Усі статті Поради та ідеї від YesYes Як зберегти стосунки на відстані? 7 порад

Як зберегти стосунки на відстані? 7 порад

ВІйна зблизила всіх українців, але розділила пари і родини. Кілька мільйонів наших громадян (а збільшості – громадянок) вимушені шукати прихисток за кордоном, залишивши чоловіків в Україні. Відстань – це серйозний іспит для стосунків, особливо у таких екстремальних умовах високої невизначеності. Ми знайшли 7 порад, які допоможуть легше долати ці перепони і зберегти стосунки з коханим. 

Розклад побачень

Якщо ви не знаєте, коли вдасться організувати реальну зустріч віч-на-віч, то потрібно спланувати ваше онлайн-спілкування. Наприклад, домовтеся, що о 9 щовечора у вас розмова по телефону, а по неділях ви дивитеся кіно по відеозв’язку або разом граєте в онлайн-ігри. Розлуку переносити значно легше, коли ви весь час пам’ятаєте, що у чітко визначені дні і години знову почуєтеся і проведе час разом. Звісно, розклад не скасовує і додаткові дзвінки чи відео-зустрічі у незаброньований час :) 

Залучайте партнера у своє життя

Обмінюйтеся особистими фотографіями і відео частіше. Так ви зможете тримати один одного у контексті нової реальності, щоб зменшити емоційну дистанцію. Необов’язково чекати особливо важливих моментів, які нібито варті того, щоб їх зафільмувати. Навіть побутові дрібниці будуть цінними: що цікавого ви приготували на вечерю, якого чудернацького собаку побачили на вулиці, який гарний парк знайшли поруч з домівкою. І не забувайте показувати себе та свою реакцію на те, що відбувається. В онлайн-спілкуванні часто цього не вистачає, а завдяки живим емоціям партнер відчуватиме, що спілкується саме з вами, а не аватаром у месенджері. 

Час для двох 

Впевнені, у вас знайдеться мільйон важливих речей, які треба обговорити: як справи у родичів і друзів, бюрократичні проблеми у іншій державі, хатні справи і тенденції геополітики. Але варто виділяти зустрічі, коли ви не спілкуватиметеся про рутину, справи і обов’язки. Згадайте цю романтику перших місяців стосунків, коли ви набагато більше говорили про себе і дізнавалися один одного, мріяли вголос чи просто обговорювали кумедні нісенітниці. Поверніть такі розмови знову, щоби побут і проблеми, навіть у форматі онлайн, остаточно не з’їли романтику у стосунках. 

Поверніть флірт та інтимність

Відверті компліменти, неочікувані звабливі фото, натяки – не забувайте, що ви не просто партнери, а і коханці. Вчіться знову фліртувати один з одним, навіть якщо спочатку буде трохи соромно чи лячно. Повірте, апетит приходить під час їжі :) Емоційну розрядку можна отримати і по телефону, а якщо не знаєте, як до цього підступитися – на допомогу прийдуть спеціальні мобільні застосунки для пар. Завчасно домовтеся про особливий вечір, купіть по пляшці вина, зв’яжіться через відео-дзвінок і до гри. Варіанти є різні: наприклад, фанти, аналоги “пляшечки”. Не хвилюйтеся, адже рівні різняться за накалом пристрастей, тож можна почати з невинних запитань і підвищувати рівень, коли обоє будете готові.  

Говоріть про свої почуття

Як би не хотілося романтизувати початок стосунків, після певного часу разом у вас є дещо набагато важливіше за початковий феєрверк гормонів – довіра один до одного. У такі складні часи варто її використовувати. Діліться своїми почуттями щиро: зізнавайтеся, що часами вам складно і опускаються руки, а іноді, навпаки, ви відчуваєте спалах енергії і мотивації. Розкажіть партнерові про власні переживання і будьте готові без засудження вислухати його і надати таку потрібну зараз підтримку. Ви найближчі один одному люди, тож важливо підставляти плече і самому спиратися на партнера. 

Будуйте плани

Якими б важкими не були обставини зараз – вони не залишаться такими назавжди. Вас все ще чекає довге життя разом, тож варто не забувати про це і потихеньку будувати на нього плани. Почати можна просто з мрій :) Впевнені, що війна змусила вас переглянути цінності і погляди на життя, тож може і мрії змінилися? Обговоріть це разом і не засуджуйте фантазії один одного. Щаслива картинка спільного майбутнього надасть сили жити тут і зараз, долаючи негоди. 

Робіть сюрпризи

Доставка квітів чи улюбленого десерту, покладений у посилку романтичний лист, що написаний від руки, або просто неочікуване голосове повідомлення із зізнаннями у почуттях. Розмір сюрпризу не має значення, треба просто увімкнути фантазію і відчути натхнення, щоб зробити свою кохану людину трошки щасливішою :) 

Частина матеріалу створена на основі порад психологині Оксани Вотум. 

ПОПЕРЕДНЯ СТАТТЯ Патріотричні весільні торти: солодкі ідеї оформлення
НАСТУПНА СТАТТЯ Образ нареченої на будь-який бюджет. Частина 1: 3500 грн
Читайте також
Сучасне весілля: від чого вже час відмовитися?
Поради та ідеї від YesYes
Сучасне весілля: від чого вже час відмовитися?
Поздравление на свадьбу: руководство для тех, кто не любит банальности
Поради та ідеї від YesYes
Поздравление на свадьбу: руководство для тех, кто не любит банальности
Рушник на свадьбу: энергетический оберег
Весільні традиції
Рушник на свадьбу: энергетический оберег
Свадебные причёски  – вдохновляйся вместе с YesYes
Образ наречених
Свадебные причёски – вдохновляйся вместе с YesYes
Тут молодята шукають спеціалістів

Створено вже 4232 тендерів на YesYes

  1. Створюй оголошення (тендери)
  2. Отримуй пропозиції від спеціалістів
  3. Обирай кращих
Тендери допомагають заощадити безліч часу на пошуки.

Переглянути тендери Створити тендер

Оберіть вашу роль на весіллі

Я готуюся до весілля Я весільний спеціаліст

Пишіть сюди всі Ваші запитання, ідеї,
зауваження і просто думки з приводу
роботи нашого порталу