Все статьи Советы и идеи от YesYes Творчі хобі як боротьба зі стресом: 10 ідей

Творчі хобі як боротьба зі стресом: 10 ідей

Творчі хобі допоможуть не тільки зайняти час довгими зимовими вечорами, а й стануть чудовим інструментом у боротьбі зі стресом. YesYes знайшов для тебе 10 ідей для творчості, за тобою – лише обрати до смаку :) 

Чому творчість корисна?

Дослідження впливу творчості на емоційний стан людини призвели до народження цілого окремого напрямку психології – арт-терапії. Ручна робота допомагає впоратися з доволі важкими станами: як-от посттравматичний стресовий розлад, депресивні стани, апатія, зневіра, агресія. За допомоги ліпки, танців або малювання людина може “випустити” свої накопичені почуття у безпечний спосіб, переключитися з голови на серце. 

Окремо наголошуємо! Важкі психологічні стани не подолати картиною за номерами чи вишивкою – наполегливо радимо звернутися за допомогою до спеціаліста.

А от в якості профілактики зимової хандри і поганого настрою творчі хобі стануть чудовим інструментом. Пропонуємо тобі цілих 10 варіантів на будь-який смак і рівень майстерності :)

Картини за номерами

Мабуть, зараз це найпопулярніший напрям творчості для “не-митців”. У наборі ти отримуєш усе необхідне: пронумеровані фарби, пензлики та полотно, де нанесена схема майбутньої картини. Вміння малювати необов’язкове – набагато корисніше посидючість і цікавий фільм на фоні :)

Сюжети можна знайти на будь-який смак: від милих котиків і романтичних сцен до репродукцій Ван Гога чи Рене Маґрітта. 

Румбокси

Якщо ти уважна до деталей і обожнюєш копирсатися у дрібничках, варто спробувати цю поки що екзотичну у нас забавку. Румбокс – це така собі мініатюрна інсталяція якогось інтер’єру, яку найчастіше використовують як декор для книжкової полиці або нічник. Складність лише в тому, що зібрати його потрібно від початку до кінця своїми руками! 

В наборі ти отримаєш інструкцію та безліч матеріалів, які треба вирізати, складати і клеїти. У деяких також зустрічається підсвітка та прозорий бокс, аби вберегти готовий виріб від пилу. Налаштовуйся на довгий медитативний процес – в середньому складання займає 20-30 годин. 

Свічковаріння

Свічки – це один із найзатишніших елементів декору для будь-якої оселі. Тендітне мерехтіння вогню і приємний аромат допоможуть створити атмосферу для продуктивного навчання, релаксу або романтичної вечері. Створити свічку своїми руками, з унікальним дизайном і запахом, стало простіше, ніж будь-коли. 

В’язання

Так-так, це вже давно не хобі для бабусь :) В’язання допомагає розслабитися та відволіктися від нав’язливих думок, адже потрібно слідкувати за схемою і рахувати петлі. Щоправда, невеличкого стресу від розбору схеми та замірів не уникнути, якщо ти тільки починаєш свій в’язальний шлях. Але результат того вартий, адже можна створити безліч речей: від сумок та серветок до повноцінних елементів гардеробу.

Пазли

Не зовсім творче, але не менш захопливе хобі! Зараз в асортиментів пазлів є величезне різноманіття сюжетів та цікавинок: від одноколірних полотен до пазлів-загадок, де остаточний сюжет буде зрозумілий лише в самому кінці. Чудовий варіант, якщо хочеш відволіктися, але не любиш бруднитися фарбами і клеєм :) А ще їх дуже цікаво складати разом. 

Скрапбукінг

Скрапбукінг – це величезний напрямок рукоділля, що має мільйони прихильників. Його сенс в оформленні фотоальбомів або колажів за допомогою різноманітних стрічок, наліпок, картинок та інших елементів декору. Це заняття може бути дуже терапевтичним, якщо візьмешся оформити старі фотографії зі щасливих безтурботних часів, перетворюючи фотоальбом у справжню сімейну або особисту реліквію. 

Алмазна мозаїка

Новий конкурент картин за номерами, що набирає обертів. Тобі потрібно клаптик за клаптиком відривати захисну плівку з клейкого покриття та за допомоги спеціального пера наліплювати стрази на схему. Блискучий результат гарантовано, головне – не чихати зі стразами в руках, інакше будеш знаходити їх у кімнаті ще кілька місяців :)

Вишивання

Вишивка не потребує реклами, адже це традиційне заняття з багатовіковою історією. Ти можеш користуватися готовими наборами з підібраними нитками і схемами або ж піти далі – зробити кастомну вишивку на одязі. Щоправда, радимо для початку потренуватися на лоскутах тканини, аби оцінити свій задум та рівень майстерності. 

Плетіння бісером

Опанувавши кілька технік, з бісеру можна створювати безліч речей – від невеличких прикрас до цілих декоративних композицій чи навіть сумочок. Підійде для посидючих дівчат з гарним зором :)

Ловці снів

Для більш просунутих мисткинь – більш складні завдання! Як тобі ідея власноруч сплести ловець снів? Вкладаючи свою любов, можна створити справжній оберіг для себе або рідних. Чи просто кльовий елемент декору, якщо не віриш у подібні речі :) Тим паче зараз можна замовити набір для створення ловця зі всіма потрібними штуками та детальною інструкцією. 

А якщо ти прагнеш цілковитої неповторності, закуповуй матеріали самостійно на свій смак або замінюй складники в готовому наборі. В інтернеті можна знайти безліч порад щодо технік обмотки та цікавих ідей для натхнення. 

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ “Я надто зайнята для весільної підготовки”: топ порад для економії часу
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Зимовий букет нареченої: поради і натхнення
Читайте также
8 запитань, які потрібно проговорити з партнером після сварки
Советы и идеи от YesYes
8 запитань, які потрібно проговорити з партнером після сварки
Зимняя свадьба: идеи для вашей личной сказки
Советы и идеи от YesYes
Зимняя свадьба: идеи для вашей личной сказки
Післявесільний сум: що це таке і як його подолати
Советы и идеи от YesYes
Післявесільний сум: що це таке і як його подолати
Не короной единой: как не заболеть перед свадьбой?
Советы и идеи от YesYes
Не короной единой: как не заболеть перед свадьбой?
Каталог свадебных услуг

Все свадебные специалисты, рестораны и салоны

Смотри весь Каталог

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала