Усі статті Гості, запрошення Що гостям не подобається на весіллях? Головні помилки весільної організації

Що гостям не подобається на весіллях? Головні помилки весільної організації

Звичайно, ми віримо, що весілля – це свято для пари, і все має бути за їхніми правилами:) Але не забувай: якщо ви вирішили розділити цей день з рідними та близькими, то важливо подумати і про їхній комфорт. Приділи трохи більше часу обмірковуванню організаційних моментів, щоб на весіллі всім було весело та комфортно, і тоді свято вийде незабутнім у найприємнішому значенні цього слова!

Ми підготували список речей, які найчастіше засмучують гостей. Приділи цим пунктам увагу, і все пройде на найвищому рівні :)

Заборона на дітей або +1

Все частіше пари вирішують влаштувати свято лише для дорослих та просять не брати із собою на весілля маленьких дітей. Це можна зрозуміти, адже діти на весіллі – джерело нових організаційних турбот. Але й для батьків це несе додаткові складнощі: треба вирішити, з ким залишити дитину, знайти няню та погодити час. Щоб допомогти їм, постарайся попередити пару з дітьми якомога раніше, щоб не довелося коригувати плани буквально в останній момент.

Друге питання – це запрошення других половинок друзів та родичів на весілля. "+1" може стати серйозним навантаженням на весільний бюджет, та й не завжди молодята близько з ними знайомі. Але якщо, наприклад, ви часто спілкуєтеся з дівчиною вашого друга і в них досить тривалі стосунки, варто її запросити. Ви ж не хочете спостерігати гостя, що сумно колупається в тарілці під час романтичних повільних танців? :)

Неправильне розсадження на банкеті

Усі зібралися на весіллі заради нареченого та нареченої, але приділити увагу кожному молодята не зможуть, хоч би як старалися. Тому важливо забезпечити гостей приємною компанією на вечір, а це залежить від правильності розсаджування.

Класичний варіант розсаджування буквою “П”, де по один бік гості нареченої, а по інший – гості нареченого, може зіграти з вами злий жарт. По-перше, варто трохи "змішати" гостей: так у них буде можливість роззнайомитися, а не заново обговорювати ті ж теми, які піднімаються рік у рік на сімейних гуляннях. Адже тепер вони одна велика родина, дозвольте їм дізнатися одне одного краще :)

По-друге, треба враховувати вік гостей. Напевно, вашим друзям захочеться частіше виходити на танцпол і брати участь у конкурсах, а більш дорослі гості більше уваги приділяють розмовам, спогадам та банкету. Щоб було порозуміння, загальні теми та однаковий ритм, врахуй фактор віку та темпераменту при розсадженні.

Довга перерва між церемонією та початком вечері

Згадай весілля років 7-10 тому: часто гостей збирали перед РАЦСом, а після розпису молодята їхали на прогулянку, каталися містом та влаштовували фотосесію перед основним банкетом у ресторані. Що тут не таке? Розтягнуте вільне вікно між РАЦСом та рестораном, у яке гостям зовсім нічим себе зайняти.

Зі зростанням популярності виїзних церемоній, які проводяться в тому ж місці, де і бенкет, проблема залишається такою ж актуальною: іноді парам здається, що саме після гарної церемонії потрібно влаштовувати весільну фотосесію. А гостям у цей час знову доводиться самим шукати розваги.

Ми пропонуємо такі варіанти вирішення проблеми:

Фотосесія до церемонії

Якщо ви ставите збори нареченої на 10 ранку, а церемонію на 15-16:30, у вас із нареченим буде достатньо часу, щоб сфотографуватись. Для деяких може стати великим мінусом те, що наречений побачить наречену у повному образі до церемонії. А так хочеться отримати зворушливі кадри, як він милується на тебе, що йде до вівтаря :)

Фотосесія в інший день

Хороший варіант, про який не завжди згадують пари. Ви можете влаштувати весільну фотосесію через день-два після весілля. Так у вас буде можливість з'їздити в гарні віддалені локації, нікуди не поспішати і не переживати через організаційні турботи. До того ж, це привід знову одягнути свою весільну сукню і потішити себе професійним макіяжем.

Зона очікування

Якщо ж вам потрібно організувати фотосесію саме в день весілля, подумайте, як полегшити очікування гостям. Ось кілька моментів, на які варто звернути увагу:

  • Зручне місце. У локації, де гості чекатимуть початку бенкету, має бути комфортна температура (подумай про тенти від сонця влітку та теплі пледи в холодну пору року) і обов'язково достатньо місць для відпочинку: пуфи, дивани, стільці.
  • Фуршет. Організуй легкі закуски: брускетти, канапе, сирну тарілку. Напої повинні бути легкими, щоб нікому не погано було ще до початку основної частини свята.
  • Розваги. Якщо ведучий розпочне роботу вже у цей час – за цей пункт ти можеш бути спокійною. Він зможе запропонувати гостям ненав'язливі розмовні ігри, познайомитись з ними ближче та розрядити обстановку. Якщо ж ведучий заброньований лише на бенкет, то подумай про інші розваги: наприклад, жива музика, ваші дитячі фото, розвішані по локації. Крім того, це чудовий час, щоб розібрати бонбоньєрки та залишити свій запис у гостьовій книзі :)

Не забувай: найкращих весільних фахівців ти знайдеш у каталозі YesYes!

Незручне розташування місця весілля

Незвичайна весільна локація завжди викликає "вау-ефект"! Але дуже важливо продумати, чи твої гості зможуть без проблем дістатися і поїхати додому. Якщо ти збираєшся організовувати весілля за містом або у віддаленій локації, варто подумати про розвезення гостей, щоб дорога не стала для них непереборною перешкодою.

Якщо ж локація простіша, все одно потрібно подбати про гостей: перевір, щоб у запрошенні була правильно вказана адреса (так, однієї назви ресторану недостатньо) та час збору гостей. В ідеалі, якщо є можливість, варто додати скріншот з карт, щоб запрошені могли зорієнтуватися сусідніми вулицями та знайти правильний заїзд до закладу.

Однак, скільки б інформації ти не надала, будь готова, що в день весілля тобі можуть дзвонити гості, щоб уточнити, як дістатися або заїхати до вашої локації. Такі дзвінки можуть відволікати тебе від важливих (або просто приємних) справ, але кидати гостей на свавілля долі не можна. Доручи одній зі своїх подружок чи другу нареченого важливу місію відповідати на такі дзвінки та за потребою зустрічати гостей.

Невдале меню

Найчастіше, весілля – досить тривалий захід, тому дуже важливо, щоб гості не залишилися голодними :) Звертай увагу не лише на кількість їжі, а й на смакові уподобання гостей. Наприклад, якщо багато хто з запрошених не любить рибу, влаштовувати вечір морепродуктів – не найкраща ідея. Це стосується екзотичних страв: старше покоління може не оцінити паназіатську або молекулярну кухню.

Не забудь зважити і на особливі харчові звички гостей. Якщо на твоєму весіллі будуть алергіки, вегани та діти, для них варто продумати окремі страви.

Щоб скласти ідеальне весільне меню та правильно розрахувати кількість страв, обов'язково читай наше керівництво “Як правильно скласти меню на весілля”.

Незручна дата весілля

Спочатку влаштувати весілля на державні свята здається чудовою ідеєю: у всіх вихідні можна трохи розтягнути святкування і не паритися через робочу рутину. Але задумайся про те, що багато хто любить проводити такі свята в сімейному колі або, навпаки, зриватися в невелику подорож хоча б за місто. У такому разі, якщо ти не попередиш заздалегідь, багато хто з запрошених може відмовитися, оскільки вже не встигне скоригувати свої плани.

Щоб не отримати неприємні відмови, постарайся попередити гостей про дату вашого весілля якомога раніше: так є шанс, що вони або ще не встигнуть нічого напланувати на такі вихідні, або буде можливість перенести поїздку заради вашого дня Х.

ПОПЕРЕДНЯ СТАТТЯ Відіймає подих? Топ швидких технік для подолання стресу
НАСТУПНА СТАТТЯ Як бути ідеальним гостем на весіллі? 11 рекомендацій
Читайте також
Приглашения на свадьбу: главные ошибки
Гості, запрошення
Приглашения на свадьбу: главные ошибки
Свадебный сайт: зачем он нужен и как сделать его самостоятельно?
Гості, запрошення
Свадебный сайт: зачем он нужен и как сделать его самостоятельно?
Свадебные платья украинских дизайнеров: фавориты YesYes 2020
Образ наречених
Свадебные платья украинских дизайнеров: фавориты YesYes 2020
Ко дню свадьбы – в прекрасной форме без диет!
Поради та ідеї від YesYes
Ко дню свадьбы – в прекрасной форме без диет!
Каталог весільних послуг

Усі весільні спеціалісти, ресторани та салони

Дивись увесь Каталог

Оберіть вашу роль на весіллі

Я готуюся до весілля Я весільний спеціаліст

Пишіть сюди всі Ваші запитання, ідеї,
зауваження і просто думки з приводу
роботи нашого порталу