Все статьи Советы и идеи от YesYes Музика на весіллі: 12 найпоширеніших помилок

Музика на весіллі: 12 найпоширеніших помилок

Як у фільмах класний саундтрек може зворушити до сліз, так і на весіллі правильно підібрана музика наголосить на важливості та чуттєвості події. Але всього кілька помилок – і ефект виявиться не таким, як ви чекали під час підготовки. У цій статті YesYes поділиться найчастішими помилками молодят при підборі весільних плейлистів, а також розповість, як їх виправити.

Замало уваги музичному супроводу

Буде великою помилкою кинути музичний супровід напризволяще: багато в чому від нього залежить атмосфера на святі і кількість гостей, які вирішать підкорити танцпол.

По-перше, вам потрібно визначитися – ви хочете замовити діджея, кавер-групу, а може, класичних музикантів? Потім потрібно вирішити, скільки часу вам потрібна музика, для яких етапів весілля варто підготувати спеціальні композиції та плейлисти.

Звісно, у підборі музики можна повністю покластися на професіоналів, але хіба вони володіють телепатією, щоби визначити “вашу” пісню, наприклад, для першого танцю? :) Для цього потрібно скласти списки спеціальних пісень, про це читай у наступному пункті.

Найкращих музикантів та діджеїв для вашого весілля ти знайдеш у каталозі YesYes!

Не скласти списки пісень

Під час обговорення весільного плейлиста з діджеєм чи кавер-групою важливо обговорити два моменти: які пісні ви обов'язково хочете почути, а які треки – для вас табу.

Однак не потрібно недооцінювати весільного діджея і повністю забирати у нього роботу :) Цілком достатньо дати йому кілька ваших улюблених треків, а також пояснити, які музичні стилі подобаються вам та вашим гостям. Професіонал сам упорається зі складанням плейлиста, тому не варто витрачати на це надто багато часу та відбирати у нього простір для творчості. Однак оголосити якісь рамки та напрямки обов'язково варто.

Без різноманітності

"Ми обожнюємо Металіку, тож питання з плейлистом для весілля вирішено!" Ех, ні, все не так просто. YesYes завжди за музичні експерименти та використання незвичних для весілля композицій та жанрів. Не всім же танцювати лише під Еда Ширана :) Але щиро радимо не заганяти себе в рамки лише одного музичного напряму, адже без різноманітності музика здаватиметься монотонною.

У весільному плейлисті радимо міксувати повільні та швидкі композиції, незвичні треки з усіма відомими хітами. Це розпалить публіку і встояти перед танцями не зможе ніхто! Обов'язково порадьтеся зі своїм діджеєм, як грамотно побудувати чергування музики за темпом, щоб отримати найкращий ефект.

Залишати гостей у тиші

Гірше за невідповідні мелодії може бути тільки цілковита, дзвінка тиша. Наприклад, молодята нерідко забувають про початок весілля – часу збору гостей перед весільної церемонією. Крім комфортного місця очікування та вітальних напоїв, потрібно подбати і про музичний супровід. Необов'язково наймати групу, саксофоніста або струнний квартет тільки для цього моменту :) Цілком достатньо включити ненав'язливу лаунж-музику, яка скрасить очікування та стане приємним тлом для спілкування та знайомств.

Також не забувай про музику після церемонії, коли гості підходитимуть до весільної арки, щоб привітати вас та зробити пам'ятні фото; і про приємну фонову музику для вечері.

Неналежна музика під час основного святкування

Всі ми не святі і іноді любимо запалювати під не найпристойніші шлягери :) У цьому немає нічого поганого, особливо в куражі весільної вечірки, проте ми радимо залишити подібні композиції для пізнішого святкування. Напевно ви зі своїми друзями та молодими родичами почуватиметеся куди розкутіше, якщо за такі музичні “guilty pleasures” не доведеться червоніти перед бабусями чи затикати вуха дітям. Після розрізання торта частина гостей почне потихеньку роз'їжджатися по домівках, і настане час для хітів, які не пройдуть сімейну цензуру під час основного весільного застілля.

Хочеш зекономити час на пошуку спеціалістів? Скористайся Тендерами від YesYes! Усього пара хвилин на заповнення заявки та відповідні профі самі надсилатимуть тобі свої пропозиції.

Занадто довгий танець із нареченим чи з батьками

Перший танець молодят, а також повільні танці з батьками – це дуже важливі та зворушливі моменти на будь-якому весіллі. Однак ми радимо з ними не перестаратися. Двох-трьох хвилин буде цілком достатньо, щоб момент був милим, а не нудним і затягнутим, особливо якщо ви плануєте просто покружляти в танці, а не показувати складну хореографічну постановку.

Не підібрати музику під усі важливі моменти

Музика може створити потрібну атмосферу і підкреслити важливість і зворушливість того, що відбувається, так і повністю перекреслити ваші старання. Прослідкуй за тим, щоб до всіх важливих моментів весілля було підібрано відповідний саундтрек: розрізання торта, кидання букета, запалення сімейного вогнища. Що вже казати про ваші виходи до весільної арки :)

У деякі моменти може здатися, що краще обійтися без музичного супроводу – наприклад, у момент запалення сімейного вогнища. Але поспішаємо тебе переконати: повна тиша може зробити момент незавершеним або навіть незатишним, тому що гості боятимуться зайвий раз поворухнутися, а пересування весільного фотографа та звук затвора камери розноситиметься по всьому залу неприємним гулом. Краще підібрати м'яку композицію без слів і приглушити звук – так музика не перетягуватиме на себе увагу, але створить приємне тло.

Також переконайся, що вибрані композиції підходять за тривалістю і не замовкнуть прямо посеред кульмінаційного моменту. Краще надати діджею список пісень з невеликим запасом, ніж кидати букет у цілковитій тиші :)

Занадто гучна музика

Впевнені, ти не хочеш, щоб частина гостей мучилася головним болем під час бенкету. Щоб цього уникнути, потрібно добре подумати над розміщенням аудіотехніки та колонок по відношенню до столів гостей. Порадься з менеджером вашого ресторану для весілля, а також з відповідальними за техніку та музику фахівцями, щоб разом продумати ідеальне розміщення.

Погана якість звуку

Навіть ідеальний плейлист зіпсує враження від весілля, якщо дешева техніка погіршить якість звучання. При бронюванні майданчика слід звертати увагу і на "складні" аспекти на кшталт джерел світла та звукової техніки. Можливо, наявної техніки вам не вистачить і доведеться брати щось в оренду додатково. Головне - не соромтеся все перевіряти ще раз і просити порад у фахівців. Ціна помилки дуже велика, щоб боятися когось навантажити “зайвою” роботою :)

Також важливо стежити за якістю самих аудіодоріжок. Напевно, діджей подбає про свій трек-лист, але якщо ви з нареченим або хтось із гостей весілля планує якийсь аудіосюрприз, то якість треку чи супроводу відео має бути досить гарною. Краще перевірити його заздалегідь, хоча б за тиждень-два, щоб був час виправити недоліки.

Не зробити саундчек

Перевірка звуку – це важлива частина підготовки весільної локації до заходу. Зазвичай він проводиться вранці за кілька годин до прибуття гостей. Необхідно перевірити мікрофони, чистоту звучання музики, а також інструменти кавер-групи, якщо вона запрошена.

Дуже не рекомендуємо відмовлятися від саундчеку, оскільки він дасть можливість заздалегідь переконатися, що все звучить так, як має бути, а також дасть час виправити неполадки, якщо раптом вони розкриються перед торжеством.

Використовувати лише заїжджені треки

Немає нічого поганого у популярних композиціях, які знають усі. Вони можуть чудово допомогти запалити гостей, вивести їх на танцпол та змусити підспівувати улюбленим хітам. А ось улюблені весільні треки можна переосмислити. У якому весільному законі сказано, що кидати букет нареченої можна лише під “All the Single Ladies”, а без “Perfect” Еда Ширана весілля не буде зараховано? :) У цих піснях немає нічого поганого, але ми пропонуємо приділити плейлистам трохи більше уваги та привнести свою індивідуальність у музику для вашого весілля. Нехай ваше свято буде тільки про вас та ваші смаки, а не весільні канони.

Не вслухатись у слова

"Every Breath You Take" розповідає про хворобливу зацикленість, через яку хлопець маніакально стежить за коханою, Келлі Кларксон співає про аб'юзивні стосунки в "Because of You", а Бруно Марс у пісні "Marry You" пропонує своїй дівчині подуріти і одружитися тому, що їм нудно і нема чим зайнятися. Навряд чи такі смисли добре поєднуються із самою ідеєю весілля :) Ось ще кілька популярних варіантів пісень для першого танцю, які насправді будуть не найкращим вибором через свій текст:

Селін Діон, "My Heart Will Go On". Відмахнутися від асоціацій із трагічним коханням і смертю навряд чи вийде

Адель, "Make You Feel My Love". Сумна пісня про кохання крізь жалобу явно не заряджає на позитивний лад.

Джеймс Блант, "You're Beautiful". Джеймс розповідає про прекрасну незнайомку, з якою вони лише перетнулися поглядами і більше ніколи не зустрінуться.

Сем Сміт, "Stay With Me". Пісня про стосунки, що постійно розвалюються, навряд чи стане ідеальним саундтреком для вашої щасливої історії.

Лара Фабіан, "Je t'aime", "Je suis malade". Обидві знамениті пісні просякнуті трагізмом і тугою про нещасне кохання, яке руйнує обох закоханих.

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Як бути ідеальним гостем на весіллі? 11 рекомендацій
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Подарунок молодятам на весілля: що дарувати не варто?
Читайте также
Первая брачная ночь: как сделать её незабываемой
Советы и идеи от YesYes
Первая брачная ночь: как сделать её незабываемой
Свадьба в шатре – твой идеальный праздник на природе
Советы и идеи от YesYes
Свадьба в шатре – твой идеальный праздник на природе
Советы по позированию на свадебной фотосессии от YesYes: как хорошо получиться на свадебных фото?
Свадебное фото
Советы по позированию на свадебной фотосессии от YesYes: как хорошо получиться на свадебных фото?
Зимняя свадьба: идеи для вашей личной сказки
Советы и идеи от YesYes
Зимняя свадьба: идеи для вашей личной сказки

100 шагов свадебной подготовки от YesYes.ua

Чтобы вы ничего не забыли во время подготовки к свадьбе и чтобы не пришлось “рыться” по всему интернету в поисках информации о подготовке, YesYes сделал для вас ОЧЕНЬ ПОЛЕЗНУЮ ШТУКУ - Список дел невесты.

Там уже собраны в одном месте все свадебные дела! Если хочется больше информации по каждому шагу, просто щелкните по пункту - раскроется статья. Выполненные пункты отмечайте галочками. Все очень просто :)

Перейти в Список дел

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала