлаштуватися під ваші побажання та попрацювати в іншій стилістиці, але навіщо? Якість роботи може постраждати, результат може відрізнятися від ваших очікувань, а ціна за послуги залишиться незмінною – в чому переваги? :) 

Набагато краще від початку шукати спеціалістів, чиє бачення вам до смаку. Для кращого розуміння завжди ознайомлюйтеся з портфоліо, за потреби просіть додаткові приклади робіт, аби точно відчути: “Ось це воно, я хочу саме так!” Якщо в ході підготовки до весілля ви розумієте, що спеціаліст ніяк не може вхопити ваші побажання, варто пошукати заміну, аби кінцевий результат виправдав ваші сподівання.  

Ви не зійшлись характерами

Яким би чудовим не був спеціаліст, варто відмовитися від співпраці, якщо не вдається знайти спільну мову і ти почуваєшся некомфортно. Неприємно помилятися у виборі, але це нормально – ми не можемо легко сходитися абсолютно з усіма. 

Особливо важливо знайти спільну мову з організатором, фотографом, ведучим, перукарем та візажистом – тобто, людьми, які будуть оточувати тебе в сам день весілля. В цей день поруч з тобою мають бути лише приємні тобі люди, адже приводів для стресу вистачатиме. 

Талановитих і професійних спеціалістів у весільній сфері достатньо багато, аби знайти саме тих профі, з якими ти будеш на одній хвилі. Наш каталог весільних спеціалістів тому підтвердження :) 

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Символічна весільна церемонія: 10 кращих прикладів
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Логістика на весіллі: все, що треба знати про замовлення весільного транспорту
Читайте также
Весілля у п’ятницю: що треба врахувати?
Планирование и организация
Весілля у п’ятницю: що треба врахувати?
Організація весілля під час війни: на що звернути увагу?
Планирование и организация
Організація весілля під час війни: на що звернути увагу?
Покупка обручального кольца с бриллиантом: что стоит знать
Советы и идеи от YesYes
Покупка обручального кольца с бриллиантом: что стоит знать
Букет невесты: вопросов не останется!
Декор и флористика
Букет невесты: вопросов не останется!

100 шагов свадебной подготовки от YesYes.ua

Чтобы вы ничего не забыли во время подготовки к свадьбе и чтобы не пришлось “рыться” по всему интернету в поисках информации о подготовке, YesYes сделал для вас ОЧЕНЬ ПОЛЕЗНУЮ ШТУКУ - Список дел невесты.

Там уже собраны в одном месте все свадебные дела! Если хочется больше информации по каждому шагу, просто щелкните по пункту - раскроется статья. Выполненные пункты отмечайте галочками. Все очень просто :)

Перейти в Список дел

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала