Все статьи Советы и идеи от YesYes Активні батьки у весільній підготовці: як вдстоювати свою думку і вирішувати конфлікти?

Активні батьки у весільній підготовці: як вдстоювати свою думку і вирішувати конфлікти?

За час війни у багатьох стосунки з батьками зазнали змін: у когось вирішилися давні конфлікти, а хтось – заробив нові через вимушене сумісне проживання. Можна довго розмірковувати про стосунки з батьками та про те, що правильно, а що ні. Але ми ці розмови залишимо, тому що вони призначені для психолога чи найкращих друзів :) YesYes у свою чергу зібрав поради, які допоможуть зберегти добрі стосунки з батьками напередодні весілля.

Які труднощі  з батьками можуть виникнути під час весільної підготовки?

1. Фінансове питання 

Нерідко батьки допомагають молодятам оплатити свято, а тому вважають, що можуть впливати на ухвалення важливих рішень.

2. Традиції 

Молодята вирішили, що весілля має бути сучасним, а батьки наполягають на дотриманні обрядів та традицій.

3. Список гостей 

Ви з нареченим приготували список із 50 близьких людей, а батьки вважають, що треба запросити ще 300 далеких родичів.

4. Зовнішній вигляд молодят 

Троянди чи польові квіти у букеті? Кеди чи туфлі до сукні? Чорний костюм для нареченого чи твідова клітка у стилі Гострих Козирків? Батьки нерідко наполягають на старомодних варіантах, тому що в їхньому розумінні це класика.

5. Справа смаку 

Вино чи міцні напої? Легкі страви чи всі ці відбивні та шашлики? Чи замовляти весільний торт? Ти думаєш, як зробити все стильно. А батьки хвилюються, щоб усі бабусі, дядьки та племінники залишилися ситими :)

Але годі про спірні теми. Тепер перейдемо до важливого: як правильно вирішувати ці ситуації?

5 порад, як спілкуватися з батьками під час планування весілля

1. Не боятися висловлювати свою думку, але ввічливо. Тут одразу дві поради в одній, і між ними потрібно знайти ідеальний баланс.

Не бійся говорити батькам, що не згодна з їхніми думками. Інакше ризикуєш втратити нагоду відсвяткувати весілля своєї мрії. Але! Висловлюй думку чемно: без криків, сліз, зневажливого тону, негативу. Пам'ятай, що навіть найлогічніші фрази можуть сприйнятися гостро, якщо їх висловлювати криком. 

2. Аргументи врятують цей світ! Не треба сперечатися про те, хто має рацію, і наполягати на своєму варіанті. Краще поясни батькам: чому це важливо, чому це вигідно, чому це зручно та інші плюси на свою користь.

3. Розділяй та святкуй. Нехай кожен із вас відповідає за налагодження ситуацій зі своїми батьками. Ти і наречений порівну розділите емоційне навантаження, а значить буде простіше залишатися у спокійному стані.

4. Не відходь від теми. Почали сперечатися про те, чи подавати м'ясні страви на весіллі, а закінчили висловлюванням дитячих образ? Не варто згадувати старі образи, тиснути на почуття провини один одного і взагалі притягувати нові проблеми до однієї конкретної ситуації. Вирішуйте тільки цю суперечку, не відходьте від теми, щоб розмова не переросла у конфлікт. 

5. А чи важливо це? Головна порада: перед тим, як розпочинати розмову та сперечатися про щось, порахуй до 10, глибоко дихай, дай собі час подумати. Уяви різні варіанти розвитку подій. Що, якщо ви почнете сваритися з батьками через це питання? Чи варто він псувати стосунки з близькими людьми перед весіллям? Чи так важливо тобі, що на весіллі, крім вина, буде коньяк, або що замість капкейків буде все-таки торт? Якщо не принципово, то можна домовитися: ти поступаєшся батькам у цьому, а вони у наступному питанні. І всі задоволені і без конфліктів перед святом. 

Місія YesYes — допомогти тобі продумати весілля, від найважливішого до дрібниць. Сподіваємося, ці поради допоможуть тобі спланувати все без негараздів та суперечок. Нехай любов витає на весіллі, і не тільки між тобою та нареченим, а й у колі всіх рідних людей.

У суперечках з батьками важливо не прогавити саму підготовку :) Щоби полегшити тобі це заняття, YesYes створив найзручніший Список справ для самостійних наречених: на тебе чекає список з 50 справ, які розподілені за часом, важливі підказки та поради, а також посилання на корисні статті. А як приємно ставити галочки біля виконаних пунктів!

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Топ-5 книг, які допоможуть вашим стосункам
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Весільний бюджет: головні помилки
Читайте также
Беременная невеста: как справиться с двойным счастьем
Советы и идеи от YesYes
Беременная невеста: как справиться с двойным счастьем
Свадьба за границей – что нужно для официальной росписи?
Советы и идеи от YesYes
Свадьба за границей – что нужно для официальной росписи?
Свадебный декоратор: всё по полочкам
Декор и флористика
Свадебный декоратор: всё по полочкам
Альтернатива обручальным кольцам с бриллиантами: выбирай свой необыкновенный вариант!
Советы и идеи от YesYes
Альтернатива обручальным кольцам с бриллиантами: выбирай свой необыкновенный вариант!
Здесь молодожены ищут специалистов

Создано уже 4200 тендеров на YesYes

  1. Создавай объявления (тендеры)
  2. Получай предложения от специалистов
  3. Выбирай лучших
Тендеры помогают сэкономить массу времени на поиски.

Смотреть тендеры Создать тенедер

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала