Все статьи Свадебное фото Весільна фотосесія: ТОП порад, які допоможуть уникнути помилок

Весільна фотосесія: ТОП порад, які допоможуть уникнути помилок

Впевнені, що ти не збираєшся позувати «з нареченим на долоні» або притискати дерево до саду біля ресторану, загадково дивлячись в об'єктив. Але гарна весільна фотосесія – це не лише справа смаку. Якість відзнятої фотосесії залежить від фотографа, твоєї підготовки, планування та ще купи дрібниць. Часто знімки виходять не такими, як їх уявляла наречена. Адже хочеться ідеальних фоток, щоб із задоволенням переглядати їх рік у рік. Причому з таким самим захопленням, як уперше, а не з коментарями: «Ха-ха, дивись, яка в мене безглузда поза» :)

Ми зібрали список головних помилок весільних фотосесій та поради, як їх виправити та отримати весільні фото, про які ти мріяла.

Помилка №1: Забути, що результат весільної фотосесії залежить від погоди

Погода не раз вносила свої корективи до ретельно спланованих урочистостей, а тому радимо тобі приготувати запасний план для зйомки. Наприклад, у разі, якщо почнеться дощ. Шукай ідеї для весільної фотосесії у приміщеннях, збережи собі цікаві локації для таких знімків. Якщо раптом погода зіпсується, ви з нареченим знатимете, що робити.

Помилка №2: Не брати із собою на фотосесію друзів на допомогу

Для професіонала фотосесія пари складається з таких моментів, як укластися в заданий час, налаштувати світло, скоригувати пози, відзняти матеріал. Але і тобі, і нареченому може знадобитися допомога з боку, не від фотографа. Поправити сукню, оновити макіяж, принести келихи з шампанським і таке інше. Навіть банально дати води, якщо на вулиці спека. Візьми із собою на весільну фотосесію двох друзів, які допоможуть з перенесенням речей та іншими дрібними дорученнями. Це спростить процес зйомки, а тобі не потрібно буде вирішувати все самостійно.

Помилка №3: Довірити весільну зйомку непрофесіоналу

Друг з гарним фотоапаратом не дорівнює хорошим знімкам. Красиві весільні фото коштують багато не просто так, а тому, що це складна робота. Не довіряй її другові, тому що він може погодитися з добрих спонукань і не несе відповідальності за знімки, які ти отримаєш. Як варіант, можна попросити його фотографувати, але просто заради додаткового матеріалу на згадку, а не замість професіонала.

Помилка №4: Перестаратися із креативом

Неприродні пози, явний фотошоп, постановочні кадри і ось це все у весільній фотосесії. Найкраща ідея – це знайти для зйомки фотографа, який не має в портфоліо подібних знімків. Є лише природні кадри, і, максимум, гра зі світлом. А головне – на весільних фото видно щирі емоції нареченого та нареченої. Просто подивися, як це вийшло в інших пар, і сама вирішиш, що тобі більше подобається. До речі: радимо попросити фотографа зробити кілька чорно-білих знімків, такі точно залишаться в моді.

Помилка №5: Не підготувати для фотографа свої референси перед зйомкою

Навіть якщо ти в деталях опишеш людині свої ідеї для весільних фото, вона може їх уявити зовсім інакше. Найкращий спосіб донести думку – підібрати референси. Це приклади фото, які тобі потрібні в результаті весільної фотосесії. Їх можна шукати у подружок, які вже побували в ролі нареченої, та й просто у Pinterest. Покажи фотографу конкретні приклади з кадрів, світла, обробки. Це збільшить шанси побачити фотографії своєї мрії.

Помилка №6: Самостійно планувати час зйомки

Якщо заздалегідь не обговорити час для фотосесії, є ризик отримати засвічені сонцем або темні кадри. Фотограф у цьому не винен: якість освітлення на вулиці залежить від кожної хвилини. Обов'язково порадься з професіоналом про час, перш ніж планувати зйомку.

Помилка №7: Не проводити зустріч із фотографом

Вибирай людину не лише за класним портфоліо, а й за власними відчуттями. Радимо провести з ним співбесіду перед тим, як давати передоплату за роботу. Так ви з нареченим відразу зрозумієте, чи комфортно буде позувати перед цією людиною на весільній зйомці, чи є у вас порозуміння. Якщо відчуваєш якусь напруженість, то пошукай іншого фотографа. 

Помилка №8: Зациклитись на позуванні

Найцікавіші весільні фото часто виходять випадково. Залиш місце для спонтанності, сміху, безглуздя, танців, поцілунків «ніби ніхто не дивиться». Не треба постійно дивитися в кадр, постановково посміхатися та стояти у фіксованих позах. Дай фотографу шанс зловити на знімках щирі почуття та випадкові моменти. Як варіант, щоб розслабитись, можна підібрати для фотосесії улюблену музику, під яку ви з нареченим просто не зможете утриматися від танців.

Помилка №9: Намагатися все контролювати під час зйомки

Ось ти вже доручила подружкам завдання та розповіла, за чим треба простежити. Обрала класного фотографа, обговорила з ним ідеї, знайшла правильне місце. Що далі? Розслабся, відпусти ці дрібниці і зверни всю свою увагу на коханого. Щоб фотки вийшли красивими, постарайся не зациклюватись на тому, як зробити все правильно, а кайфуй від самого процесу весільної фотосесії.

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Знаки зодіаку як етапи підготовки до весілля
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Весілля у п’ятницю: що треба врахувати?
Читайте также
Вдохновение для осенней лав-стори: 11 идей для фотосессии
Свадебное фото
Вдохновение для осенней лав-стори: 11 идей для фотосессии
Как подготовиться к Love-Story?
Свадебное фото
Как подготовиться к Love-Story?
Добавь света: неоновые вывески в свадебном декоре – это ВАУ!
Декор и флористика
Добавь света: неоновые вывески в свадебном декоре – это ВАУ!
Рассадка гостей на свадьбе – 11 популярных вариантов
Гости, приглашения
Рассадка гостей на свадьбе – 11 популярных вариантов
Здесь молодожены ищут специалистов

Создано уже 4203 тендеров на YesYes

  1. Создавай объявления (тендеры)
  2. Получай предложения от специалистов
  3. Выбирай лучших
Тендеры помогают сэкономить массу времени на поиски.

Смотреть тендеры Создать тенедер

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала