Все статьи Советы и идеи от YesYes Як зберегти стосунки на відстані? 7 порад

Як зберегти стосунки на відстані? 7 порад

ВІйна зблизила всіх українців, але розділила пари і родини. Кілька мільйонів наших громадян (а збільшості – громадянок) вимушені шукати прихисток за кордоном, залишивши чоловіків в Україні. Відстань – це серйозний іспит для стосунків, особливо у таких екстремальних умовах високої невизначеності. Ми знайшли 7 порад, які допоможуть легше долати ці перепони і зберегти стосунки з коханим. 

Розклад побачень

Якщо ви не знаєте, коли вдасться організувати реальну зустріч віч-на-віч, то потрібно спланувати ваше онлайн-спілкування. Наприклад, домовтеся, що о 9 щовечора у вас розмова по телефону, а по неділях ви дивитеся кіно по відеозв’язку або разом граєте в онлайн-ігри. Розлуку переносити значно легше, коли ви весь час пам’ятаєте, що у чітко визначені дні і години знову почуєтеся і проведе час разом. Звісно, розклад не скасовує і додаткові дзвінки чи відео-зустрічі у незаброньований час :) 

Залучайте партнера у своє життя

Обмінюйтеся особистими фотографіями і відео частіше. Так ви зможете тримати один одного у контексті нової реальності, щоб зменшити емоційну дистанцію. Необов’язково чекати особливо важливих моментів, які нібито варті того, щоб їх зафільмувати. Навіть побутові дрібниці будуть цінними: що цікавого ви приготували на вечерю, якого чудернацького собаку побачили на вулиці, який гарний парк знайшли поруч з домівкою. І не забувайте показувати себе та свою реакцію на те, що відбувається. В онлайн-спілкуванні часто цього не вистачає, а завдяки живим емоціям партнер відчуватиме, що спілкується саме з вами, а не аватаром у месенджері. 

Час для двох 

Впевнені, у вас знайдеться мільйон важливих речей, які треба обговорити: як справи у родичів і друзів, бюрократичні проблеми у іншій державі, хатні справи і тенденції геополітики. Але варто виділяти зустрічі, коли ви не спілкуватиметеся про рутину, справи і обов’язки. Згадайте цю романтику перших місяців стосунків, коли ви набагато більше говорили про себе і дізнавалися один одного, мріяли вголос чи просто обговорювали кумедні нісенітниці. Поверніть такі розмови знову, щоби побут і проблеми, навіть у форматі онлайн, остаточно не з’їли романтику у стосунках. 

Поверніть флірт та інтимність

Відверті компліменти, неочікувані звабливі фото, натяки – не забувайте, що ви не просто партнери, а і коханці. Вчіться знову фліртувати один з одним, навіть якщо спочатку буде трохи соромно чи лячно. Повірте, апетит приходить під час їжі :) Емоційну розрядку можна отримати і по телефону, а якщо не знаєте, як до цього підступитися – на допомогу прийдуть спеціальні мобільні застосунки для пар. Завчасно домовтеся про особливий вечір, купіть по пляшці вина, зв’яжіться через відео-дзвінок і до гри. Варіанти є різні: наприклад, фанти, аналоги “пляшечки”. Не хвилюйтеся, адже рівні різняться за накалом пристрастей, тож можна почати з невинних запитань і підвищувати рівень, коли обоє будете готові.  

Говоріть про свої почуття

Як би не хотілося романтизувати початок стосунків, після певного часу разом у вас є дещо набагато важливіше за початковий феєрверк гормонів – довіра один до одного. У такі складні часи варто її використовувати. Діліться своїми почуттями щиро: зізнавайтеся, що часами вам складно і опускаються руки, а іноді, навпаки, ви відчуваєте спалах енергії і мотивації. Розкажіть партнерові про власні переживання і будьте готові без засудження вислухати його і надати таку потрібну зараз підтримку. Ви найближчі один одному люди, тож важливо підставляти плече і самому спиратися на партнера. 

Будуйте плани

Якими б важкими не були обставини зараз – вони не залишаться такими назавжди. Вас все ще чекає довге життя разом, тож варто не забувати про це і потихеньку будувати на нього плани. Почати можна просто з мрій :) Впевнені, що війна змусила вас переглянути цінності і погляди на життя, тож може і мрії змінилися? Обговоріть це разом і не засуджуйте фантазії один одного. Щаслива картинка спільного майбутнього надасть сили жити тут і зараз, долаючи негоди. 

Робіть сюрпризи

Доставка квітів чи улюбленого десерту, покладений у посилку романтичний лист, що написаний від руки, або просто неочікуване голосове повідомлення із зізнаннями у почуттях. Розмір сюрпризу не має значення, треба просто увімкнути фантазію і відчути натхнення, щоб зробити свою кохану людину трошки щасливішою :) 

Частина матеріалу створена на основі порад психологині Оксани Вотум. 

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Патріотричні весільні торти: солодкі ідеї оформлення
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Образ нареченої на будь-який бюджет. Частина 1: 3500 грн
Читайте также
Дети на свадьбе: секреты от слёз и истерик
Советы и идеи от YesYes
Дети на свадьбе: секреты от слёз и истерик
Ти точно це робиш: 5 літніх загроз обручкам
Советы и идеи от YesYes
Ти точно це робиш: 5 літніх загроз обручкам
Советы по позированию на свадебной фотосессии от YesYes: как хорошо получиться на свадебных фото?
Свадебное фото
Советы по позированию на свадебной фотосессии от YesYes: как хорошо получиться на свадебных фото?
Какие бывают стили свадьбы: шпаргалка от YesYes
Цвет и стиль свадьбы
Какие бывают стили свадьбы: шпаргалка от YesYes

100 шагов свадебной подготовки от YesYes.ua

Чтобы вы ничего не забыли во время подготовки к свадьбе и чтобы не пришлось “рыться” по всему интернету в поисках информации о подготовке, YesYes сделал для вас ОЧЕНЬ ПОЛЕЗНУЮ ШТУКУ - Список дел невесты.

Там уже собраны в одном месте все свадебные дела! Если хочется больше информации по каждому шагу, просто щелкните по пункту - раскроется статья. Выполненные пункты отмечайте галочками. Все очень просто :)

Перейти в Список дел

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала