Все статьи Планирование и организация До чого треба бути готовою під час весільної підготовки? 7 неочевидних речей, про які варто нагадати

До чого треба бути готовою під час весільної підготовки? 7 неочевидних речей, про які варто нагадати

Ти вже плануєш підготовку до весілля? Ось 7 неочевидних речей, про які YesYes хоче тебе попередити на старті, щоб усе пройшло якнайкраще. 

Весільна підготовка має багато кроків. ДУЖЕ багато

Так, все не обмежується вибором сукні і ресторану :) Але впевнені, що ти це вже знаєш. Проте навіть якщо ти поверхнево цікавилася темами весілля ще до того, як сама стала нареченою, або допомогала подружкам, процес підготовки до власного весілля все одно може здивувати. 

Перша чернетка списку справ буде рости у геометричній прогресії щодня: іноді може здаватися, що ночами у твої нотатки хтось залазить і додає все нові і нові завдання :) Інколи це може вводити у стрес, але краще бути готовою заздалегідь, що весілля – це складний івент, тож і підготовка не може бути надто швидкою. 

Щоби спростити тобі життя і допомогти не розгубитися, YesYes створив Список справ нареченої. Там тебе чекає покроковий план підготовки з корисними порадами від весільних експертів і важливими статтями, що допоможуть глибше розібратися у темі.  

Ціни на весілля зростають

Зростанням цін на щоденні витрати вже не здивувати: всі ми щодня бачимо це на цінниках у магазинах. А от подорожчання весільних товарів і послуг може шокувати, особливо якщо дивитися не на окремі позиції, а на загальний потрібний бюджет. 

Проте тотальна економія на весіллі може зіграти злий жарт, і результат від витрачених грошей дуже розчарує. Тому радимо чітко визначити ваші пріоритети і обов’язково прочитати нашу статтю “На чому не можна заощаджувати при організації весілля”   

Також маємо застерегти тебе, що вже під час самої підготовки ваш весільний бюджет може розширюватися: якщо ви організовуєте подію самостійно, то ясна річ, що не можете з першого ж разу врахувати усі витрати з точністю до копійки. Важливо дотримуватися визначених пріоритетів і не вдаватися до бездумного марнотратства. Так, незаплановані витрати точно будуть, але варто впевнитися – це точно необхідна покупка чи примха, яка не коштує своїх грошей? 

Скорочувати список гостей важко, але важливо

Звісно, такою щасливою подією хочеться поділитися з усім світом – чи хоча б усіма знайомими і родичами :) Проте саме кількість гостей дуже впливає на весільний бюджет, адже за кожного запрошеного доведеться платити: їжа на святковому банкеті, подарунки, запрошення та алкоголь. Тож логічно, що чим більше обмежений ваш бюджет на весілля, тим менше людей можна буде запросити. 

Проте викреслювати імена з чернетки списку запрошень може бути важко. Щоби трошки полегшити цей процес для тебе, ми написали статтю “Список гостей: 9 людей, кого можна сміливо викреслити.  

Немає жорстких весільних правил 

У весільній індустрії немає священної книги, де б були описані обов’язкові ритуали і вимоги до наречених. “І пройде наречений 9 поверхів хрущовки, і намалює він для дружок стінгазету, і тай заплатить він викуп цукерками Рошен усім дітям за кохану свою!” – на щастя, таких інструкцій ми не знаходили :) А значить, і вам не потрібно дотримуватися якихось умовних вимог, традицій і уявлень родичів про те, як саме має відбуватися ваше весілля. 

Пари все частіше відмовляються від нав’язаних канонів і форматів, обираючи саме те, чого хочуть самі. Тож робіть так, як вигладає у ваших фантазіях ідеальне весілля: це розпис у ЗАГСі і вечеря на двох у МакДональдсі або ж помпезна церемонія біля озера і банкет на 100 гостей? Неважливо, правила пишете лише ви!

Весільні спеціалісти – не ваші психологи

Так, команда весільних спеціалістів – це ваша опора, яка допоможе впоратися з усіма викликами такого відповідального дня. Ви маєте звертатися до них із питаннями, уточнювати дрібниці та періодично зустрічатися під час підготовки. Проте психологічна допомога не входить у список обов’язків ані фотографа, ані навіть весільного організатора. 

Чудово, якщо до вас у команду потраплять чуйні та емпатичні люди, які допоможуть впоратися з хвилюванням у дійсно складні моменти. Проте зловживати цим і писати вночі за три місяці до весілля “Маш, я так хвилююся за затримку запрошень, що робити?????” точно не потрібно. 

Якщо через весільний стрес вам потрібна додаткова підтримка, краще звернутися до друзів, батьків або тих самих професійних психологів. Так і результат буде кращим, і стосунки з командою не стануть натягнутими. 

Підготовка до весілля не повинна поглинати ваше життя

Перефразуємо Миколу Хвильового: “Ти наречена, але і людина” :) Весільна підготовка може затягувати з головою, але не забувай і про інші сфери свого життя. Якщо кинути кар’єру напризволяще, загальмувати усі хобі, а з подружками обговорювати лише свої весільні проблеми, то можна отримати вигорання і проблеми з усіх боків. 

Намагайся спіймати wedding/life balance, даючи собі можливість відпочити від організації та переключити фокус уваги на інші справи.  

Не забувай про доброту і повагу

Це може прозвучати очевидно, але мусимо нагадати про важливість доброзичливого ставлення до інших під час весільної підготовки. Так, це ваш день за вашими правилами і вся команда намагатиметься вам догодити. Але не треба заграватися у примхливу принцесу: тебе оточують люди, які також мають свої потреби і заслуговують на доброту і повагу. 

Робота буде набагато більш комфортною, якщо не забувати про цю просту умову.   

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Новорічний настрій: добірка фільмів і 5 порад для створення атмосфери
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Шкідливі поради: як зіпсувати весільні образи наречених
Читайте также
Як організувати весільну церемонію на заході сонця? Головні аспекти
Планирование и организация
Як організувати весільну церемонію на заході сонця? Головні аспекти
Організація весілля під час війни: на що звернути увагу?
Планирование и организация
Організація весілля під час війни: на що звернути увагу?
Свадебные координаторы: кто они и что делают?
Планирование и организация
Свадебные координаторы: кто они и что делают?
Самые знаменитые кольца: подборка от YesYes
Советы и идеи от YesYes
Самые знаменитые кольца: подборка от YesYes
Каталог свадебных услуг

Все свадебные специалисты, рестораны и салоны

Смотри весь Каталог

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала