Все статьи Декор и флористика Зимовий букет нареченої: поради і натхнення

Зимовий букет нареченої: поради і натхнення

Ти можеш влаштувати королівський розпис або відмовитися від фати з підборами, замовити діджея на вечірку або проміняти пишний фуршет на посиденьки в альтанці. Але те, без чого ти точно не обійдешся в день весілля, це букет нареченої – незамінний аксесуар для будь-якої пори року. Тому ми підготували кілька порад про те, які квіткові композиції варто вибрати, щоб зимове свято пройшло вдало: без крижаних стебел, замерзлих бутонів та зів'ялого настрою.

Подбай про морозостійкість квітів

Мабуть, найважливіший пункт під час підготовки. Навряд чи після перших десяти хвилин, проведених на морозі, наречену занадто потішать іриси, що крихнуть, або обмерзлі орхідеї. Тому букети собі, подружкам нареченої та бутоньєрки потрібно збирати з найменш чутливих до холоду квітів, зелені та сухоцвітів. Таких, які зможуть витримати прогулянку, фотосесію та церемонію розпису на свіжому морозному повітрі. Серед них, наприклад:

1. Майже всі види троянд. Вічна, універсальна та завжди актуальна класика. Завдяки безлічі видів і відтінків троянди виглядатимуть гармонійно з будь-якими поєднаннями. Однак узимку варто звернути увагу саме на насичені кольори троянд – вони легше переносять холод і не чорніють на морозі.

2. Ранункулюси. Ще відомі як азіатські лютики. Вони – головна окраса будь-якого зимового букета. Виглядають ніжно та вишукано як у поєднанні з іншими квітами, так і в монобукеті.

3. Кали. Класичний акуратний букет з білих кал взимку можна розбавити сукулентами та ягодами горобини. Однак при тривалому перебуванні на сильному морозі білі кали можуть потемнішати. Але якщо ти не хочеш відмовлятися від улюблених кольорів, можна підібрати їх у більш насичених морозостійких відтінках – відмінно підійдуть рожеві або бордові.

4. Анемони. Білі ніжні анемони з контрастною темною серединкою – чудове рішення для весілля. Вони привертають увагу і вигідно виглядають на тлі білої сукні.

5. Брунія. Раніше це виглядало як щось екзотичне, але зараз гілочки брунії є майже в кожному букеті нареченої. Вони дуже добре переносять мороз, тому стануть чудовим доповненням до будь-яких кольорів.

6. Півонії. Вони – як особлива прикраса для ніжного, легкого та повітряного весілля. Відмінно поєднуються із брунією, кущовими трояндами, сукулентами або навіть маленькими шишками.

7. Сукуленти. Ніжні, морозостійкі, впишуться у будь-яку колірну композицію. Також стануть чудовим контрастним акцентом у однотонному білому букеті.

Ретельно підбери колірну гаму букета

Палітру тематичних відтінків весілля кожен вибирає на свій смак – вбрання, декор столів, зали чи арки для виїзної церемонії. Звичайно ж, букети, бутоньєрки та різні прикраси з квітів не стають винятком. І якщо будь-якої іншої пори року наречена у своєму букеті може поєднувати все, що подобається або підходить під тематику весілля, то взимку з вибором святкового букета потрібно бути обережнішим. Адже якщо до двоколірності на вулиці (білий сніг, чорні гілки) та біло-молочної весільної сукні додати ще й жменьку білих троянд, то наречена може залишитися на всіх святкових знімках великою і каламутною білою плямою. Тому наша головна мета – зробити контраст, але водночас не перегнути з яскравими елементами.

Для цього в букеті можна використати якийсь акцент. Крім традиційної зелені, щоб відтінити пастельні тони, можна використовувати сукуленти, гілочки брунії, ягоди гіперикуму, горобини чи навіть брусниці. Вони додадуть букету легкості та вишуканості, проте тобі варто пам'ятати і про практичність. Тому серед ягід вибирай трохи недозрілі та пружні, щоб весь день не боятися забруднити сукню!

Зимовому весіллю – зимовий настрій

Весілля взимку – чудовий час для експериментів! Тому як у букетах, так і в бутоньєрках по-особливому виглядатимуть саме зимові атрибути. Легкості та повітря композиції додасть бавовна. Так само можна використовувати гілочки хвої, омели і шишки. Дехто охоче прикрашає букет навіть маленькою портативною гірляндою – коли ще, як не взимку!

У невеликих композиціях для бутоньєрок застосовують ще більшу кількість підручних засобів. Тут у хід йдуть палички кориці, сушені часточки апельсинів, суцвіття гвоздики чи анісу та безліч ягід. Подібне поєднання не тільки дуже гарне, а й довговічне. Тож гості підуть із весілля з готовим сувеніром! (ну або набором для заварювання чаю – за настроєм;)

І все-таки при виборі будь-яких квіткових деталей для весілля треба подбати не тільки про красу чи неординарність, а й про практичність. Зимове свято – багато в чому виклик для молодят, але якщо заздалегідь ретельно спланувати та обміркувати всі деталі, морозне весілля стане по-справжньому теплим та затишним!

Вибір букета – лише один із кроків у підготовці ідеального весілля твоєї мрії. Ми створили найзручніший Список справ для наречених: 50 справ з докладним описом, порадами та рекомендаціями експертів допоможуть тобі організувати все на найвищому рівні! А як приємно ставити галочки та спостерігати, як наближається твій день Х!

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Творчі хобі як боротьба зі стресом: 10 ідей
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Весільні аксесуари нареченої: тренди 2024
Читайте также
Свадебная арка для выездной церемонии: вдохновляющая фотоподборка от YesYes
Декор и флористика
Свадебная арка для выездной церемонии: вдохновляющая фотоподборка от YesYes
Букет невесты: вопросов не останется!
Декор и флористика
Букет невесты: вопросов не останется!
Как выбрать свадебного организатора и не прогадать?
Планирование и организация
Как выбрать свадебного организатора и не прогадать?
Весільний бюджет: головні помилки
Планирование и организация
Весільний бюджет: головні помилки
Каталог свадебных услуг

Все свадебные специалисты, рестораны и салоны

Смотри весь Каталог

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала