Все статьи Планирование и организация Як спланувати весільний бюджет: 5 простих кроків

Як спланувати весільний бюджет: 5 простих кроків

Скласти весільний бюджет – задачка не з простих. Напевно, весілля буде однією з наймасштабніших подій, що вам доведеться організувати, тож так легко впустити з виду якусь важливу статтю витрат. YesYes підготував для тебе інструкцію з 5 кроків, як скласти бюджет весілля і не зійти з розуму :) 

Крок 1. Підрахуйте свої кошти

Є три найважливіші джерела коштів, з яких формуватиметься бюджет вашого весілля: 

1. Ваші особисті заощадження

У цю категорію входять кошти, які ви з нареченим вже відклали за попередній час, окрім недоторканої подушки безпеки.

2. Сума, яку ви можете відкласти з нинішніх доходів

Створіть окремий банківський депозит на весільні витрати і визначте, який відсоток доходів зможете відкладати туди щомісяця. 

3. Фінансова допомога від близьких 

Не варто розраховувати, що ваші родини повністю закриють фінансування весілля. Але ніхто не забороняє хоча б спросити про це :) Якою б не була допомога, навряд вона буде зайвою.

Крок 2. Відстежуйте свої витрати

Тут на порятунок поспішає калькулятор Бюджету від YesYes! У цій зручній інтерактивній таблиці ви можете вносити свої статті витрат, відстежувати оплачені задатки і гонорари, бачити остаточну суму до сплати і багато іншого. Справжній скарб, який вбереже вас від фінансової плутанини. 

Розпочніть планування з найбільшої статті витрат – місця для банкету. Поговоріть з банкетними менеджерами кількох майданчиків, аби зрозуміти порядок цін. Так ви зможете зрозуміти, скільки коштів залишається у вашому розпорядженні для інших статей витрат. 

Аби краще орієнтуватися, що саме вам знадобиться, не забудьте прочитати нашу статтю “Що потрібно на весілля: список покупок”.

Крок 3. Приготуйтесь до сюрпризів

Перед тим, як підписувати договори з підрядниками, уважно ознайомтеся з усіма деталями угоди. Ніщо так не роздуває весільний бюджет, як написані дрібним шрифтом умови :) Ось кілька пунктів, які можуть різко збільшити ваші витрати:

Трансфер спеціалістів

Ранні виїзди, робота за межами міста, пізнє закінчення святкування – все це може оплачуватися додатково до суми гонорарів.

Монтаж і демонтаж

В залежності від оговореного часу, ранній монтаж і пізній демонтаж можуть рахуватися окремо.

Штрафи

З надмірною уважністю ознайомтеся з системою штрафів. Частіше це стосується весільного транспорту, банкетної локації і різноманітного технічного обладнання. 

Ще більше додаткових витрат знайдете у статті “Увага: непередбачені весільні витрати!”

Крок 4. Проявіть обережність

Як би спокусливо не виглядали кредити, до них варто ставитися обдумано і холоднокровно. Завжди розраховуйте, як вплине на поствесільне життя ваша відсоткова ставка, і не заганяйте свою ще не створену родину у боргову яму. 

Повірте: багато з речей, які на етапі підготовки здаються надзвичайно важливими, виявляться зовсім не такими незамінними. А ось платежі за них через розчарування не стануть меншими. 

Крок 5. Знайдіть способи зекономити

Зекономлені кошти – майже як зароблені :) Ось декілька шляхів трошки (або і не трошки) заощадити весільний бюджет: 

Змінити локацію

Оригінальні локації на природі, лофт-заводах чи арт-майданчиках можуть нести з собою нескінченні додаткові витрати на облаштування елементарних зручностей та вибудову логістики. Тому якщо бюджет сильно від цього страждає, більш раціонально обрати готовий до банкету ресторан. 

Скоротити список гостей

Дальні родичі, старі колеги, незнайомі вам +1 – всі ці люди потребують запрошень, транспорту і курсу страв на банкеті. Крім того, варто замислитися: чи дійсно ви хочете розділити день створення вашої родини з малознайомими людьми. 

Вийдіть за традиційні рамки

Субота в літні місяці – це стандартний варіант, який обирає більшість молодят. Але це робить його в рази дорожчим і завантаженішим :) Зимове весілля або святкування у п’ятницю чи неділю подарують вам безліч знижок та додаткових варіантів для бронювання. 

Не поспішайте

Чим швидше ви хочете влаштувати весілля, тим більше доведеться доплачувати за терміновість і обирати не найвигідніші варіанти. У довгих заручинах немає нічого поганого: у вас буде час насолодитися процесом підготовки і обдумано обрати найкраще з пропозицій. 

Ми зібрали 30 порад для економії весільного бюджету, тож читай ще більше варіантів тут: “30 порад, як заощадити на весіллі: частина 1, частина 2”.

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Літнє весілля: як вирішити найпоширеніші проблеми
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Весілля і соцмережі: поради для молодят
Читайте также
Успеть все: пример тайминга свадьбы
Планирование и организация
Успеть все: пример тайминга свадьбы
Свадебная подготовка: что нужно обсудить с женихом?
Планирование и организация
Свадебная подготовка: что нужно обсудить с женихом?
Як зробити виїзну церемонію дешевше?
Советы и идеи от YesYes
Як зробити виїзну церемонію дешевше?
Пора прощаться: как понять, что свадебный подрядчик вам не подходит?
Планирование и организация
Пора прощаться: как понять, что свадебный подрядчик вам не подходит?
Здесь молодожены ищут специалистов

Создано уже 4203 тендеров на YesYes

  1. Создавай объявления (тендеры)
  2. Получай предложения от специалистов
  3. Выбирай лучших
Тендеры помогают сэкономить массу времени на поиски.

Смотреть тендеры Создать тенедер

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала